House of Wax

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
House of Wax
House of Wax poster.JPG
Ohjaaja Jaume Collet-Serra
Käsikirjoittaja Charles Belden (tarina)
Chad Hayes (elokuvakäsikirjoitus)
Tuottaja Bruce Berman
Pääosat Elisha Cuthbert
Paris Hilton
Chad Michael Murray
Brian Van Holt
Jared Padalecki
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Ensi-ilta 2005
Kesto 113 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 30 000 000 yhdysvaltain dollaria (arvioitu)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

House of Wax on yhdysvaltalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut Jaume Collet-Serra. Se on uusintaversio vuoden 1953 samannimisestä elokuvasta, jossa näytteli Vincent Price, ja elokuvasta Mystery of the Wax Museum vuodelta 1933. Elokuvan ensi-ilta oli 6. toukokuuta 2005. Siitä julkaistiin myös DVD 25. lokakuuta 2005. Elokuvassa näyttelevät muiden muassa seurapiirijulkimo Paris Hilton, televisiosarjasta 24 tuttu Elisha Cuthbert ja Tunteet pelissä-sarjassa näyttelevä Chad Michael Murray.

Elokuva keräsi yhteensä 11 ehdokkuutta erilaisiin palkintoihin, joista se on voittanut neljä. Tärkein palkinnoista oli MTV Movie Award, jonka voitti Paris Hilton kategoriassa "Paras kauhistuneen esittäjä". Lisäksi elokuva on saanut kolme Teen Choice -palkintoa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kuusi teiniystävystä ovat matkalla jalkapallo-otteluun, kuitenkin on jo myöhä ja he päättävät leiriytyä metsänreunalle jota ei löydy navigaattorista, eikä mistään kartasta. Illalla, nuorten pitäessä hauskaa paikalle saapuu auto, jonka sisällä oleva mies ei näyttäydy.

Aamulla Carlyn (Elisha Cuthbert) poikaystävän Waden (Jared Padalecki) autosta on hajonnut jäähdytin, eikä Wade pysty jatkamaan matkaa sillä. Carly liukastuu metsässä ja jää jalastaan kiinni, pojat tulevat auttamaan häntä ja he huomaavat käden hirven raatojen seassa, joka paljastuu pian nuken kädeksi. Paikalle saapunut tuntematon mies kuulee Waden autosta ja tarjoutuu viemään hänet lähimpään kaupunkiin, myös Carly lähtee mukaan. Muut teineistä jatkavat matkaa, mutta myöhemmin kääntyvät takaisin juuttuessaan ruuhkaan.

Sillä aikaa Carlyn ja Waden ollessa kaupungissa, he tutustuvat paikalliseen Bo'hon, joka vie heidät talolleen. Waden ollessaan talossa, Carly huomaa rikkonaisen etulampun Bo'n autossa ja yrittää saada Waden ulos talosta, mikä ei tule ikinä tapahtumaan. Paige (Paris Hilton) ja hänen poikaystävänsä jäävät leiriin kahdestaan ja Carlyn veli Nick (Chad Michael Murray) ja Dalton lähtevät hakemaan Carlya ja Wadea.

Nickin ja Daltonin saapuessa pieneen kaupunkiin, he ihmettelevät sen tyhjyyttä, eivätkä löydä Nickin siskoa ja tämän poikaystävää. Dalton etsii vahatalosta ja löytää Waden pianon äärestä. Dalton ei kuitenkaan tiedä Vincentistä joka on talossa myös ja tämä saakin hänet tapettua. Nickin etsiessä Carlya ja Wadea, hän tapaa Bo'n joka pitää Carlya vankina kellarissa. Carly saa huudettua apua ja Nick tappelee hetken Bo'n kanssa ja telkee hänet ulos, siksi aikaa kun menee hakemaan siskoansa. Samaan aikaan leirissä Vincent tappaa Paigen poikaystävän ja jahtaa Paigea, mutta lopulta seivästää tämän päästä. Nick ja Carly taas pakenevat Bo'ta elokuvateatteriin, jossa Nick luulee onnistuneensa tappamaan Bo'n. He lähtevät etsimään Wadea ja Daltonia Bo'n asunnolta. Pian kuitenkin Bo ilmestyy paikalle, mutta hän ei huomaa Nickiä eikä Carlya. Myös Vincent saapuu paikalle tuoden kuolleet Paigen ja Blaken mukanaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.