Josh Henderson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Joshua "Josh" Baret Henderson (s. 25. lokakuuta 1981) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on syntynyt Texasin Dallasissa. Hän vietti suurimman osan nuoruudestaan Oklahomassa ja Texasissa. Hän valmistui Tulsan Memorial Senior High Schoolista toukokuussa 2000.

Uran alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Josh Henderson osallistui vuonna 2001 Yhdysvalloissa Popstars 2 -laulukilpailuun. Hän pääsi jatkoon, koska hän "lauloi kuin Justin Timberlake." Henderson pääsi loppujen lopuksi kuuden voittajan joukkoon. Hänen bändinsä Scene23 sai levytyssopimuksen, mutta heidän levy-yhtiönsä meni konkurssiin.

Myöhemmät vaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Popstars 2:n jälkeen Josh Henderson toimi näyttelijänä, laulajana ja mallina. Hän ei ikinä uskonut olevansa niin haluttu. Henderson näytteli UPN:n televisiosarjan One on one useissa tuotankausissa. Hän on ollut mukana myös komediasarjassa Teinitytön kasvatusopas (8 Simple Rules... for Dating my Teenage Daughter), missä hän tapasi entisen tyttöystävänsä Kaley Cuocon. Henderson on myös esittänyt Bo Rider -nimistä sotilasta Steven Bochon Kaukana kotoa -sotadraamassa. Lisäksi hän näytteli elokuvassa Unelmieni naapuri (The Girl Next Door), joka oli yleisömenestys. Henderson liittyi Täydellisten naisten näyttelijäkaartiin syksyllä 2006, Edie Brittin 18-vuotiaana veljenpoikana, Austin McCannina. Sen lisäksi hän on esiintynyt elokuvissa Step Up, Broken Bridges ja Fingerprints sekä tv-sarjassa 90210. Tällä hetkellä hän näyttelee J.R. Ewingin poikaa John Ross Ewing III:ia Dallasin uusintasarjassa, jota on tähän mennessä tehty kaksi tuotantokautta.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henderson on seurustellut poplaulaja Ashlee Simpsonin kanssa. Pari lopetti suhteensa vuonna 2004 kahden vuoden yhdessäolon jälkeen. Josh Henderson oli myös mukana Simpsonin tosi-TV sarjan muutamissa ensimmäisissä jaksoissa, The Ashlee Simpson Show'ssa. Hendersonilla on kaksi nuorempaa sisarta, Hannah ja Chelsea. Hän on harrastanut nuoruudessaan paljon urheilua, kuten tanssia ja koripalloa. Hendersonilla on heterokromia, eli hänen silmänsä ovat eri väriset, toinen on sininen ja toinen vihreä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]