Hilton (hotelliketju)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hotelliketjua. Sen omistavasta suvusta on oma artikkelinsa.
50-kerroksinen Beetham Tower -hotelli Manchesterissä Isossa-Britanniassa.

Hilton on Hilton Worldwide -yhtiön päätavaramerkki ja yksi maailman suurimmista hotelliketjuista. Se on lähtöisin Beverly Hillsistä Kaliforniasta.

Hiltonin perusti norjalais-saksalainen Conrad Hilton vuonna 1919. Siitä on tullut Yhdysvaltain ensimmäinen koko maan kattava hotelliketju, ja Hilton onkin saanut suuren suosion liikemiesten ja runsaasti matkustelevien henkilöiden keskuudessa. Ympäri maailmaa on yli 500 Hilton-ketjun hotellia, ja yhtiöllä on yhteistoimintaa myös monien lentoyhtiöiden ja autovuokraamoiden kanssa.

Historia lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnettuja Hilton-hotelleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilton hotellit Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilton rantautui Suomeen vuonna 2003[1]. Tällä hetkellä Suomessa Hilton-hotelleja on kolme.

  • Hilton Helsinki Kalastajatorppa. Sijaitsee Munkkiniemessä merenrannalla. Koostuu kolmesta rakennuksesta: kahdesta hotellirakennuksesta ja yhdestä konferenssirakennuksesta. Kalastajatorpalla on lähes 240 huonetta, kuntosali, saunatilat, uima-allas, hieroja sekä ravintola Meritorppa.
  • Hilton Helsinki Strand. Sijaitsee Hakaniemessä merenrannalla. 8-kerroksinen, 192-huoneistoinen. Hotellissa on kuntosali, saunatilat, uima-allas, hieroja.
  • Hilton Helsinki-Vantaa Airport. Ulkomaanterminaalien välittömässä läheisyydessä sijaitseva 7-kerroksinen ja 246-huoneistoinen hotelli, joka avattiin 13.8.2007. Hotellin operaattori on Scandic Hotels, ja kiinteistön omistaa Finavian tytäryhtiö Lentoasemakiinteistöt Oyj. Pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hilton avaa kolme hotellia Suomessa Taloussanomat. 13.12.2002. Viitattu 22.7.2016.
  2. Finavia: Hilton Helsinki-Vantaa Airport Viitattu 13. elokuuta 2007.