Hilton (hotelliketju)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hotelliketjua. Sen omistavasta suvusta on oma artikkelinsa.
50-kerroksinen Beetham Tower -hotelli Manchesterissä Isossa-Britanniassa.

Hilton on Hilton Worldwide -yhtiön päätavaramerkki ja yksi maailman suurimmista hotelliketjuista. Se on lähtöisin Beverly Hillsistä Kaliforniasta.

Hiltonin perusti norjalais-saksalainen Conrad Hilton vuonna 1919. Siitä on tullut Yhdysvaltain ensimmäinen koko maan kattava hotelliketju, ja Hilton onkin saanut suuren suosion liikemiesten ja runsaasti matkustelevien henkilöiden keskuudessa. Ympäri maailmaa on yli 500 Hilton-ketjun hotellia, ja yhtiöllä on yhteistoimintaa myös monien lentoyhtiöiden ja autovuokraamoiden kanssa.

Aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnettuja Hilton-hotelleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilton-hotellit Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilton Helsinki Strand Hakaniemessä.

Hilton rantautui Suomeen vuonna 2003[1]. Tällä hetkellä Suomessa Hilton-hotelleja on kolme.

  • Hilton Helsinki Kalastajatorppa. Sijaitsee Munkkiniemessä merenrannalla. Koostuu kolmesta rakennuksesta: kahdesta hotellirakennuksesta ja yhdestä konferenssirakennuksesta. Kalastajatorpalla on 238 huonetta, kuntosali, saunatilat, uima-allas, hieroja-palvelu ja ravintola Meritorppa. Lokakuussa 2022 hotellin rantaan avattiin kiinteälle laiturille toteutettuna kuusi iglu-huonetta[2].
  • Hilton Helsinki Strand. Sijaitsee Hakaniemessä merenrannalla. Hotellissa on 8 kerrosta ja 190 hotellihuonetta. Hotellissa on myös kuntosali, saunatilat, uima-allas ja hieroja.
  • Hilton Helsinki-Vantaa Airport. Terminaalien välittömässä läheisyydessä sijaitseva 7-kerroksinen ja 330-huoneistoinen hotelli, joka avattiin 13.8.2007 ja remontoitiin 2010–2011. Kiinteistön omistaa Finavian tytäryhtiö Lentoasemakiinteistöt Oyj. Pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy.[3] [4]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hilton avaa kolme hotellia Suomessa Taloussanomat. 13.12.2002. Viitattu 22.7.2016.
  2. Zitting, Marianne: Merellinen erikoismajoitus Helsingissä – tällaisia ovat Kalastajatorpan uudet lasi-iglut Iltalehti. 7.10.2022. Viitattu 25.2.2023.
  3. Finavia: Hilton Helsinki-Vantaa Airport finavia.fi. Arkistoitu 5.10.2007. Viitattu 13. elokuuta 2007.
  4. Skanska toteuttaa Hilton Helsinki-Vantaa Airport -hotellin laajennuksen | www.skanska.fi www.skanska.fi. Viitattu 9.8.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]