Nicole Richie

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nicole Richie
Nicole Richie 2012.jpg
Nicole Richie vuonna 2012.
Syntynyt 21. syyskuuta 1981 (ikä 34)
Taiteilijanimet Nicole Richie
Kotipaikka Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatit Laulaja, näyttelijä, seurapiirijulkkis

Nicole Camille Richie (ent. Escovedo, s. 21. syyskuuta 1981 Berkeley, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja seurapiirijulkkis.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicolen ollessa 9-vuotias, muusikko Lionel Richie adoptoi hänet ensimmäisen vaimonsa Brendan kanssa. Nicole oli asunut heidän luonaan jo pikkulapsesta lähtien. Nicolen biologinen isä on muusikko Peter Michael Escovedo, kuuluisan lyömäsoittaja Pete Escovedon poika.lähde? Nicolen kummeina toimivat Michael Jackson sekä öljyperijätär Nancy Davis.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richie on ollut myös otsikoissa laihduttuaan liian hoikaksi. Tällöin paparazzikuvissa hänet voitiin nähdä näyttelijätär Lindsay Lohanin kanssa, joka myös oli laihtunut huomattavasti. Richie on kieltänyt huhut syömishäiriöstä, jotka eivät olleet tosia sillä myöhemmin hän kertoi laihtumisensa syyksi kilpirauhasen liikatoiminnan.

11. joulukuuta 2006 Richie pidätettiin, koska hän oli ajanut autoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Richie myönsi poliisille ottaneensa reseptilääkkeitä ja polttaneensa marijuanaa.[1] Hän joutui 90 tunniksi eli neljäksi päiväksi vankilaan rangaistukseksi. Richie joutui viettämään vankilassa vain 82 minuuttia. Tuomiota lyhennettiin vankilan ylikansoituksen vuoksi. [2] [3]

Richiellä oli usean vuoden on-off-suhde DJ Adam Goldsteinin kanssa. He kihlautuivat alkuvuodesta 2005, mutta kihlaus purkautui saman vuoden joulukuussa. Eron jälkeen pariskunta palasi takaisin yhteen, mutta erosivat lopullisesti toukokuussa 2006. Richien on myös huhuttu tapailleen itseään 29 vuotta vanhempaa näyttelijä Jeff Goldblumia, joka on ollut näyttelijättären ihastus lapsuudesta saakka.

Richie on seurustellut Good Charlotte -bändin solistin, Joel Maddenin kanssa vuodesta 2006. He menivät naimisiin 11. joulukuuta 2010.[4] Heillä on kaksi lasta, tytär Harlow Winter Kate Madden (s. 11. tammikuuta 2008).[5] ja poika Sparrow James Midnight Madden (s. 9. syyskuuta 2009) .[6]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicole tutustui jo pienenä Hilton-hotelliketjun perijätär Paris Hiltoniin, jonka kanssa Nicole nähtiin Simple Life - Leidit landella -sarjassa, jonka ensimmäistä tuotantokautta alettiin esittää Yhdysvalloissa vuonna 2003. Lisäksi kaksikko on esiintynyt monissa muissa sarjoissa.lähde? Lapsuudesta saakka kestänyt ystävyys katkesi keväällä 2005, kun Paris ilmoitti katkaisseensa välit Nicoleen. Välirikon syynä huhutaan olleen Richie, jonka kerrotaan näyttäneen Hiltonin seksivideon One Night in Paris vierailleen syntymäpäiväjuhlillaan. Julkisesti Paris Hilton ilmoitti välirikosta hyvin suppeasti: "Se ei ole mikään suuri salaisuus että Nicole ja minä emme ole enää ystäviä. Nicole tietää mitä teki, siinä on kaikki mitä aion koskaan asiasta sanoa." Sittemmin Paris ja Nicole ovat kuitenkin sopineet riitansa ja heidän sarjansa jatkuu vielä yhdellä tuotantokaudella.

Nicole on myös esiintynyt lukuisissa keskusteluohjelmissa, sarjoissa, sekä vuonna 2005 ilmestyneessä komediassa Kids in America.

Kuten Paris Hiltonin, on myös Richien kerrottu suunnittelevan uraa laulajana. Elokuussa 2006 hänen kerrottiin saaneen valmiiksi jo kuusi kappaletta tulevalle albumilleen. Richieltä on jo ilmestynyt single, 'Dandelion' ,jota ei ole julkaistu kaupoissa. Hän on myös laulanut kappaleen 'Tell Him' American Dreams -ohjelmaan. Hänen on odotettu julkaisevan debyyttialbuminsa jo vuodesta 2005.

Richie on toiminut myös mallina Bongo Jeansille sekä Jimmy Choolle. Näyttelijätär myös mainosti Diet Dr Pepper -juomaa vuonna 2005.

Vuonna 2008 Richie herätti huomiota tyylin muutoksella ja osallistumalla moniin hyväntekeväisyyskampanjoihin esimerkiksi tekemällä mainoksen UNICEFille miehensä Joel Maddenin kanssa. Julkisuudessa hän on kertonut äitiyden muuttaneen paljon häntä ihmisenä.

TV-esiintymisiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Police: Nicole Said She Smoked Pot, Took Vicodin 13. joulukuuta 2006, People.com
  2. Nicole Richie Spends Less Than Two Hours in Jail 23. elokuuta 2007, People.com
  3. Nicole Richie vietti 82 minuuttia vankeudessa! 24. elokuuta 2007, MTV3.fi/viihde
  4. Joel Madden ja Nicole Richie naimisiin rumba.fi. Viitattu 14.12.2010.
  5. Nicole Richie, Joel Madden Have a Girl, 11. tammikuuta 2008, People.com
  6. Nicole Richie & Joel Madden Welcome a Baby Boy People.com, 9. syyskuuta 2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]