Nicky Hilton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo vuonna 1983 syntyneestä mallista ja muotisuunnittelijasta. Myös hänen isänsä veljeä, Conrad Nicholson Hilton nuorempaa (1926–1969), kutsuttiin Nicky Hiltoniksi.
Nicky Hilton
Nicky Rothschild vuonna 2019
Nicky Rothschild vuonna 2019
Henkilötiedot
Koko nimi Nicholai Olivia Rothschild
Syntynyt5. lokakuuta 1983 (ikä 40)
Ammatti näyttelijä, malli, muotisuunnittelija
Muusikko
Aktiivisena 1992
Aiheesta muualla
www.nickyhilton.com

Nicholai ”Nicky” Olivia Rothschild, o.s. Hilton, (s. 5. lokakuuta 1983 New York) on yhdysvaltalainen Hilton-hotelliketjun perijätär, malli sekä muotisuunnittelija.

Nicky Hiltonin vanhemmat ovat Richard Hilton ja Kathy Richards. Hänellä on vanhempi sisar Paris Hilton ja kaksi nuorempaa veljeä, Conrad Hughes Hilton ja Barron Nicholas Hilton. Hiltonin suku omistaa noin kuusi prosenttia Hilton-hotelliketjusta.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osan lapsuudestaan Nicky ja Paris Hilton asuivat hotelli Wöadorf-Astorian kattohuoneistossa. Perhe muutti usein ja Hilton on asunut myös Beverly Hillsissä Kaliforniassa ja The Hamptonsissa, joka sijaitsee Long Islandilla New Yorkissa.

Hilton valmistui Convent of the Sacred Heart -lukiosta New Yorkissa. Hän on opiskellut muotisuunnittelua Fashion Institute of Technology ja Parsons School of Design -kouluissa, mutta ei saanut opintojaan valmiiksi.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muotisuunnittelija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2004 julkaistiin Hiltonin suunnittelema vaatemerkki Chick by Nicky Hilton, jonka kohderyhmänä oli ensisijaisesti nuoriso. Hän suunnitteli vuosina 2002–2005 laukkuja japanilaiselle Samantha Thavasalle. Vuonna 2007 julkaistiin Hiltonin toinen vaatemerkki Nicholai, jonka debyyttimuotinäytös kevät-kesä 2008 oli Mercedes-Benz-muotiviikolla New Yorkissa 9.9.2007. Hilton tavoitteli uudella merkillään hienostuneempaa kohderyhmää. Vaatteiden ja laukkujen lisäksi hän on suunnitellut myös asusteita ja koruja.

Malli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilton aloitti uransa mallina. Hän on Heatheretten vakiomalli, ja yhdessä sisarensa Paris Hiltonin kanssa he usein aloittavat ja päättävät muotinäytökset. Lisäksi Hilton on ollut oman vaatemerkkinsä Chick by Nicky Hiltonin mallina.

Näyttelijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicky ja Paris näyttelivät ensimmäiset elokuvaroolinsa komediaelokuvassa National Lampoon’s Pledge This!. Elokuva julkaistiin suoraan DVD:lle vuonna 2006.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicky Hilton meni 2004 naimisiin Todd Andrew Meisterin kanssa Las Vegasissa. Avioliitto mitätöitiin kolme kuukautta myöhemmin.[1] Parin edustajat eivät kommnetoineet avioliiton mitätöimisen syytä. Julkisuudessa olleiden huhujen mukaan syynä oli muun muassa se, että pariskunta asui mantereen eri puolilla, Meisten New Yorkissa ja Hilton Los Angelesissa. Yhtenä syynä arveltiin olleen myös parin 13 vuoden ikäeron.[1] Hilton on käynyt katolista tyttökoulua New Yorkissa.[2]

Vuonna 2015 Hilton meni naimisiin James Rothschildin kanssa. Hän myös vaihtoi sukunimensä Rothschildiksi.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Nicky Hilton gets Vegas annulment 10.11.2004. United Press International, Inc.. Viitattu 29.5.2022.
  2. Dweck, Sophie: Nicky Hilton: 25 Things You Don’t Know About Me (‘I Went to an All-Girls Catholic High School With Lady Gaga’) Us Weekly. 1.6.2019. Viitattu 29.5.2022.
  3. Nicky Hilton Changes Her Lastname on Instagram, to Rothschild US Weekly. 16.7.2015. Viitattu 22.8.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]