Ero sivun ”Renault 5” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
62 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
 
[[Image:Renault Super5.jpg|250px|thumb|Renault Super5]]
'''Renault Supercinq''' ("Superviitonen") -nimellä tunnettu toisen sukupolven malli perustui ulkonäön puolesta hyvinkin paljon ph1:seen ja ostajien oli vaikea alussa huomata eroa. Muuten auto oli täysin poikkeava tekniikaltaan ja suunnitelultaan. Osia käytettiin melko paljon rinnakkaismalleista [[Renault 9/11|R9 ja R11]]. R5 phase 2 oli edeltäjänsä tavoin vuodesta toiseen eräs Euroopan myydyimmistä automalleista. Muualla Euroopassa malli oli saatavilla avoautona sekä 3- että 5-ovisena umpikorisena mallina, myös paketti-, avolava ja farmarimallina Express, Extra tai Rapid-nimellä. Autoa tuotiin Suomeen aluksi TL-versiona (4-vaihteinen, 1108 cm<sup>3</sup> -moottori) vuonna 1985 (64900 mk 1987), mutta sen hinta oli korkeahko kilpailijoihin nähden (vrt. Fiat Uno 52500 mk, Citroën Visa 55400 mk, Opel Corsa 55800 mk).
Suomessa autoa myytiin kolmiovisena ja Express-pakettiautona (korotettu malli) ja mallit olivat TL, TR, TS, GTX ja GT Turbo.
 
1988 markkinoille tuli TR- ja GTX-mallit tehtaan suopeammalla hinnoittelulla (TR 59800 mk, GTX 70900 mk) Suomen kovan autoveron takia. Myynti saatiinkin aivan hyviin lukemiin. Myyntiä auttoi mallin varsin hyvä menestys suomalaisten autolehtien vertailutesteissä. Malli GT Turbo oli erittäin nopea tehokkalla mutta yksinkertaisella 1.4 litran 120hv turbomoottorilla varustettuna. Suomeen mallia tuotiin joitain yksilöitä mutta auton todella kova hinta rajoitti myyntiä. Muualla Euroopassa GT Turbo oli suosittu rata- ja rallikilpailuissa. Suomessa autoa myytiin kolmiovisena ja Express-pakettiautona (korotettu malli) ja mallit olivat TL, TR, TS, GTX ja GT Turbo.
 
Tuonti Suomeen päättyi Clion saapumiseen vuonna [[1991]]. Ranskassa autoa valmistettiin vuoteen 1990 asti. Autoa valmistettiin myös Sloveniassa Novo Mestossa ([[Revoz]]) vuoteen [[1996]] saakka.
 
 
====Renault 5 GT Turbo====
 
Malli GT Turbo oli erittäin nopea tehokkalla mutta yksinkertaisella 1.4 litran 120hv turbomoottorilla varustettuna. Suomeen mallia tuotiin joitain yksilöitä mutta auton todella kova hinta rajoitti myyntiä. Muualla Euroopassa GT Turbo oli suosittu rata- ja rallikilpailuissa.
 
==== Renault 5 muutoksia====
 
 
*'''1985''' Super5 esitellään. Myös vanha malli myynnissä jonkin aikaa päällekkäin uuden kanssa.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko