Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Samulili/Arkisto 1” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p toisesta arkistosta
p w
 
Rivi 287: Rivi 287:
--[[Käyttäjä:MiaK|MiaK]] 12. kesäkuuta 2005 kello 16:53:23 (UTC)
--[[Käyttäjä:MiaK|MiaK]] 12. kesäkuuta 2005 kello 16:53:23 (UTC)


:Itse ajattelen, että nykyinen nimeämiskäytäntö on hyvä. Ensimmäinen vaihtoehtosi on hieman epäsymmetrinen (ryhmä vs. kieli), alueeseen rajoittuvassa on omat ongelmansa (sivuhuomiona, että englanninkielisen artikkelin mukaan Italia, ei Sveitsi) ja kolmatta vältetään Wikipediassa. Kieliin enemmän perehtyneitä ihmisiä löydät kuitenkin täältä: [[Keskustelu_Wikipediasta:WikiProjekti_Kielet]] --[[Käyttäjä:Samulili|Samulili]] 12. kesäkuuta 2005 kello 17:52:01 (UTC)
:Itse ajattelen, että nykyinen nimeämiskäytäntö on hyvä. Ensimmäinen vaihtoehtosi on hieman epäsymmetrinen (ryhmä vs. kieli), alueeseen rajoittuvassa on omat ongelmansa (sivuhuomiona, että englanninkielisen artikkelin mukaan Italia, ei Sveitsi) ja kolmatta vältetään Wikipediassa. Kieliin enemmän perehtyneitä ihmisiä löydät kuitenkin täältä: [[Keskustelu_Wikipediasta:Wikiprojekti Kielet]] --[[Käyttäjä:Samulili|Samulili]] 12. kesäkuuta 2005 kello 17:52:01 (UTC)


==[[Harri Veijonen]]==
==[[Harri Veijonen]]==

Nykyinen versio 3. elokuuta 2008 kello 03.14

Luettelo kansanedustajista[muokkaa wikitekstiä]

Sivulla Luettelo kansanedustajista vihreiden edustajien vuodet tyyliin 1986, 1990 ym. oli suoraan Eduskunnan matrikkelista. Aluksi olin itsekin kirjoittanut 1987, 1991 jne, minkä huomannet sivun historiasta. Ajk 10:38 loka 24, 2004 (UTC)

Muokkaaminen[muokkaa wikitekstiä]

Sivujen siirto[muokkaa wikitekstiä]

Sivu siirrettään niin, että poistetaan toinen sivu (johon siirretään) alta, ja siten käytetään erityistä Siirrä-toimintoa. Tai sitten pyydetään ylläpitäjää poistamaan toinen sivu. Tekstiä kopioitaessa sivulta toiselle menetetään sivuhistoria eli kuka on kirjoittanut mitäkin. Näitä tietoja joudutaan sitten tonkimaan vanhasta arikkelin sijainnista, jos edes kukaan muistaa, missä artikkeli alun perin oli. -Jean d'Arc 17:23 marras 6, 2004 (UTC)

No onpas noloa. Ei välttämättä ollut ensimmäinen kerta, kun tein siirron noin, mutta takuulla viimeinen. Samulili 19:22 marras 6, 2004 (UTC)

Aakkostaminen luokkiin[muokkaa wikitekstiä]

Tulee sitä mokattua muutakin. Pannaan mieleen linkki Category sorting Samulili 11:28 marras 7, 2004 (UTC)

Kiitos huomiosta. Vastattu on. --82.181.22.176

Lieneekö oikea paikka vastata viestiin - FAQs * http://www.esa.int/export/esaCP/SEMK95VZJND_index_0.html#O4 I want to use ESA photos/material. How should I proceed with the copyright issue?

You may freely use the images you find on our site, as long as it is not for commercial use. You may not modify the images. If you intend to use any of the images on a website, please acknowledge that it originates from ESA. For more information, see our Terms and conditions of use. Täältä muunkielisten sivujenkin kuvat näyttävät imuroidun. Pauli

Mikä tuossa kasaari tekstissä oli väärin kun et sitä suvaitse? Miksi poistit koko tekstin etkä korjannut niitä kohtia joita mielestäsi siinä oli väärin.

Arvosana-episodi[muokkaa wikitekstiä]

Minusta tuo (objektiivinen!) arvostelu on sopivaa palautetta, joka aidosti voi parantaa artikkeleiden laatua pitkällä tähtäimellä. En keksinyt sitä itse, joku toinenkin tekee sitä kotisivuillaan. Se on tosin siellä hyödytöntä elle sitä siirretä artikkelin keskustelusivulle. Itse asiassa perusohjeissa kehoitetaan lisäämään artikkelia koskevat huomiot keskustelusivuille, että niistä on hyötyä --Prhi 12. helmikuuta 2005 kello 11:47 (UTC)

Arvostelunne ei ole objektiivista koska se on oma mielipiteenne ja käyttää asteikkoa, jonka parametrejä emme tunne. Edelleen, keskustelusivujen täyttäminen pienillä korjausehdotuksilla, jotka hoituvat nopeammin painamalla artikkelin ylälaidassa olevaa muokkaa-painiketta, ei ole erityisen rakentavaa. --MikkoM () 12. helmikuuta 2005 kello 11:56 (UTC)
Jos artikkelissa on mielestäsi korjattavaa, lisää siihen oikea malline ( {{korjattavaa}} ) ja lisää artikkeli huomioineen Wikipedia:Huomiota kaipaavat sivut -sivulle. —mikko (habla) 12. helmikuuta 2005 kello 12:00 (UTC)
Huomatkaa, että olen siirtänyt keskustelun kahvihuoneeseen --Prhi 12. helmikuuta 2005 kello 13:17 (UTC)

Tmh[muokkaa wikitekstiä]

Heippa Samuli, kiva että jaksat tutkia kuvien tekijänoikeuksia. Ikävä kyllä siihen neljänteen kuvaan ei ole lupaa. Saaminen ei välttämättä olisi äärettömän vaikeaa, mutta toisaalta kuvan informaatioarvo on aika heikko, sen voisi yhtä hyvin poistaa - on nimittäin ollut tarkoituksena heittää joku vähän kuvaavampi kuva tilalle (jollaisen ajattelin tehdä nyt joskus, mutta on lykkääntynyt). In the mean while, suositan melkein kuvan poistoa, vaikkei nykykuvakaan mitään hirveitä ongelmia aiheuttaisi. --Toni 13. helmikuuta 2005 kello 19:08 (UTC)

Ylläpitäjyys[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotin sinua ylläpitäjäksi. Olisi hyvä jos hyväksyisit sen vielä virallisesti. --MikkoM () 20. helmikuuta 2005 kello 16:45 (UTC)

Pahan ongelma[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin "Pahan ongelma" nimi on "Pahan ongelma", ei "Pahan ongelma uskonnonfilosofisena kysymyksenä". Myöhemmin tehdyn artikkelin luokituksen perusteella ei liene tarvetta poistoon, vaan tarvitaessa artikkelin luokitteluun kahteen luokkaan. Nyt monopolisoit pahan vain uskontoon liittyväksi, eli rajoitat ihmisten ajattelua. Tällöin muokkauksessasi ei ole kyse Wikipedian mukaisesta tiedon levittämisestä, vaan sen vastaisesta tiedon rajoittamisesta. Terv. Sakari Ahvenainen 20. helmikuuta 2005 kello 18:28 (UTC)

Artikkeli alkaa:
Kaikkivaltiaan, kaikkitietävän ja täydellisen hyvän jumalan olemassa oloa samaan aikaan maailmassa vaikuttavan pahan kanssa sanotaan pahan ongelmaksi. Se on yksi uskonnonfilosofian aiheista.
Pahasta voi hyvinkin kirjoittaa oman artikkelinsa, mutta sinne olisi hyvä kirjoittaa myös, minkä näkökulman mukaista on systeemi-ajattelu, sillä pahasta on hyvin monenlaisia näkökulmia. --Samulili 20. helmikuuta 2005 kello 19:06 (UTC)
Jatko artikkelin keskustelusivulla. --Samulili 20. helmikuuta 2005 kello 19:21 (UTC)

Hei Samuli

Mitä sinulla on sitä vastaan, että Kokoomuspuolueen perinteinen arvositoutuminen esivallan kunnioittamiseen, kansallismielisyyteen, kristinuskoon jne mainittaisiin kokoomuspuolueen artikkelissa?

Jos vaivautuisit tutustumaan Kokoomuksen voimassa oleviin sääntöihin (tarkoituspykälä), huomaisit että noita arvoja on siellä mukana tälläkin hetkellä. Samoin joissakin ko puolueen ohjelmissa.

Ja on tietysti historian vääristelyä, että väittää Kokoomuksen olleen yksilönvapauden jne puolella ensimmäisen puolen vuosisatansa aikana, kun puolueena se oli varsin vapaudenvastainen.

Ei anna sinusta hyvää kuvaa, että NPOV tuntuu sinulle merkitsevän joidenkin kokoomuslaisten mielistelyä, eikä objektiivisuutta.

213.243.175.99 28. helmikuuta 2005 kello 17:39 (UTC)

Tämäpä oli varsin mielenkiintoinen kommentti - etenkin kun en missään nimessä ole kokoomuslainen, vaan aivan muun ei-porvarillisen puolueen kannattaja.
Taustaksi: Tässä on kyse anonyymin käyttäjän muutoksesta [1], jonka palautin. Tämän käyttäjän mukaan:
Kokoomuksen puoltamat arvot ovat alusta alkaen pysyneet kutakuinkin samana: vapaus, suvaitsevaisuus, yrittäjähenki esivallan kunnioitus, kansallismielisyys, omistusoikeuden suojeleminen, talouselämän edut ja sosiaalinen omatunto - lisäksi viime vuosikymmeninä mukaan ovat pujahtaneet jopa yrittäjähenkisyys, vapaus ja suvaitsevuus.
Kursiivilla on merkitty anonyymin käyttäjän lisäykset ja yliviivauksella poiston. Boldauksella olen korostanut sitä, mikä minun mielestäni oli lisäyksen sävy.
Kokoomuksen sääntöjen mukaan
”Puolueen tarkoituksena on toimia seuraaville pääperiaatteille rakentuvien, puolueen ohjelmissa täsmennettyjen pyrkimysten toteuttamiseksi:
  • Suomen itsenäisyyden turvaaminen ja kansojen välisen ymmärryksen lisääminen kansainvälistä oikeudenmukaisuutta sekä väkivallatonta vuorovaikutusta edistämällä,
  • isänmaahan kohdistuvan kiintymyksen ylläpitäminen ja vahvistaminen,
  • yksilökeskeisyyteen perustuvan, ihmisen aineellisesti ja sosiaalisesti turvattuun elämään tähtäävän sekä jokaisen ihmisen henkisen kasvun ja persoonallisuuden laajentamisen oikeutta kunnioittavan yhteiskunnallisen vakaumuksen edistäminen,
  • yksilöllisen mielipiteenilmaisun vapauteen, kansalaisten tasavertaiseen osallistumisoikeuteen, kansalaisten perusturvallisuuden takaamiseen ja yhteiskunnalliseen moniarvoisuuteen ja suvaitsevaisuuteen perustuvan kansanvaltaisen yhteiskuntajärjestelmän kehittäminen,
  • edellytysten luominen sellaiselle markkinatalouteen perustuvalle taloudelliselle toiminnalle, joka edistää sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä ekologisesti kestävää kehitystä maailmassa.”
Kokoomuksen nettisivujen mukaan:
”Kokoomus perustaa politiikkansa yksilönvapauteen ja vastuuseen, tasa-arvoon, länsimaiseen demokratiaan ja talousjärjestelmään, humaanisiin periaatteisiin sekä kristilliseen etiikkaan.”
”Kokoomuksen aatteessa yhdistyvät vapaus, suvaitsevaisuus, yrittäjähenki ja sosiaalinen omatunto”.
Palautuksen jälkeen ei artikkelin kuvaus ole ongelmaton ja 100% todenmukainen, mutta pysyn kannassani, että se on palautuksen jälkeen taatusti enemmän NPOV. Keskustelu jatkukoon sille kuuluvassa paikassa eli artikkelin keskustelusivulla --Samulili 28. helmikuuta 2005 kello 18:05 (UTC)


Myönnät siis, että tekemäsi palautus tuo takaisin tekstin, joka sekin on ongelmallinen. Eikö sinulle välähtänyt, kun kerran puutuit asiaan tekemällä artikkelille jotakin, että hommasi olisi ollut parantaa viimeksi muutettua tekstiä, eikä mitätöidä sitä.

Minua ainakin kyllästyttävät tuollaiset pikatuomarit, jotka eivät edes pyri tekemään työtä sisällön parantamiseksi, vaan vain pikaisesti valitsevat kahdesta vaihtoehdosta sen, joka enemmän juuri häntä itseään miellyttää. 62.78.107.28 1. maaliskuuta 2005 kello 09:32 (UTC)

Norsk (bokmål/nynorsk) vs. Norsk / Norsk (nynorsk)[muokkaa wikitekstiä]

Hello Samulili, Sorry I don't know very much Finnish (probably fewer than 20 words, actually) -- I hope it is OK to write in English. On the page Ja, vi elsker dette landet, you reverted the nb: (Norsk (bokmål)) / nn: (Norsk (nynorsk)) interwiki links to no: (Norsk) / nn: (Norsk (nynorsk). Your edit summary was: "Palautus: Se kuitenkin ohjautuu tuonne no-sivulle; sitä paitsi kielifanaatikkoja ei tueta." Can you translate that into English or Swedish for me please? The reason for using nb:/nn: in interwiki links is that the languages are displayed as Norsk (bokmål) and Norsk (nynorsk) — a more accurate description of the relation between the two than Norsk / Norsk (nynorsk). Please note that the two wikipedias are separate ones, and that the Nynorsk one is not a "subset" of the other one or vice versa. Also, neither of the two is any more or less "Norwegian" than the other. There is no other practical difference between using nb: and no: for interwiki links. The issue has been referred to on wikipedia-l It would be great if you could give me a hint on my Nynorsk Wikipedia User talk page when you reply here. Thanks! :-) -- Olve 2. maaliskuuta 2005 kello 05:59 (UTC)

PS: I don't think the term "kielifanaatikkoja" (just realised what its basic meaning is) is particularly constructive. I hope your reply will be a civil, non-fanatic one... I will be happy to provide the information you may lack concerning this issue. Respectfully, Olve 2. maaliskuuta 2005 kello 06:06 (UTC)

Huomasin tämän keskustelun ja ajattelin lisätä asiasta. Perustiedot: norjassa on kolme kirjakieltä: bokmål, riksmål ja nynorsk. Uusnorjaa (nynorsk) kirjoitetaan missäpä muualla kuin sen wikipediassa. Toisessa wikipediassa sen sijaan kirjoitetaan sekä bokmålia että riksmålia, joten pidän sinne osoittavaa kielilinkkiä, jossa lukee vain norsk (bokmål), harhaanjohtavana. Joten toimit ihan oikein, et tosin välttämättä samasta syystä kuin itse ajattelen. Lisää norjankielisistä wikipedioista: m:Skanwiki/Skanbot -Jean d'Arc 22. huhtikuuta 2005 kello 20:15:53 (UTC)
no: on toisaalta muuttumassa entistä vahvemmin pelkästään bokmålin wikipediaksi (ymmärtääkseni ei kuitenkaan bokmålin kirjoittajien painostuksesta). Siksi minusta on ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää, että jos no:ssa on artikkeli bokmåliksi ja vastaava artikkeli on nn:ssä, niin bokmålin versioon linkitetään nb:llä. --Samulili 22. huhtikuuta 2005 kello 20:29:43 (UTC)

Roska-artikkeleista[muokkaa wikitekstiä]

Terve. Muuttaessani eilen, viides maaliskuuta sivut Keskiajan musiikki ja Romantiikka (musiikki) roskaksi, muutit ne poistettaviksi. En ollut merkinnyt artikkeleita vahingossa roskaksi, koska ne ovat tosiaan roskaa — tai keskiajan musiikki oli merkitessäni sen siksi. Artikkelit olivat merkitty minityngiksi, mutta niissä ei ollut mitään määritelmää. Artikkelit sisälsivät vain ja ainoastaan henkilöiden nimiä, jotka, vaikkakin liittyivät aiheeseen, eivät ole mikään kunnon sisältö edes minityngille. Nyt, keskiajan musiikin saatua määritelmän, olen sitä mieltä ettei se ole enää roskaa. Mutta romantiikka sivu ei sisällä yhtikäs mitään säilyttämisen arvoista. Romantiikasta ei ole kerrottu sanaakaan, ja koska artikkelilla ei ole edes alkeellista sisältöä, se on täysin roskaa. Toivosinkin, että soisit sen muutettavaksi taas roskaksi. Kiitos. - Zeal 6. maaliskuuta 2005 kello 12:11 (UTC)

Pariisissa sataa kyllä onneksi vain 600-650 mm vuodessa (ja sekin on tarpeeksi ;-)). http://www.meteofrance.com/FR/climat/suiviClimatiqueCarte.jsp?&carte=annu&annee=2003&mois=01&type=mrrto --212.198.159.37 7. maaliskuuta 2005 kello 10:30 (UTC) Alä vain sano että kerroit Tammikuun arviot kahdellatoista ;-)!

Ylläpitäjä[muokkaa wikitekstiä]

Olet nyt ylläpitäjä! Muista noudattaa Wikipedia:Ylläpitäjien käytäntöjä. -- Jniemenmaa 6. maaliskuuta 2005 kello 18:25 (UTC)


Voi taivas. Tällaista tyyppiä ei saisi laittaa minkäänlaiseksi ylläpitäjäksi. Tänään hän jotakuinkin mielivaltaisesti poisti tekstit sivulta sosiaalireformismi 213.243.191.195 15. maaliskuuta 2005 kello 18:04:42 (UTC)
Tästä aiheesta voi kyllä kirjoittaa artikkelin, mutta kirjoituksen yksisilmäinen tyyli ja ilmaisutavat eivät sovi wikipediaan. Wikipediassa ei ole tarkoitus "arvostella aatteita". --Aulis Eskola 15. maaliskuuta 2005 kello 19:43:42 (UTC)

Siirtopyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Voisitko siirtää artikkelin Kondensoituneen aineen fysiikka artikkeliksi Tiiviin aineen fysiikka. Nyt se on tehty leikkaa-liimaa-menetelmällä. --Tsemii 11. maaliskuuta 2005 kello 21:21:42 (UTC)

Käyttäjä:213.216.199.2[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Bännäsit käyttäjän 213.216.199.2, joka tietysti on sinänsä paikallaan. Valitettavasti meillä on tietääkseni noista osoitteista myös muita käyttäjiä (ks. Keskustelu:Ratsuväki), joten pitkät (nyt viiden päivän) estot ovat vähän hankala tapaus. En nyt muista tarkasti, mutta oliko niin, että nuo estot vaikuttavat osoitteista tuleviin rekisteröityneisiinkin käyttäjiin? --Hasdrubal 21. maaliskuuta 2005 kello 09:22:23 (UTC)

Vaihdoin sen kahteen päivään. Totta on, että estot vaikuttavat myös samasta IP-osoitteesta tuleviin rekisteröityneisiinkiin käyttäjiin, mutta tämä osoite ei kuitenkaan taida olla proxy? --Samulili 21. maaliskuuta 2005 kello 10:07:36 (UTC)
.10:n keskustelusivulla lukee, että se olisi välityspalvelin/yhteiskäytössä. Oletin sen pohjalta että .2 on myös, kun tämä käyttäjä niitä melko tasaisesti kumpaakin käyttää. --Hasdrubal 21. maaliskuuta 2005 kello 11:11:29 (UTC)

Pallottelua mainoksilla[muokkaa wikitekstiä]

Findie-artikkelin kanssa näköjään pallotellaan hyleksien "palstamainostusta" puolella ja toisella :D En uskaltanut tuhoa tykkänään linkkejä yms, joten kopioin tänne, koska ainakaan sanakirjaa sellaiset palstojenlinkittelyt eivät kuulu. Mikäs politiikka noiden aika selvien palstojen mainostusten kanssa onkaan käytössä? --Aulis Eskola 23. maaliskuuta 2005 kello 06:44:02 (UTC)

Öö... Pitäis varmaan katsoa tarkemmin, mitä tuli poistettua. Sen katsoin, että se oli sisällöltään samaa kuin aiemmin toiseen wikiprojektiin siirretty artikkeli. Nyt kun katsoin tuota linkkiä, niin eihän siinä mitään, jos se on merkittävä ja yksi merkittävimmistä tietolähteistä aiheeseen. --Samulili 23. maaliskuuta 2005 kello 08:17:18 (UTC)

Hiya :-)

I was just looking at plane hours today. I will arrive in Stockholm on the 11th of april and move to Finland on the 12th. I will have a mandatory presentation on the 13th and will probably have some assignements the following two days. I was thinking of leaving on saturday morning, to go back to France through Sweden, but I just saw the price of saturday ticket and nearly had an heart attack (1800 euros return ticket). So, I will go today to an agency to try to fix that. But in short, I will be there from tuesday the 12nd in the evening till from friday evening to saturday evening. I'll keep you informed. Greetings :-) Anthere

Hei,

Kun laitoin tänne kolme Dingo-yhtyeen kuvaa, joista kahden sivulla on jo merkintä, kuka omistaa kuvan tekijänoikeudet. Vuoden -93 kuvan omistaa Riitta Sourander ja vuoden 2000 Tiia Santavirta. Vuoden 1984 kuva on yleinen mainoskuva, enkä tiedä kuvan ottajaa - ottaja (kuka sitten onkaan) on ilmeisesti luopunut oikeuksista, sillä lehdissä, netissä yms. kuvan näkee melkein aina, kun Dingosta on kyse, eikä kuvan ottajasta ole mitään tekstiä. Kuva on Dingon virallinen mainoskuva edelleen (vaikka ei pitäisi, kuvassa neljä viidestä ei enää soita bändissä). Käyttäjä:Finlandia

Perustelematon poisto[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Poistit näköjään Intelligent design -artikkelista kirjoittamani kappaleen epätodennäköiseen maailmankaikkeuteen liittyen. Mielestäni kappale oli varsin neutraali ja tarpeellinen, joten laitoin sen takaisin. Jokainen merkittävä asiasisällön poisto tulisi perustella erikseen. – vzb83 9. huhtikuuta 2005 kello 11:05:49 (UTC)

Jep. Perustelin asiaa nyt artikkelin keskustelusivulle. --Samulili 9. huhtikuuta 2005 kello 11:07:37 (UTC)
Tarkennus vielä: en siis poistanut kappaletta, siksi, että olisin katsonut. ettei se ollut neutraali. --Samulili 9. huhtikuuta 2005 kello 11:08:33 (UTC)

Poistolokitieto:
"5. kesäkuuta 2005 kello 08:02:22 Samulili poisti sivun Kuva:Hiekkalaatikko.jpg (muistaakseni ei Talvikoneen vaan evakkopojan(?) kuva)"
Mikä oli poiston syy? Kuva tuli ilmeisesti Wiki-tiensä päähän? Otin kuvan parvekkeeltani kohteena toinen talomme hiekkalaatikoista. Mielestäni se oli varsin hyvä idea, mutta ei näköjään sitten kelvannut tämän pidempään. No, kaikille ei voi olla mieliksi. Evakonpoika 15. kesäkuuta 2005 kello 08:40:31 (UTC)

Tähän vastasin poikkeuksellisesti kysyjän keskustelusivulle. --Samulili 15. kesäkuuta 2005 kello 11:37:01 (UTC)

Korjattavia maita[muokkaa wikitekstiä]

Terve, vastaan kysymykseesi maiden merkitsemisestä korjattaviksi.

Huomiota kaipaavien sivujen luettelossa mainitaan Sisällössä korjattavaa -kohdassa "useimmat maa-artikkelit." Ajattelin, että jos ne ovat luettelossa, pitää niillä, jotka korjausta kaipaavat olla korjattava-mallinne. Tiedustelin, miten tässä asiassa pitäisi toimia, mutta ilmeisesti minun olisi pitänyt esittää kysymykseni Kahvihuoneeseen eikä tänne. Jos ei muuta, kysyttävää, voinen jatkaa? Merkitsisin Azerbaidzanin huomiota kaipaavaksi. - Zeal 10. huhtikuuta 2005 kello 16:19:25 (UTC)

Tuota aattelinkin, että lienee syy. Ei mitään huomautettavaa, jatka vaan :) --Samulili 10. huhtikuuta 2005 kello 16:28:03 (UTC)

Yhdysvaltain puolueet[muokkaa wikitekstiä]

Mistä löytyy ne artikkelit demokraattinen puo´lue ja rebuplikaaninen puolue kun sanoit että molemmista on o kaksi artikkelia -heerasmie

Minä en sanonut noin (vaan joku muu), mutta molemmat republikaaniset puolueet löytyvät tätä kautta: Republikaaninen puolue. --Samulili 20. huhtikuuta 2005 kello 20:38:33 (UTC)

Kuvien oikeuksista[muokkaa wikitekstiä]

Terve,

voisinpa juu harkita, täytyy lukasta nuo valmiiksi annetut vapaammat vaihtoehdot läpi.. Periaatteessa taso, jossa niitä ei kukaan voi kaupallisesti hyödyntää, olisi aika passeli, siinä tais olla joku "saa käyttää, lähde mainittava" vaihtoehto ainakin, tuon pitäisi riittää kaikkiin normaaliin käyttötarkoituksiin (vapaalla käytöllä kun ihmiset tuppaavat myös vetämään oikeuksia itselleen..).. Noh, kuten sanottu, katselen noita vaihtoehtoja vielä tarkemmin.

Nojoo, täytyy GFDL:n tunnen jotenkuten, ei sekään poissuljettu ole, cc-by-sa:n sisältöön täytyy vielä tutustua. Yksi sähkötekniikan kuvia vaivannut ongelma on, että eräiden alan ammattikoulujen oppilaat ovat esittäneet niitä surutta omina kuvinaan tai kopioineet muuten ilman lupaa omiin töihinsä jne. Tuo cc-by-sa:n suomenkielinen lyhennelmä jättää vähän epäselväksi sen, miten tarkasti lähde on ilmoitettava kuvaa käytettäessä - nimi kuvan viereen vai nimi kuva/lähdeluetteloon... Tuo kaupallinen käyttö vähän tympii, mutta koitetaan kestää... Ilmeisesti noita mallineita voi myös itse tehdä uusia ja käyttää niitä sitten? --Hynkel 22. huhtikuuta 2005 kello 17:07:38 (UTC)

lähetit minulle juuri äsken viestiä, olen todella pahoillani vantaalismista, oletko joku modi tai joku? ja mitä pahaa minä nyt olen tehny? olen parannellut irc selitystä ja Typon korjasin artikkelin suomesta olevia typoja! ainiin se microsoft, noh siitä olen sitten pahoillani :P sitten vielä, en kutsuisi tätä vantaalismiksi koska en osaa lähettää sulle PMää ja tuollein, pääsen tälle sivulle takaisin ja muokkaan näitä sivuja parilla komennolla terminaaliin, ip vaihtuu ja sitten jos ei vielä sieltä toimi ni cookiessit pois selaimesta ja ip vaihtoon, kiitos, niin ja oletko joku mode tai admini?

Nopeaa muokkaamista tai sitten on joku skripti, ihan sama mulle, teen nytten accon ittelleni et voit evätä multa postaamis oikeudet jos haluat, ihan sama mulle (!) niin ja nyt vielä sovitteluksi jos olet liian suuttunut niin pistäppä mulle viestiä ni saat vaikka gmail inviten jos haluat :)

Olen ylläpitäjä ja ihan ihminen. Kommenttini nimenomaan viittasi Microsoft-artikkeliin tehtyyn muutokseen. Ei tässä mitään suututa, vaan toivotellaan hyviä jatkoja asiallisten muokkausten parissa. --Samulili 22. huhtikuuta 2005 kello 19:42:03 (UTC)
Käyhän se minulle

Miksi Karjala-kysymys artikkelissa editoit Seppo Lehdosta kertovan kappaleen pois? Olisit voinut laittaa siihen viittauksen koska palautuksen perusteluissa sanoit Lehdon artikkelin olevan muualla.

Allah vai Jumala[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian artikkeli "Islam" viittaa siihen, että Jumalasta puhutaan wikipediassakin. Lisäsin artikkeliin Allah keskustelua tästä aiheesta. Jaakko Hämeen-Anttilan suomentama Koraani on neutraali lähde... Sehän on tieteellistä työtä. En näe perusteltuna, että yksi sana jätetään kääntämättä. Se vaatii jonkun argumentin. Sanomalehdissä puhutaan toisinaan allahista, toisinaan jumalasta. Ei voi vedota vallitsevaan käytäntöön.

Joo samaa mieltä ylläolevan kanssa, ja nähdäkseni Jumala pitää kirjoittaa isolla myös Allahista puhuttaessa, koska kyseessä on todellakin sama olento eli Jahve. --Hasdrubal 26. huhtikuuta 2005 kello 18:18:02 (UTC)

Onko tälle (Tilke-DNA) olemassa jotain parempaa nimitystä? Muistelisin kuulleeni jonkun, mutta ei tule mieleen. (Tän sivun lyhentämistä voisit ehkä harkita :) – linnea 28. huhtikuuta 2005 kello 19:32:11 (UTC)

Amerikan muinaiset...[muokkaa wikitekstiä]

Hups...meninpä näköjään halpaan kun "ystävällisesti" ajattelin auttaa kirjoittajaa... Ei tule toistumaan... Kiitos! --PV 29. huhtikuuta 2005 kello 08:30:36 (UTC)

Pieniä muutoksia[muokkaa wikitekstiä]

Upsista, tulee aina vahingossa painettua. Wikirjaston aktiivina teen aina pieniä, tai no "pieniä" muutoksia suuriin teketeihin. Wikipedian puolella tekstit ovat taas niin lyhyitä, joten muutoksien määrää on mielestäni hieman vaikea arvioida. No, eipä tässä muuta - ei itseäni rullalautailu edes pahemmin kiinnosta. :) Hartz 29. huhtikuuta 2005 kello 14:00:26 (UTC)

Hyönteisten taksonomia[muokkaa wikitekstiä]

Kasvituholaisista tiedän jonkin verran, mutta muista hyönteisistä en paljoakaan. Voin kyllä lisätä kasvituholaisiin taksonomiamallineita. Toivoisin kuitenkin, että luokasta puutarhanhoito pääsisi aina helposti lisäämiini tuholaisiin, puutarhurointiinhan ne pääasiassa liittyvät. :) — Hartz 5. toukokuuta 2005 kello 10:30:30 (UTC)

Artikkelitoiveista[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitit: "Etusivun toiveisiin ei pidä lisätä artikkeleita, jos ei jokin muu ole valmistunut ja sitä voi ottaa pois". Näinhän minä tein, huomasin, että etusivulla oli vain 15 artikkelitoivetta, joten lisäsin listaan oman toiveeni. Mutta, jos Greenpeace tai Gregory Peck eivät ole tarpeeksi merkittäviä aiheita, että niistä kannattaisi toivoa artikkelia, niin selvä.

Alakarppauksesta kysymys[muokkaa wikitekstiä]

Muokkasin alakarppaussivua ja sitä tehdessäni havaitsin, että aiempien lisääjien linkit vievät sivuille, joissa on päällekkäistä tietoa, tai oikeammin paljolti samaa alakarppausta puoltavaa propagandaa ja myös kaupallista aineistoa.

Alakarppaus on varsin kaupallinen muoti-ilmiö ja omaksutaan tiedon- ja varsinkin tieteenvastaisesti nk. fiilispohjalta "uskovien" suosittelemana. Sen omaksumisen logiikka muistuttaa siis minkä tahansa uskomusjärjestelmän pariin etsiytymistä kirjojen ("Raamattujen" ja "Vartiotornien") ostamisineen. Tulokset ovat (paljon)tutkitusti kehnoja mutta väitteet sen puolesta sitäkin rajumpia.

Onko siis Wikissä asiallista poistaa tuollaisia päällekkäisiä ja vieläpä erästä (ravitsemus)uskomusjärjestelmää mainostavia liikoja "mainoslinkkejä"? (Ei siis kaikkia, mutta niin, että jättää edustavimman ja artikkeli olisi linkkienkin osalta objektiivinen.)

Mikä vika oli tunneli-artikkelin kuvassa norjalaisesta maantietunnelista paitsi että en myöntänyt sille kaupallista käyttöä? Vai tuntuiko se liian henkilökohtaiselta kun tunnelin edustalla oli mun fillari? Otin kuvan kuusi vuotta sitten kun kävin fillaroimassa Norjan vuoristossa. – Mun mielestä sen olisi voinut jättää uuden kuvan rinnalle. - Artikkeliin voisi lisätä havaintoja eri tunneleista ja niiden rakenteista, tuo oli vain jotakin mitä äkkiseltään mieleen juolahti + kuva.      Evakonpoika 7. toukokuuta 2005 kello 22:20:28 (UTC)

Perusteluista[muokkaa wikitekstiä]

Viitsisitkö kertoa miksi en voi siirtää kuvakysymyksiäni kuvakysymyssivulle? --Neofelis Nebulosa 11. toukokuuta 2005 kello 17:12:32 (UTC)

Osoite estetty[muokkaa wikitekstiä]

En ole selvillä, miksi nykyosoitteeni 81.197.39.125 on ollut päiväkausia bannissa Wikipediassa. Ongelma on ulkomaisilla wiki-sivuilla, joiden muokkaussivuille on näin porttikielto. Ainoa syy voi olla, että jollain (toisella, pahemmalla) häiriköllä on ollut sama osoite. Kuinkahan kauan tätä jatkuu? Noinikkää 12. toukokuuta 2005 kello 09:20:17 (UTC)

Ymmärsinkö oikein, että ongelma liittyy muiden kuin suomenkielisten wikipedioiden muokkaamiseen? --Samulili 12. toukokuuta 2005 kello 09:22:58 (UTC)
Sama osoitteenesto on kaikenkielisillä sivuilla, myös täällä: Suomen sivuilla ei ongelmaa, koska olen rekisteröitynyt nimellä. Noinikkää 12. toukokuuta 2005 kello 09:27:39 (UTC)
Kävin testailemassa taas osoitetta, eikä selitys aukene mulle: Your IP address is listed as an open proxy in the SORBS (http://www.sorbs.net) DNSBL. Sama teksti tulee vastaan kaikissa Wikipedioissa, ja täälläkin se kiusaa pitkään jatkuvana. Noinikkää 12. toukokuuta 2005 kello 09:39:27 (UTC)
Ainakaan fi.wikissä tätä ip:tä ei ole estolistalla, jossa on ylläpitäjien estämät vandaalit. --TBone 12. toukokuuta 2005 kello 09:43:59 (UTC)
Lue ja toimi http://www.nl.sorbs.net/faq/retest.shtml tai valita suoraan Elisalle. –Nahru 12. toukokuuta 2005 kello 09:57:58 (UTC)
Englannin lukutaito ei ole heikoin mahdollinen, mutta nettikieli ei aina aukene, esim. tuolla sivulla. Olisi kiva, jos joku osaisi tulkita sitä vähemmän termeihin perehtyneelle. En välttämättä ole ainoa, jolle on käynyt näin ja joka haluaisi kuulla selityksen. Noinikkää 12. toukokuuta 2005 kello 11:10:25 (UTC)

Lehdistötiedote 25 000 artikkelia/Medianhallinta[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitit sivulla Wikipedia:Lehdistötiedote 20000 artikkelia/Medianhallinta (ilmeisesti hylättyyn lehdistötiedotteeseen liittyen) olevasi käytettävissä haastateltavaksi tarvittaessa. 25 000 artikkelin lehdistötiedote on valmistumassa hyvää vauhtia. Jos olet kiinnostunut, niin laita tietosi sivulle Wikipedia:Lehdistötiedote 25 000 artikkelia/Medianhallinta, jolloin se näkyy mediatiedotteessa. Katso myös sivu Wikipedia:Lehdistö, siellä on haastateltavien tietoja tyrkyllä. --Hautala 17. toukokuuta 2005 kello 16:31:12 (UTC)

Yhteystiedot on nyt tarkoitus hakea keskitetysti sivulta Wikipedia:Lehdistö/Yhteystiedot. --Hautala 18. toukokuuta 2005 kello 13:12:10 (UTC)

Loin nuo värimallineet itseäni varten ja muita jotka ehkä tykkäävät niistä. Älä siis viitsi tulla tekemään kiusaa ja vaihtelemaan niitä värejä "oikeiksi" jos et edes itse käytä ko.mallinetta. Esimerkiksi kuka tahansa tietää että italian lipun vihreä ei ole mikään tommonen turkoosi minkä tonne pistit. Peace out.--Neofelis Nebulosa 18. toukokuuta 2005 kello 10:50:18 (UTC)

Duplicate for delete[muokkaa wikitekstiä]

  • Camelot = 3. Look at [[Luokka:Minityngät toukokuu 2005]]
  • Hakuninmaa = 4. Look at [[Luokka:Helsinki]]
  • Bastionijärjestelmä, Pohjannaula, Saksanhirv, Cacophony, Buharan kansantasavalta, Luettelo yleisneroista, Lebapin maakunta, Pyhä Lucia = 2.

Статьи повторяются в category несколько раз. Прошу прощения, что не пишу на странице для удалений - не смог разобраться, куда именно написать.

Прошу прощения также за английский, я хорошо владею лишь русским. ru:Участник:DaeX

DaeX 20. toukokuuta 2005 kello 17:03:49 (UTC)

Hei Samulili[muokkaa wikitekstiä]

Hei Samulili!Kuule,minä aion koko ajan tehdä käyttäjä sivuani yhä hienommaksi.Harjoittelen täällä,niin ehkä sitten minusta voi vaikka ylläpitäjä tulla.Hyvää kesää sinulle! Terkuin,Talvikone

Kuvalisäyksestä[muokkaa wikitekstiä]

Onko artikkelin kuvalisäys iso vai pieni muutos kun en löydä siitä infoa sivulta Wikipedia:Yhteenveto ?      Evakonpoika 11. kesäkuuta 2005 kello 09:59:21 (UTC)

Käytäntö on erittäin vaihteleva. Minun mielestäni kuvalisäyksen voi merkitä pieneksi, jos kuva on selvästi ristiriidaton, sen kuvateksti on sopusoinnussa artikkelin kanssa ja jos kuvan laatu on vähintään tyydyttävä. --Samulili 11. kesäkuuta 2005 kello 11:13:06 (UTC)
Ok.
Kuinka yleistä on, että käytetään ristiriitaisia tai artikkeliin sopimattomia kuvia?      Evakonpoika 11. kesäkuuta 2005 kello 11:39:00 (UTC)
Ei muistu sellaista tapausta hetimiten mieleeni. --Samulili 11. kesäkuuta 2005 kello 11:44:41 (UTC)

Kysymys kielisivuista[muokkaa wikitekstiä]

Ajattelin kysyä ylläpitäjältä, kun en uskalla itse ruveta suhrailemaan... Löysin nimittäin sattumalta sivun nimeltään "Ladino (espanja)", joka kertoo ns. espanjanjuutalaisten kielestä. Eikös tapana ole ollut otsikoida kielisivut tyyliin "Ladinon kieli" jne.?

Loisin mielelläni uuden sivun aiheesta, mutta kun tuosta ym. artikkelista käy ilmi, että ilmeisesti on olemassa kaksi eri ladinon kieltä, enkä tiedä, kuinka artikkeli pitäisi tässä tapauksessa otsikoida.

  • "Ladinon kieli (espanjanjuutalaiset)" ja "Ladinon kieli (retoromaani)", eli kielenpuhujien mukaan, vaiko...
  • "Ladinon kieli (Espanja)" ja "Ladinon kieli (Sveitsi)", alueen mukaan (oletan, että jälkimmäinen alue on Sveitsi, sillä siellähän retoromaniaa puhutaan)? Vaiko kenties...
  • "Ladinon kieli", eli vain yksi otsikko, ja selittää kielten samannimisyys samalla sivulla?

--MiaK 12. kesäkuuta 2005 kello 16:53:23 (UTC)

Itse ajattelen, että nykyinen nimeämiskäytäntö on hyvä. Ensimmäinen vaihtoehtosi on hieman epäsymmetrinen (ryhmä vs. kieli), alueeseen rajoittuvassa on omat ongelmansa (sivuhuomiona, että englanninkielisen artikkelin mukaan Italia, ei Sveitsi) ja kolmatta vältetään Wikipediassa. Kieliin enemmän perehtyneitä ihmisiä löydät kuitenkin täältä: Keskustelu_Wikipediasta:Wikiprojekti Kielet --Samulili 12. kesäkuuta 2005 kello 17:52:01 (UTC)

Ylläpitäjäoikeudet poistettava! Samuli vaikuttaa henkilöltä, joka ei siedä Wikipediassa tietoja kuin oman maailmankatsomuksensa mukaisista asioista ja henkilöistä. Viimeisin hölmöytensä vaatia poistettavaksi Wikipediasta suomalaisista tietosanakirjoista netissä parhaiten kirjoittaneen tietosanakirjojenkin asiantuntija, nettikirjailija Harri Veijosen nimeä. Tietomies.

Nimi Harri Veijonen Ei näytä olevan samulille mieleen. Veijonen kuuluu Wikipediaan samaan luokaan kuin Rudolf Steiner, Jeesus Kristus tai parhaiten vastaava Hal Lindsey, profeetallinen kirjailija. Samuli palautti Harri Veijonen sivulle muutoksen, että Harri Veijosen luokkka olisi suomalaiset kirjailijat vain siinä tarkoituksessa, että nimi Harri Veijonen katoaisi Wikipediassa KakriK

Tällaisina päivinä sitä tuntee työnsä Wikipediassa tärkeäksi :) Palautin vanhan luokan, koska Wikipediassa ei ole luokkaa "?". --Samulili 13. kesäkuuta 2005 kello 08:11:06 (UTC)
Huomaan, että olet poistanut viittauksen Marjaana Koskinen -sivulta, että hän vastusti tekijänoikeuslain muutosta. Linkkisi johtaa yleisiin tekijänoikeuksiin, jolloin lukija ei tosiaankaan tiedä, mistä Koskinen vastusti. Sensuuri muuttuu hienovaraisemmaksi, mutta jatkuu yhtä päättäväisenä kuin ennenkin. Yrittäisitkö edes hetken olla aktiivisesti feidaamatta?

Toimintosivut[muokkaa wikitekstiä]

Heippa taasen. Olisiko hyvä idea järjestää toimintosivujen lista aakkosjärjestykseen? (Olisi varmastikin nykyistä helpompi järjestys uusille käyttäjille.) Terv. --MiaK 15. kesäkuuta 2005 kello 17:56:35 (UTC)

Ööö... Tuota. Mitä toimintosivua tarkoitat? :) --Samulili 15. kesäkuuta 2005 kello 18:06:36 (UTC)
AH! Tarkoitan toimintosivujen "pääsivua" eli http://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:Specialpages - aakkosellinen lista olisi ainakin meille uudemmille käyttäjille helpompi... Pliis.... --MiaK 15. kesäkuuta 2005 kello 18:14:54 (UTC)
Kävin kysymässä fiksummilta. Suosittelivat, että odotat seuraa Wikipedia-softan versiota (1.5) ja otat sillä aikaa kupposen kahvia :) --Samulili 15. kesäkuuta 2005 kello 18:28:59 (UTC)
OK, pistin jo pannun tulelle! --MiaK 15. kesäkuuta 2005 kello 18:40:44 (UTC)

Sanojen taivuttelusta[muokkaa wikitekstiä]

Opettelepa taivuttamaan sanat kunnolla ennen kuin palauttelet artikkeleja! --Matikkapoika 22 toukokuuta 2005

Hei! Menit palauttamaan tekemäni muutokset Nagy-nimen taivutusmuotoon. Tein aiheesta hieman kielenhuolto-ohjeita sivulle Unkarin kieli. Nimeä ei voi taivuttaa muodossa *Nagyn, koska -gy- on konsonantti, ja lausuttaessa tähän väliin tulee i. Mahdollisia versioita ovat Nagy'in tai Nagyin. Voimme käydä vaikkapa Unkarin kieli -sivun keskustelupalstalla keskustelua siitä, kumpi näistä olisi parempi Wikipediaan. Unkarin kielen asiantuntijoiden keskuudessa on käytössä molempia tapoja.

Vastaan sinne. --Samulili 22. kesäkuuta 2005 kello 19:21:27 (UTC)
Eikun en vastaakaan. Vastaan sivulle Keskustelu:Unkarin kansannousu, koska tämä on suomen kielen ongelma eikä liity erityisesti unkarin kieleen ja koska ko. artikkeli on ristiriidan aiheuttaja. --Samulili 22. kesäkuuta 2005 kello 19:23:00 (UTC)

Artikkelien nimistä (eksoottiset kirjaimet)[muokkaa wikitekstiä]

Ajattelin kirjoittaa sinulle, kun huomasin, että olet juuri nyt täällä. Kysyisin, käytetäänkö Wikipedian artikkeleiden nimissä eksoottisia kirjaimia kuten Unkarin ő. Tämä lähti siitä, kun löysin sivun Paul Erdösistä, jonka nimi kirjoitetaan oikeammin Paul Erdős (englannin- ja saksankielisillä sivuillakin on näin). Olen huomannut, että tässä tapauksessa englanninkielisen artikkelin nimi on Erdos, mutta saksankielinen versio käyttää nimeä Erdős eli sitä oikeaa muotoa myös artikkelin nimenä.--Tero Vilkesalo 25. kesäkuuta 2005 kello 11:57:50 (UTC)

Kaikki latinalaisen kirjaimiston erikoismerkit ovat mielestäni olleet käytössä artikkeleiden nimissä. Aivan varma en ole esim. islannin ð-kirjaimesta ja vastaavista. Joku muukin unkarilainen on mielestäni nimetty tuolla ő-kirjaimella.
Koska monet ihmiset eivät tiedä oikeista akuuttimerkeistä tai eivät osaa kirjoittaa niitä näppäimistöllä, on tärkeää tehdä uudelleenohjaukset "tavallisilla" kirjaimilla. Itse olen tehnyt uudelleenohjaukset versioista, joissa ő on korvattu ö:llä, mutta en tiedä pitäisikö käyttää ö:tä vai o:ta. --Samulili 25. kesäkuuta 2005 kello 12:14:28 (UTC)
Muutin artikkelin Paul Erdősin kohdalle. Ilmeisesti samalla luotiin automaattisesti uudelleenohjaus sivulta Paul Erdös. Missä on ohjeita siitä, kuinka uudelleenohjaus tehdään manuaalisesti? Joskus varmaan sitäkin tulen tarvitsemaan.--Tero Vilkesalo 25. kesäkuuta 2005 kello 13:24:13 (UTC)
Luo uusi artikkeli, johon kirjoitat #REDIRECT [[artikkelin oikea nimi]]. --Samulili 25. kesäkuuta 2005 kello 13:28:35 (UTC)


Panssarivaunu-artikkelista[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos kannustuksesta, mutta artikkeli on mielestäni vielä kovin, kovin vajaavainen. Esim. siinä käsitellään lähinnä vain tst-panssarivaunuja, vaikka ne ovat vain yksi panssarivaunutyyppi. Useista onkin jo omat artikkelit, mutta ainakin yleiskuvaus ja luettolo tulisi saada aikaiseksi...--PV 28. kesäkuuta 2005 kello 20:16:06 (UTC) Ps. onko yleistä linjausta näiden omien keskustelusivujen "siivoamisesta" eli vanhan ja turhan roskan poistamisesta?

Tulipa sitten todistettua, etten tiedä panssarivaunuista mitään :) (Edes Steel Panthersia en osaa kunnolla pelata...)
Omia keskustelusivuja voi arkistoida, mutta jätettyä palautetta ei saa kokonaan poistaa. --Samulili 28. kesäkuuta 2005 kello 20:22:45 (UTC)
Ei se mitään... en minäkään tiedä mistään mitään... kunhan olen tietävinäni ;) Se se huono artikkeli ole, vaatisi vähän lisäilyä.
Miten tuollainen arkistointi tehdään? Mitenkäs tuollaisen vandalismin puolelle menevän palautteen poistaminen? --PV 28. kesäkuuta 2005 kello 20:44:34 (UTC)
Arkiston voi luoda luomalla uuden alasivun (eli pääsivu-kauttaviiva-alasivu) ja siirtämällä sinne vanhaa tavaraa. Sitten pääsivulle linkki arkistoon. Esimerkkiä voit katsoa esim. tältä sivulta.
Minun mielestäni puhdas roska ja sellainen, mikä ei ole palautetta, voi poistaa ihan hyvin. Ala-arvoisen palautteen olen itse jättänyt keskustelusivuilleni. Ala-arvoinen negatiivinen palaute itse asiassa tuntuu arvostuksen osoitukselta tehtyä työtä kohtaan :) --Samulili 28. kesäkuuta 2005 kello 20:52:25 (UTC)

hurricane ja hawker hurricane[muokkaa wikitekstiä]

Sähelsit päällekkäin minun kanssani hurricane-artikkelin kera:

huomasin niitä olevan kaksi, toinen wikipedian aliosoitteella hurricane ja toinen hawker_hurricane. Yritin tehdä ensinmainitusta täsmennyssivun kun muokkasit samanaikaisesti.

Terv. Nikolas Mäki.

Pyhätunturi[muokkaa wikitekstiä]

Vois ottaa asioista aina tietenkin selvää ennen kuin levittelee perätöntä tietoa. Toisin kuin kirjoitit Pyhätunturi ei sijaitse Kemijärven kunnassa vaan Pelkosenniemen kunnassa, joka on kylläkin Kemijärven kunnan rajalla.

Kommentin jätti Pallarim (keskustelu · muokkaukset), joka voisi vastavuoroisesti opetella hyvää wiki-etikkettiä ja muokata sivuja rohkeasti. Samulili 10. heinäkuuta 2005 kello 13:07:50 (UTC)


Kirosanat sanakirjan puolelle?[muokkaa wikitekstiä]

Hei, Samulili. Mitä mieltä olet ylläpitäjänä ehdotuksestani siirtää artikkelin Kirosanat luettelon kirosanoista Wiktionaryn puolelle, vaikkapa erikoissanastoksi tyyliin Liite_Suomen_kielen_kirosanat? (Ehdotukseni on artikkelin keskustelusivulla.) --MiaK 16. heinäkuuta 2005 kello 17:18:00 (UTC)

Miksi palautit 84.230.0.55:n muokkaukset?[muokkaa wikitekstiä]

Palautit 84.230.0.55:n tekemät muokkaukset artikkeliin Wikipedia:Miksi Wikipedia on niin upea, vaikka ne olivat täysin asiallisia (typon korjaus). --iirolaiho (kitinää) 18. heinäkuuta 2005 kello 07:51:40 (UTC)

"asemesta" on yhtä oikein kuin "asemasta". En huomannut, että IP olisi tehnyt muita muutoksia. Samulili 18. heinäkuuta 2005 kello 07:56:58 (UTC)

Mitä niille kuvile täytyis sitte tehä?

Joku ylläpitäjistä poistaa ne, jos niiden käyttämiseen ei löydy tarvittavaa lupaa. Samulili 18. heinäkuuta 2005 kello 17:19:40 (UTC)


What did you mean? Hi! You made a change with regard to translations in telephone. This broke our system of translations, so I wonder if this your edit has something to do with the coming of a new version of Wiktionary?

I'm referring to this change[2]. We don't write translations in that way and now the table is missing links to wikt:telofon and wikt:telephone. -Samulili 25. heinäkuuta 2005 kello 18:53:37 (UTC)

Nagy'in taivutus[muokkaa wikitekstiä]

Miksi palautit muutokseni? Korjasin muodon oikeaksi. --Matikkapoika 26. heinäkuuta 2005

Katso Keskustelu:Imre Nagy. "Nagyn" (ilman i:tä ja heittomerkkiä) on oikea muoto. --Samulili 26. heinäkuuta 2005 kello 14:45:23 (UTC)
Ei ole. Olen lukenut suomen kielioppia sen verran että tiedän kyllä että heittomerkki on välttämätön. Wikipedian ongelma on siinä että mukamas asiantuntijat voivat väittää mitä vaan ja ylläpitäjät voivat uskoa heitä vaikka he eivät ole varmistaneet asiaa luotettavista lähteistä. --Matikkapoika 26. heinäkuuta 2005
Siinä tapauksessa olisi tarpeellista, että lähdeviitteen kera esität kantasi artikkelin keskustelusivulla, jossa on kuitenkin Kielikellosta otettu perustelu "Nagyn"-muodon puolesta. --Samulili 26. heinäkuuta 2005 kello 14:56:53 (UTC)
Katso esim. http://fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_kieli --Matikkapoika 26. heinäkuuta 2005
Ohjeen on kirjoittanut Käyttäjä:Tero Vilkesalo [3]. Hän tuskin on asiassa auktoriteetti ja hänen myöhemmän näkemyksensä nimen taivutukseen voit lukea myös Imre Nagy-artikkelin keskustelusivulta. --Samulili 26. heinäkuuta 2005 kello 15:07:57 (UTC)
Tero Vilkesalo esittää kuitenkin perustelun miksi muoto Nagyn on väärin. Lisäksi hän on todennut olevansa unkarin kielen opiskelija. Missään suomen kieliopissa en ole ole kohdannut sääntöä joka kieltäisi muodon Nagy'in. Vilkesalon myöhemmästä kommentista saa myös käsityksen että hän ei ole tyytyväinen muotoon Nagyn. --Matikkapoika 26. heinäkuuta 2005
Hän yksi henkilö, joka on perustellut yhden näkemyksen. Asiasta ei kuitenkaan kannata jatkaa tällä sivulla, vaan Imre Nagyn keskustelusivulla, johon toivon, että kirjoitat näkemyksesi viitteineen. --Samulili 26. heinäkuuta 2005 kello 15:21:00 (UTC)

Lounaismurteiden /d/ (tai /r/)[muokkaa wikitekstiä]

Moi, ja kiitos kysymyksestä. En kuitenkaan tunne suomen murteita erityisen hyvin, joten voisi olla kätevämpää bongata joku suomen kielen tai suomalais-ugrilaisen filologian opiskelija. Siitä olen kuitenkin aika varma, ettei mainitsemasi äänne ole alveolaarinen lateraalinen yksitär. tremulantti (kuten japanin /r/), vaan mahdollisesti ihan vaan alveolaarinen yksitäryinen tremulantti (en:Alveolar flap; ja kyllä, en:Alveolar trill on yleiskielen [r]).

En kyllä ole kuullut, että joissain murteissa yleiskielen /d/ edustuisi resonanttina ilman, että se olisi yhtynyt /r/:ään. Onko tosiaan niin, että joissain murteissa lausutaan johdonmukaisesti esim. "padan" [pɑɾɑn] (yksitär. trem:illa) ja "paran" [pɑrɑn] ("tavallisella" tremulantilla)? Toivottavasti nyt herättämieni uusien kysymysten määrä ei ollut ihan mieletön verrattuna antamieni vastausten määrään. :) --Oghmoir 29. heinäkuuta 2005 kello 07:24:36 (UTC)

sorting order in fi:[muokkaa wikitekstiä]

I know the sorting order of fi. Currently, the pywikipedia bot program sorts the fi: according to en: rules (sort "Bahasa Indonesia" as "I"). While talking with the vi: admin, I find that the order of vi: is similar to et: and fi: (Sort "Bahasa Indonesia" as "B"). I think that the three wikipedias can cooperates and maintain a single order. When a new language is added to the project(for example, "sco"), we can treat it more easily. I want to listen your opinion. -- m:ChongDae 29. heinäkuuta 2005 kello 09:36:06 (UTC)

Linkkiä vai ei?[muokkaa wikitekstiä]

Hei, editoit juuri päivää 17. toukokuuta. Miksi palautit/lisäsit vuosilinkin 1956? - Muistaakseni jossain oli mainittu selkeysperiaatteena, että artikkelin toisteiset tai ainakin toisiaan lähellä olevat samat linkit ovat turhia, siksi olen poistanut erityisesti perättäisiä samoja vuosilukuja sisältäneet linkit järjestelmällisesti.

Nyhrääjä --wm313 29. heinäkuuta 2005 kello 19:54:23 (UTC)

Hei! Jos luet kappaleen, johon tekemäni muutokset äsken tuhosit, huomaat, että se on sanamuodoltaan hyvin kömpelö ja vaikeasti ymmärrettävä. Lisäksi se ottaa kannan asiaan, joka heti seuraavassa kappaleessa ja todetaan kiistanalaiseksi ja esim. Jehovan todistajat -artikkelin alussa sanotaan päinvastoin. 82.181.158.247 12. elokuuta 2005 kello 16:45:48 (UTC)

Se mitä kirjoitit, sanotaan seuraavassa kappaleessa. Näkökulman ja kiistanalaisuuden korostaminen on minun mielestäni turhaa ja jopa epäneutraalia. Jokainen voi itse ratkaista oman kantansa siihen, ovatko Jehovan todistajat ja Mormonit kristittyjä muualta Wikipediasta. Tain kappaleeseen kielenhuoltoa, joka ei muuta sisältöä. -Samulili 12. elokuuta 2005 kello 16:50:32 (UTC)
Ymmärrän näkökulmasi, mutta eikö siinä tapauksessa tulisi etsiä sellainen sanamuoto, että kappale ei olisi ristiriidassa seuraavan kappaleen ja muiden artikkelien kanssa? En nähnyt vielä muutoksia kieliasussa (jos siis vastauksesi "Tain" p.o. "Tein"). 82.181.158.247 12. elokuuta 2005 kello 17:03:44 (UTC)
Kielenhuollollisesti muokkaukseni oli yksi ainoa "ja"-sana. Kyseessä oleva kappale ei ole ristiriidassa seuraavien kanssa, vaan siinä sanotaan hyvin selvästi, että on 32 miljoonaa marginaalikristittyä. Seuraavassa kappaleessa ei todeta yksikantaan, että unitaristit eivät ole kristittyjä, vaan että trinitaristit yleisesti kieltävät unitaristien kristillisyyden. Tämä on sopusoinnussa myös JT-artikkelin kanssa, jossa todetaan, että Jehovan todistajat on "perinteisestä kristinuskosta erkaantunut uskonto". -Samulili 12. elokuuta 2005 kello 17:12:43 (UTC)
Kiitos muokkauksesta, mutta kielellisesti kappaleessa on edelleen ongelma: 414 miljoonaa ei varmasti ole mainittujen suuntauksien vaan niiden edustajien lukumäärä. En ole varma, voiko sanoa että marginaali-etuliite poistaisi sitä, että näitä ryhmiä kutsutaan artikkelissa kristityiksi. Minusta pikemminkin se vain viestii, että kyseessä on pieni ja poikkeava vähemmistö (marginaalivähemmistö), eikä sinänsä neutralisoi kappaleen näkökulmaa. Oletko eri mieltä, ja onko etuliitteen käytöstä muita esimerkkejä? 82.181.158.247 12. elokuuta 2005 kello 17:18:34 (UTC)
Hyvä kun sanoit, en ollut huomannut tuota kielivirhettä artikkelissa.
Minun mielestäni marginaalikristitty on tuohon kohtaan sopiva sana. Unitaarien ja kristinuskon tarkempi rajanäkäynti täytyy tehdä muualla, koska se on hyvin monimutkainen, eikä toisaalta olisi oikein yksiselitteisesti todeta, että unitaarit eivät ole kristittyjä. -Samulili 12. elokuuta 2005 kello 17:32:43 (UTC)
Selvä, kiitos! 82.181.158.247 12. elokuuta 2005 kello 17:33:23 (UTC)

Kirjoitit:"Oli FDP:n nimi suomeksi mikä tahansa (eikä sekään ole niin yksinkertainen juttu), siirrät sivut väärin ja tuhoat muokkaushistorian, mikä on GFDL:n vastaista. -Samulili 17. elokuuta 2005 kello 12:31:32 (UTC) PS. Saksaa on kyllä tullut luettua."

"Liberaalidemokraattinen" on yksinkertaisesti virheellinen käännös, vaikka puolue aatteeltaan liberaali olisikin. Pitäisi sinun tällainen tajuta, ja ongelma on lisäksi siinä, että Saksasta löytyy toinen puolue (vaikka hyvin pieni), jonka nimi on "Liberaalidemokraatit", http://www.liberale-demokraten.de/. Lisäksi nimi "Liberaalidemokraattinen puolue" voisi Saksan yhteydessä viitata myös Itä-Saksassa toimineeseen puolueeseen jonka nimi oli Liberaldemokratische Partei Deutschlands, kts. http://de.wikipedia.org/wiki/Liberaldemokratische_Partei_Deutschlands --213.243.154.135 17. elokuuta 2005 kello 12:38:40 (UTC)

Ulkomaisen puolueen nimestä voidaan Wikipediassa käyttää vakiintunutta käännöstä, alkuperäistä nimeä tai suoraa käännöstä. Katso lisää artikkelin keskustelusivulta. -Samulili 17. elokuuta 2005 kello 12:46:59 (UTC)

Eikö kaljamahasta saisi artikkelin, vaikka se olikin nyt vasta minitynkä?

Sanakirjamääritelmät kuuluvat Wikisanakirjan puolelle, jonne kaljamahan siirsin. Mikäli kaljamaha on ilmiö, josta on olemassa tietoa artikkelin verran, siitä voi tehdä Wikipediaan artikkelin. Mahdollisia tietosanakirjamaisia näkökulmia kaljamaha artikkeliin ovat esimerkiksi kaljamahan historia, kaljamaha jossain alakulttuurissa tai kaljamaha lääketieteellisenä ilmiönä. -Samulili 18. elokuuta 2005 kello 19:44:50 (UTC)

Vanhoja pressikuvia[muokkaa wikitekstiä]

Hei,
Dingo (yhtye)-artikkeliin voisi lisätä vanhoja Dingon pressikuvia 80-luvulta, joita aikanaan on käytetty paljon keikkailmoituksissa/lehdissä yms. Mitä tekijänoikeus-malline sopisi tässä tapauksessa 80-luvun kuvien kanssa?
--Finlandia 23. elokuuta 2005 kello 12.51 (UTC)

Niihin olisi sopinut {{Lehdistö}}, mutta sen käyttäminen on Wikipediassa lopetettu. Tekijänoikeuslaki on iän puolesta siten tiukka, että 80-luvulla otetut kuvat vapautuvat aikaisintaan 2030-luvulla. -Samulili 26. elokuuta 2005 kello 09.54 (UTC)

Kiitos, voi olla ihan hyvä vaihtaa. En edes osanut ajatella tuota. Vanha toki olen mutta en ihan satavuotias. Mutta miten sen lisenssin voi muuttaa? Laittamalla kuvan uudestaan ja siinä uusi lisenssi vai jokin muu keino?Alexius Manfelt 26. elokuuta 2005 kello 07.39 (UTC)

Muokkaa-välilehden kautta voi muokata kuvasivujen sisältöä (kuvaa lukuun ottamatta). -Samulili 26. elokuuta 2005 kello 09.53 (UTC)

Äänen hylkäys[muokkaa wikitekstiä]

Hylkäsit käyttäjä Talven äänen poistokynnysäänestyksessä, muttet perustellut hylkäystä lainkaan. Lähtökohtaisesti jokin asiallinen peruste varmaankin on vai onko tämä tulkittava silkaksi mielivallaksi? --thule 31. elokuuta 2005 kello 08.54 (UTC)

Perustelin asian nyt äänestyssivulla. -Samulili 31. elokuuta 2005 kello 15.24 (UTC)

Roomalaiskatolinen, kreikkalaiskatolinen jne.[muokkaa wikitekstiä]

Heibs. Jäikö joitakin viikkoja sitten esittämäsi kysymys siihen yhteisymmärrykseen, että kreikkalais- ja roomalaiskatolisen kirkon välillä ei tehdä eroa? ks. [4] --MiaK 4. syyskuuta 2005 kello 14.03 (UTC)

En tiedä :) En loppujen lopuksi ymmärrä asiasta muuta kuin sen, että siitä oli jotain riittaa jossain vaiheessa, ja halusin varmistaa, että asiasta on jonkinlainen yhteisymmärrys ennen kuin ruvetaan tekemään suuria määriä muutoksia. -Samulili 5. syyskuuta 2005 kello 18.46 (UTC)

Lista kaikista aloitetuista artikkeleista[muokkaa wikitekstiä]

Hei,
onko mahdollista nähdä listaa kaikista aloittamistani artikkeleista. Omat muokkaukset-sivulla näkee kaikki muokkaukset, mutta kaikkia aloitettuja artikkeleita on vaikea erottaa. --Finlandia 11. syyskuuta 2005 kello 08.18 (UTC)

Ei taida olla. Mutta sivulta Special:Newpages löytyy viimeisimpien uusien artikkeleiden aloittajat. -Samulili 11. syyskuuta 2005 kello 09.28 (UTC)

Komparatiivi ja superlatiivi[muokkaa wikitekstiä]

Siirsit vertailuasteita (komparatiivi ja superlatiivi) käsittelevät artikkelit sivuille, jotka oli tarkoitus varata täsmennyssivuja varten. Jatkossa tulee nimiristiriita samannimisten sijamuotojen kanssa. --Hippophaë 17. syyskuuta 2005 kello 18:12:01 (UTC)

En tiennyt, että komparatiivin ja superlatiivi ovat myös sijamuotoja enkä keksinyt mitään muutakaan merkitystä noille kahdelle sanalle. Sijamuotoina ne lienevät kohtalaisen harvinaisia? Olisiko siinä tapauksessa syytä panna nämä suomalaisten yleisesti tuntemat sanat perussivulle ja niistä sivuista linkki täsmennyssivulle? -Samulili 17. syyskuuta 2005 kello 18:16:28 (UTC)

Ystävä hyvä, olen jälleen kerran töpeksinyt. Eli saisonko apua. Tei tyylikkäästi aamulla uutta sivua nimeltä Afrankfurtin koulunta, kunnes huomasi a) olin tehnyt kirjoitusvirheen ja b) asiasta oli jo tynkä oikealla nimellä eli Frankfurtin koulukunta. Voisiko tuon virheellisen poistaa? Yritän tänän laatia sen tyngän jonkinmoiseksi artikkeliksi. Kiitos joe tukäteen ! Alexius Manfelt 20. syyskuuta 2005 kello 10:48:04 (UTC)

Poistin sivun. --Joonas 20. syyskuuta 2005 kello 10:51:34 (UTC)
Typolla nimetyt artikkelit voi merkitä {{roskaa}}-mallineella, jolloin joku ylläpitäjä huomaa käydä poistamassa sen. Käyn poistamassa afrankfurttilaiset. -Samulili 20. syyskuuta 2005 kello 10:52:40 (UTC)

Miksi ateismista on sallittu kirjoitta paskaa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian artikkeli ateismista oli täyttä paskaa. Korjasin sen ja nyt joku sensori uhkailee minua. Mistä on kysymys? Miksi auskovaiset saavat kirjoitta paskaa ateiosmista?

Kaikista tietosanakirjamaisista aiheista saa kirjoittaa. Jos artikkelissa on jotain korjattavaa, sitä voi korjata, mutta sitä ei poisteta. -Samulili 20. syyskuuta 2005 kello 16:58:23 (UTC)

Kansainvälinen kampanja Wikipediaa vastaan

Kuten oli odotettavissa, Wikipedia joutuu teologien haltuun. Olen tänään käynnistänyt kansainvälisen kampanjan Wikipediaa vastaan.

Minulla on oma hanke "Dictionary of Atheism", joka on valitettavasti englanninkielinen, mutta jota toivon kaikkien maailman ateistien tukevan.

Wikipedia on uskovaista paskaa.

Jopasjopas. Kritiikin perusteella tätä uskovaista paskaa suoltavat yksi agnostikko ja toinen ateisti. Ei näkemiin vaan hyvästi. -Samulili 22. syyskuuta 2005 kello 14:52:57 (UTC)

Siirtolokin otsikon alla lukee "Anna on loki siirretyistä sivuista." Kuka Anna;)?--jeepo 23. syyskuuta 2005 kello 18:19:34 (UTC)

Äh. Pitäisi tietenkin olla "lokki". -Samulili 23. syyskuuta 2005 kello 18:20:49 (UTC)

Ylläpitäjyys Wikisanakirjassa[muokkaa wikitekstiä]

Pahoittelut viivästyksestä, mutta nyt pitäisi olla oikeudet kunnossa. Hyvää ylläpitäjyyttä sanakirjankin puolella. --TJ 24. syyskuuta 2005 kello 22:11:21 (UTC)

Kuva ja oikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Salut! Olen päättänyt kirjoittaa artikkelit puuttuvista frankkien ja ranskalaisten kuninkaista. Ja parannella tynkiä joita siellä myös on. Nyt on kuvallinen ongelma. Wiki fr kuin myös Wiki sv on kuva, tosi mielenkiintoinen. En tiedä onko se vapaa, sanovat niin. Mutta miten sen saisi siirrettyä täkäläiselle sivulle? Se ei siis ole sielle Yhteisessö. Siis fr sivu on Childéric Ier ka sv sivu Childerik I ja meillähän se on tietty Childeric I. Siis tässä huudan APUVA! Kiitos neuvoista etukäteen. Alexius Manfelt 28. syyskuuta 2005 kello 19:00:19 (UTC)

En ole samulili, mutta ajattelin että voin kuitenkin autta :). Eli, jos kuvien tekijänoikeudet ovat kunnossa (PD tai CC tai joku muu sopiva lisensi) voit mennä ja tallettaa kuvan tilapäisesti omalle kovalevyllesi ja tarpeenmukaan vaikka nimetä uudelleen. Sitten wikipedian oikeasta palstasta valitse toiminto "Lisää tiedosto" ja noudata sivun ohjeita. Muista kirjoittaa kuvan sivulle sen alkuperä ja laittaa tekijänoikeusmallinne paikalleen. Jos kuva on yleiskäyttöinen, se kannattaa laittaa commonsiin suoraan. Homma menee muuten periaatteessa samalla tavalla, mutta joudut luomaan uuden käyttäjätunnuksen commonsiin (voi olla sama kuin fi-wikikin, mutta sen joutuu rekisteröimään uudestaan). --Joonas 28. syyskuuta 2005 kello 19:55:20 (UTC)

Vähän naurattaa jo[muokkaa wikitekstiä]

Luettelo eurooppalaisten kaupunkien nimistä eri kielillä...sinä kysyt "Missä keskustelu?" - mistä arvasit että se on nimen omaan se juttu mitä halusin kysyä sinulta?! Ja millä oikeudella alat suojailemaan omia muutoksiasi (=artikkelin siirtoa) TÄYSIN PERUSTELEMATTA + ARTIKKELIN TEKOON MUUTEN MILLÄÄN TAVALLA OSALLISTUMATTA? Varsin mielenkiintoista toimintaa ylläpitäjältä. Missä keskustelu, Samulililili? --Neofelis Nebulosa 2. lokakuuta 2005 kello 19:52:49 (UTC)

Se on siellä, missä kuuluukin. -Samulili 2. lokakuuta 2005 kello 20:01:53 (UTC)
OK, meni hermot koska historiasivuni ei näytä mitään perusteluja noille siirroille, en tiedä miksi - kai ne siellä sitten ovat. Mikä siis oli tämä "yleinen nimeämiskäytäntö" mihin viitattiin? Mielestäni 'Euroopan' on huonompi vaihtoehto. --Neofelis Nebulosa 2. lokakuuta 2005 kello 20:09:15 (UTC)

Test-malline[muokkaa wikitekstiä]

Laitoit keskustelusivulleni test-mallineen. Mistä hyvästä? --80.186.238.150 6. lokakuuta 2005 kello 14:07:15 (UTC)

Olit koonnut IP-osoitteen käyttäjäsivulle linkkejä, mutta ainoastaan rekisteröityneillä käyttäjillä voi olla käyttäjäsivuja. -Samulili 6. lokakuuta 2005 kello 14:10:56 (UTC)
Se linkki oli vain vastaus anonyymin käyttäjän väärässä paikassa esittämään kysymykseen: "Mikä on roska-artikkeli?" --80.186.238.150 6. lokakuuta 2005 kello 14:21:05 (UTC)

Artikkeli Turun arkeologisista kaivauksista[muokkaa wikitekstiä]

Olet näköjään ehtinyt poistaa kyseisen artikkelin 6. lokakuuta 2005 kello 09:57:31. Eipä se kauan ehtinyt vanheta. Aloittelin sitä viime viikolla, ja kun tässä ei ole ehtinyt muiden kotisivuhommien takia olla Wikissä, kun välillä "työ haittaa harrastuksia", niin selkänsä käännettyä heti mennään poistamaan. Olin tehnyt siihen ehkä huonon artikkelinimen, ja siihen haluttiin muutoksia, tein muutoksia, mutta niihin ei oltu tyytyväisiä, ja nyt kun yritin tehdä uusia muutoksia siihen, ko. artikkelia ei enää löytynyt muualta kuin Poistolokista. Ehkäpä arkeologiasta ei enää kannata yrittää artikkeleita kirjoittaa. Itse en ainakaan siihen vähään aikaan ryhdy, sanot mitä sanot ja teet mitä teet – tämän luettuasi. –– Evakonpoika 10. lokakuuta 2005 kello 06:07:14 (UTC)

Palautin tuon kyseisen sivun Turun arkeologiset kaivaukset. Artikkelin sisältö oli yhdistetty artikkeliin Turku. Siitä pitäisi kai tehdä uudelleenohjaus? -- Jniemenmaa 10. lokakuuta 2005 kello 06:14:29 (UTC)
Minä voin olla fiksu, mutta en sentään ajatustenlukija. Muuten olen sitä mieltä, että yksittäisistä kaivauksista on mielekästä kirjoittaa sen verran kuin kaivauksen tiedoista on siirrettävissä johonkin yleisempiin aiheisiin. -Samulili 10. lokakuuta 2005 kello 19:22:06 (UTC)


Helsingin kadut[muokkaa wikitekstiä]

jotkut kadut olivat jo valmiiksi helsinki luokissa niin ajattelin laittaa kaikki loputkin

Ymmärrän. Yritän käydä vajaavaisella Helsingin maantietämykselläni siirtämässä kadut katujen luokkaan. -Samulili 14. lokakuuta 2005 kello 10:32:05 (UTC)

Liipasinsormesi taitaa olla liian herkässä. En minäkään tiennyt mikä Buick 8 on, mutta google kertoi sen olevan Stephen Kingin kirja. Viitsitkö palauttaa artikkelin, niin teen siihen pientä wikitystä.--Teveten 16. lokakuuta 2005 kello 13:42:51 (UTC)

Okra. -Samulili 16. lokakuuta 2005 kello 13:56:51 (UTC)

katsos vandaalia[muokkaa wikitekstiä]

ei kuulu tähän, pikemmin tsättiin mutten saa nyt toimimaan. Yritin pyytää sinua estämään 85.76.190.188 vandalointia, mutta joko heitti meidän ulos tai sitten mulla kävi itsellä jokin sähkökatkos tms. Mutta en tiedä tästä vuonna xxxx syntyneestä, Valkeakoski- juttu ylittää kaikki kynnykset. Yleinen liittymä? parh. wikitev. Höyhens 10. marraskuuta 2005 kello 18:29:57 (UTC)

Seppo Tammilehto[muokkaa wikitekstiä]

Kiitoksia huomiosta Seppo Tammilehdon artikkelin suhteen. Siirrän tuon Johnnyt Kaj-Forsselin tekstin Sepon sivuille ja teen linkin sinne. Lisäksi tuon kuvan alle pitäisi laittaa teksti "Kuva: Kimmo Torkkeli,vapaa julkaistavaksi, vapaa käyttöoikeus". Tiedätkö kuinka saan tuon tekstin thumbnail kuvan alle?

Laitoit myös sivuille tekstin "korjattavaa". Tarkoittaako tuo kuvaa vai kuinka korjaan ko. artikkelia?

Kuvan sivulle Wikimedia Commonsiin pitäisi laittaa suora lainaus kuvan tekijänoikeuden haltijan myöntämästä luvasta. Yleensä vaaditaan myös, että näkyvissä on myös kysymys, jolla lupaa kuvan käyttöön on pyydetty. Tässä tapauksessa pitäisi lisäksi pystyä varmistumaan siitä, että kuvan tekijänoikeus on Kimmo Torkkelilla eikä esimerkiksi levy-yhtiöllä.
Korjattava-malline viittaa aina artikkelin sisältöön. Tässä tapauksessa ongelmana oli otsikon "Seppo Tammilehto – kuin nauha helmissä" alla oleva teksti, joka ei ollut tietosanakirjan tyylilajiin sopivaa. Poistan artikkelista korjattava-mallineen, koska Käyttäjä:TBone on poistanut tuon osion artikkelista. -Samulili 17. marraskuuta 2005 kello 11:07:05 (UTC)
Ok - kuvan oikeudet on kuvaaja Kimmo Torkkelilla, joka on pyytänyt kuvatekstiksi yllä mainittua lausetta. Levy-yhtiö on Sepon oma. Korjaan tuon Wikimedia Commonsin. Kiitoksia selvityksestä.

Kaarinan kaupunki[muokkaa wikitekstiä]

Pistin hiukkasen sinulle kommenttia tekemistä muutoksista ja kerroin sinulle Kaarina-artikkelin keskustelu-osassa Littoisesta, joten kun ehdit niin piipahdappas katselemassa ja jos tekee mieli niin voit ilmoitella mulle sit siitä. Keskustelu:Kaarina

T: DJ Hasis

Diskografioista ja artikkeleista[muokkaa wikitekstiä]

Diskografia ei ehkä ole artikkeli, mutta se on artikkelin alku. Pitäkää nyt * ne diskografiatkin siellä, niistä ei ainakaan haittaa ole.

Mutta kumpaa katsot mieluummin, diskografiaa vai tyhjää sivua? Wikipedia on tehty kaikille, joku voi kirjoittaa esim. bändin historiaa, kun minä olen jo kirjoittanut diskografian.

Minä katson mielummin tyhjää sivua. Haitta on se, että ala-arvoiset sivut saattavat koko projektin naurunalaiseksi. -Samulili 25. marraskuuta 2005 kello 17:31:35 (UTC)

Äänestyksen päättäminen[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitit: "äänestys päättynyt (eivät kai yhdistämistä kannattaneet odota, että Joku tekee sen heidän puolestaan?" Onko siis tapana, että ylläpitäjät eivät vie äänestystä loppuun saakka? Jos äänestät artikkelia säilytettäväksi ja se päätetään poistaa, odotatko, että joku toinen tekee sen? -tKahkonen 6. joulukuuta 2005 kello 17:59:57 (UTC)

Siis tä? Ylläpitäjänä vien äänestyksen heti loppuun saakka, kun joku on toteuttanut tuon yhdistämisen. Yhdistämistä kannattavilla varmaankin oli visio siitä, miten yhdistäminen toteutetaan. Olihan? -Samulili 6. joulukuuta 2005 kello 18:24:08 (UTC)

Äänestysohjeiden mukaan pitää äänestää vain yhtä ehdokasta. Nyt olet äänestänyt vitosta ja seiskaa. Kenen joukoissa seisot? -tKahkonen 10. joulukuuta 2005 kello 12:27:27 (UTC)

Poista koulukyyditys myös englanninkielisestä wikistä[muokkaa wikitekstiä]

Poista myös School run englanninkielisestä Wikipediasta. Luotin, että se olisi ollut oikeaa tietoa. http://en.wikipedia.org/wiki/School_run


Samuli palautti epäneutraalia sosialistipropagandaa Kapitalismi-artikkeliin[muokkaa wikitekstiä]

Samuli palauttelee toistuvasti epäneutraalia sosialistista näkemystä lamasta kapitalismin kriisinä Kapitalismi-artikkeliin. Hän myös palautti solvauksen ja poisti asiallisen kritiikin Mikko Paanasen käyttäjäsivulta. Koska Samuli jatkuvasti rikkoo Wikipedian sääntöjä, hänen oikeutensa kirjoittaa Wikipediaan pitäisi poistaa. Samuli on keksinyt oman sääntönsä, että Internet-linkkejä ei saa olla Wikipediassa, ja poisti linkitetyt viitteet ja jätti linkittämättömän.

Kiitos tunnustuksesta vandalismin torjunnassa. Yritän ottaa sen nöyrästi vastaan. -Samulili 17. joulukuuta 2005 kello 15:37:43 (UTC)
Samuli Lintula syyllistyi vandalismiin, kun hän poisti minun asiallisen kritiikkini Mikko Paanasen epäneutraalin näkökulman palauttamista kohtaan. Wikipedian säännön mukaan jokaisella on oikeus poistaa solvaus, joten minä en syyllistynyt vandalismiin, kun poistin minuun kohdistuvan asiattoman solvauksen Mikko Paanasen keskustelusivulta. Samuli myös jatkuvasti poistaa asiallisia lisäyksiä ja korjauksia Kapitalismi-artikkelista perustelematta mitenkään ja siten rikkoo Wikipedian ohjetta vastaan. Samuli käytti väärin ylläpitäjän valtaa estämällä minun kirjoittamiseni asiallisen kirjoittamiseni perusteella.

kummallista käytöstäsi[muokkaa wikitekstiä]

Näytät (jälleen) ryhtyneen käyttämään valtaa. Ystävällisesti muistanet ensimmäiseksi "Avoid copyright paranoia".

Kun artikkelien keskustelusivuista on kyse, ensimmäinewn sääntö siellä on että toisten kirjoituksiin ei kajota.

Jos teet keskustelusivuilla kajoamista perusteilla "ei keskustelusivun tarkoituksen mukaista" tai "ylittyy kohtuullinen siteeraus", olet heti niin mielipiteenvaraisissa asioissa, että ymmärrät varmaan itsekin ettei sellaisella perusteella POISTAMINEN enää voi mahtua edes niihin pieniin poikkeuksiin, joiden nojalla keskustelusivua voi editoida.

Katson että menettelysi rikkoo Wikipedian toiomintaperiaatteita ja haittaa itse artikkelien muokkaustyötä, koska vahingoitat toimintaa jolla artikkelien taustatietoja voidaan tuoda keskusteluun. 217.140.199.247 17. joulukuuta 2005 kello 16:12:13 (UTC)

Jos haluat kertoa, että Helsingin Sanomissa on artikkeli, lisää keskustelusivulle Hesarin päivämäärä ja sivunumero. Jos haluat käyttää Hesarin kirjoitusta artikkelin muokkaamisessa, käytä. -Samulili 17. joulukuuta 2005 kello 16:20:54 (UTC)
Ainiinjoo. Mainitsemasi sääntö ei ole ensimmäinen. Sitä ennen sääntö siitä, mitä varten keskustelusivut ovat ja sitä ennen, mitä Wikipediaan ylipäänsä saa kirjoittaa. GFDL. -Samulili 17. joulukuuta 2005 kello 16:31:53 (UTC)

Luuletko että sinun keksimilläsi mielipidepohjaisilla komentelullasi kukaan enää viitsii auttaa Wikipediaa yhtään? Mikä sinua vaivaa, samulili?

Kommenttini ko keskustelusivuilla käsitykseni mukaan mahtuu kyllä sen rajoihin "mitä varten keskustelusivu on", ja siteeraukset puolestaan mahtuvat kyllä "laajuuskriteeriin". Sinä olet väittänyt, että näin ei olisi, mutta kyse on silloin mielipiteenvaraisesta asiasta. Et ole välttämättä oikeassa. Todennäköisesti olet väärässä. Kun tilanne on tuo, olet ollut aika kohtuuton ryhtyessäsi suoraan poistamaan kommentin kokonaisuudessaan keskustelusivulta. Toivoisin että opettelisit jälleen jonkin verran lisää maltillisuutta ja rauhoittuisit yritelmissäsi käyttää jotakin valtaa täällä. 217.140.199.247 17. joulukuuta 2005 kello 16:44:53 (UTC)

Hei, miksi siirsit Hollannista kertovan artikkelin sivulle Hollanti (maakunta)? Hollanti tarkoittaa ainoastaan tätä aluetta, ei Alankomaiden valtiota. - ulayiti (puhe) 18. joulukuuta 2005 kello 16:58:31 (UTC)

Hollantia käytetään myös merkityksessä Alankomaat, minkä kielitoimistokin toteaa pitämättä sitä virheellisenä [5], ja pienellä kirjoitettuna se on myös kieli. -Samulili 18. joulukuuta 2005 kello 17:07:52 (UTC)
Ei tuo tarkoita välttämättä ettei sitä pidetä virheellisenä. Samalla sivulla sanotaan, että muotoa "Iso-Britannia" käytetään Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Ja kieliartikkelit ovat aina muotoa X:n kieli. Ei esimerkiksi sivulla Suomi ole täsmennyssivua, jossa linkitetään suomen kieleen ja Varsinais-Suomeen. - ulayiti (puhe) 18. joulukuuta 2005 kello 17:19:19 (UTC)
Suomen kielessä Iso-Britannia tarkoittaa useimmiten UK:ta, ja Hollanti alankomaita. Muut merkitykset ovat huomattavasti harvinaisempia, ja niitä varten on hyvä olla täsmennyssivu, mutta ei pääartikkelin paikalla. Muistakaa, että Wikipedia ei ota kantaa siihen, onko jokin nimitys väärä, sellainen ei ole NPOV. —MikkoM () 18. joulukuuta 2005 kello 17:30:43 (UTC)

Tekijänoikeuksista[muokkaa wikitekstiä]

Muistutan, että sellaisia kuin tekijänoikeusvapaita teoksia ei ole olemassakaan!!

Tällähetkellä voimassa olevassa eurooppalaisessa tekijänoikeuslaki käytännössä tunnetaan taloudelliset tekijänoikeudet ja ns. respektio-oikeus. Taloudelliset tekijänoikeudet tarkoittavat tekijänoikeuksiin liittyvään osto- ja myynti toimintaa, kuka saa myydä ja ostaa tekijäoikeuden haltijan teoksia.

Respektio-oikeutta ei voida myydä tai ylipäätänsä luovuttaa kenellekkään. Se on aina teoksen tekijällä, riippumatta siiä millaisia sopimuksia hän on tehnyt. Elikkä ilman tekijän omaa lupaa ja ilman tekijän taloudellisten tekijänoikeuksien haltijan lupaa (voivat olla jopa joskus sama henkilö) ei teoksia saa käyttää.

Amerikkalainen copyright käytäntö on vielä tiukempi johtuen siitä, että useammin on kyse nimenomaan taloudellisista tekijänoikeuksista.

Vapaakin tietosanakirja on julkaisutoimintaa, joten kysykää ihmeessä lupa kaikilta tekijänoikeuksien haltijoilta tehdessänne sitä. Sillä ílman lupaa ottaminen on varastamista!

Terveisiä myös kaikille Huittisiin ja Liisalle ja Jormalle Pudasjärvelle sekä kaikille tutuille ja tuntemattomille.
(Ei, kirjoittamisessa ilman kontekstia ei ole mitään mieltä. -Samulili 30. joulukuuta 2005 kello 09:34:18 (UTC))