Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Toivo ja Toivo” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Moskeijat)
== Moskeijat ==
Hei. Olet vaihtanut muslimien rukoushuoneita moskeijoiksi. [https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/75/75b3fed8170be4f2f214ca4c11ef537ff90688c0.pdf Tämän lähteen] perusteella rukoushuone on yksi moskeijan tyyppi (sivu 6). "Suomalaiset moskeijat kuuluvat lähes poikkeuksetta Allievin kategorioista ensimmäiseen, rukoushuoneisiin." Korjaathan tiedot lähteiden mukaisiksi. --[[Käyttäjä:Wähäwiisas|Wähäwiisas]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Wähäwiisas|keskustelu]]) 11. syyskuuta 2020 kello 16.19 (EEST)
 
: #Wähäviisas. Allievi kirjoittaa, että myös rukoushuone on moskeija: : "all places open to the faithful, in which Muslims gather together to pray on a regular basis, will be considered to be mosques" http://www.padovaislam.it/files/nef.pdf
 
Pauha ja Martikainen siteeraavat Allievia väärin, mikä onkin selvää, sillä muslimeilla on moskeijoita eikä rukoushuoneita, kuten koulussakin opetettiin. Allievi tekee analyyttisen oman jaottelunsa läntisistä moskeijoista eli 1) moskeijoiksi suoraan rakennetut, 2) muusta käytöstä siirretyt ja 3) rakennuskompleksit, joissa on muutakin toimintaa. Hän siis pitää näitä kaikkia moskeijoina. [[Käyttäjä:Toivo ja Toivo|Toivo ja Toivo]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Toivo ja Toivo#top|keskustelu]]) 11. syyskuuta 2020 kello 16.43 (EEST)

Navigointivalikko