Ero sivun ”Massiivinen monen pelaajan verkkopeli” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
kh
p (Puhekieliset sanat yleiskielisiksi (serverit palvelimiksi))
(kh)
MMO-pelien osuudeksi koko pelialan myynnistä on arvioitu vuonna 2013 noin 21,2 %. Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa MMO-pelaajia oli yhteensä 208 miljoonaa ja Yhdysvalloissa 79 miljoonaa. Kaikkiaan MMO-myynnin arvioitiin olleen noin 14,9 miljardia [[yhdysvaltain dollari]]a vuonna 2013.
 
MMO-pelien on ennustettu nousevan maailman toiseksi suurimmaksi pelisegmentiksi. [[Aasia]]n ja [[Tyynimeri|Tyynenmeren]] alueen osuudeksi MMO-myynnistä arvioitiin noin 64&nbsp;%. Myös [[Itä-Eurooppa|Itä-Euroopan]] kehittyvillä markkinoilla odotettiin kovaa kasvua. Suurimmat keskiverto-ostokset tekivät kuitenkin pelaajat [[Eurooppa|Euroopassa]] ja [[Lähi-itä|Lähi-Idässäidässä]].<ref>2P.com: [http://2p.com/831716_1/Global-MMO-Market-Will-be-149-Billion-Big-in-2013---Report.htm "Global MMO Market Will be 14.9 Billion Big in 2013 - Report"] Julkaistu: 3.7.2013 Viitattu: 3.5.2014</ref><ref>Heroengine.com: [http://www.heroengine.com/2013/07/mmos-continue-to-be-a-lucrative-side-of-the-global-gaming-market/#sthash.SL4dw6bm.dpuf "MMOs continue to be a lucrative side of the global gaming market"]. Julkaistu: 3.7.2013 Viitattu: 3.5.2014</ref>{{Selvennä|Onko näin käynyt?}}
 
Joitakin MMO-pelejä voi pelata myös mobiililaitteilla, kuten [[älypuhelin|älypuhelimella]], mihin viittaavat termit ''Mobile MMOG'', ''MMMOG'' ja ''3MOG''.
 
MMO-pelien alalajityyppejä ovat muun muassa [[roolipeli]]t eli [[Massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli|massiiviset monen pelaajan verkkoroolipelit]] (MMORPG) ja [[strategiapeli]]t eli [[MMORTS|massiiviset moninpelattavat reaaliaikaiset strategiapelit]] (MMORTS).
 
== OminaispiirteetOminaisuudet ==
MMO-pelejä voi pelata yleensä vain pelin julkaisijan palvelimella., Tästä syystäeikä niihin eisiksi yleensä ole [[Modifikaatio|modeja]].
 
Perinteisesti MMO-pelit ovat poikenneet muista peleistä myös hinnoittelultaan, sillä jokaisen pelaajatilin on täytynytaiemmin maksaamaksanut kuukausimaksua korvauksena palvelinten käytöstä. Käytäntö on kuitenkin väistymässä kovan kilpailun, teknologian kehittymisen ja halventumisen sekä uusien ilmaisliiketoimintamallien vuoksi.
MMO-pelejä voi pelata yleensä vain pelin julkaisijan palvelimella. Tästä syystä niihin ei yleensä ole [[Modifikaatio|modeja]].
 
Perinteisesti MMO-pelit ovat poikenneet muista peleistä myös hinnoittelultaan, sillä jokaisen pelaajatilin on täytynyt maksaa kuukausimaksua korvauksena palvelinten käytöstä. Käytäntö on kuitenkin väistymässä kovan kilpailun, teknologian kehittymisen ja halventumisen sekä uusien ilmaisliiketoimintamallien vuoksi.
 
== Hinnoittelu ==
72 763

muokkausta

Navigointivalikko