Tanki Online

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tanki Online
Tanki Onlinen logo.png
Tanki Onlinen Death Match -pelimuoto.
Tanki Onlinen Death Match -pelimuoto.
Kehittäjä AlternativaPlatform
Julkaisija AlternativaPlatform
Jakelija AlternativaPlatform
Pelimoottori Alternativa3D 7
Julkaistu 2009
Lajityyppi sotapeli
Pelimuoto moninpeli
Alusta Adobe Flash Player, Microsoft Windows, [Linux], [Mac OS]
Lisenssi Ilmaisohjelma
Jakelumuoto Internet, Steam ja lataus
Vaatimukset Internet-yhteys
Adobe Flash
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ikäraja 11+ Tanki Online on venäläisen AlternativaPlatformin kehittämä ilmainen internetissä pelattava MMO-peli. Peli perustuu mikromaksujärjestelmään. Pelissä oli yli 7 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää vuonna 2012.[1] Pelin seuraajan, Tanki X, avoin beta versio julkaistiin vuonna 2016.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokemustasot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä kerätään kokemuspisteitä, jotka määräävät pelaajan kokemustason, ostettavissa olevat aseet ja tankit sekä niiden kehittyneemmät muodot. Kokemuspisteitä saa pelin sisäisistä suoritteista, kuten tankin tuhoamisesta. Noustessaan uudelle kokemustasolle pelaaja saa jonkin verran kristalleja palkinnoksi. Kokemustasoja on yhteensä 30.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikissa pelimuodoissa on käytettävissä lähes sata karttaa. Pelin luoja määrittää säännöt, joista tärkeimmät ovat kierroksen kesto ja tappojen/lipunryöstöjen määrä.

  • Deathmatch (DM) -pelimuodossa jokainen pelaaja on vihollinen. Kierroksesta saatavat kristallit jaetaan henkilökohtaisten pisteiden mukaan, mutta kaava painottaa jonkin verran eniten pisteitä keränneitä.
  • Team Deathmatch (TDM) -pelimuodossa kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Tavoitteena on tappaa vihollista mahdollisimman monta kertaa ja estää vastustajaa tappamasta omia pelaajia. Kristallipottia jaettaessa huomioidaan joukkueiden tapot, minkä jälkeen pisteet jaetaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä pelimuodossa. Enemmän tappoja keränneen joukkueen parhaat pelaajat vievät yleensä suurimman osan potista, mutta tasaväkisessä ottelussa hävinneen joukkueen paras voi saada kierrokselta eniten kristalleja, mikäli hänellä on riittävän paljon enemmän pisteitä kuin voittaneen joukkueen parhaalla. Pisteet jaetaan samalla periaatteella kaikissa joukkuekilpailuissa.
  • Capture The Flag (CTF) -pelimuodossa kaksi joukkuetta pelaa vastakkain ja yrittää ryöstää vastustajan lippua suojellen samalla omaa lippuaan.
  • Control Points (CP) -pelimuodossa kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Tavoitteena on hallita kaikkia kartalla olevia pisteitä, jotka antavat pisteitä joka sekunti pistettä hallitsevalle joukkueelle. Pisteitä on kartan koosta riippuen 1–7.
  • Rudbgy (RBG)

Kristallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä voi ostaa ja kehittää erilaisia aseita sekä tankkeja kristalleilla, joita saa kolmella tavalla. Suurin osa kristalleista kerätään hankkimalla mahdollisimman pelikierroksilla paljon pisteitä, jotka muunnetaan kierroksen päätteeksi kristalleiksi pelimuodosta riippuen. Kristalleja voi saada myös ostamalla, ja toisinaan taivaalta tippuu kristalleja sisältäviä erikoispaketteja. Joissain tapahtumissa, kuten jouluna tai Halloweenina, erikoispaketista voi saada enemmän kristalleja kuin normaaleista paketeista.

Talli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallissa ostetaan uusia tankkeja ja aseita sekä niiden kehittyneempiä versioita, maaleja, tankki-, ase-, ja maalipakkauksia. Useimmat maalit kosmeettisen värinvaihdon lisäksi suojaavat joltain aseelta. Ostettuja tankkeja sekä aseita voi kehittää myös ominaisuus ominaisuudelta, mikä on kuitenkin hyvin hidasta. Aseissa ja tankkien rungoissa on viisi kehitystasoa (M0, M1, M2, M3, M3+). Kehittyneempiä tavaroita voi ostaa, kun oma kokemustaso nousee. Tallista voi ostaa myös hetken kestäviä lisäominaisuuksia (esim. tuplavahinko tai lisänopeus). Näitä voidaan käyttää pelissä, mutta näiden vaikutukset lakkaavat minuutin sisällä. Lisäksi on korjauspaketti, joka korjaa useimmat tankit kokonaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tanki Online (Alternativa Platform 2009)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]