Ero sivun ”Parola” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 7: Rivi 7:
Parolassa toimii Parolan koulu 1.–6.-luokkalaisille, Parolan yhteiskoulu 7.–9.-luokkalaisille ja Parolan lukio. Läheisellä [[Parolannummi|Parolannummella]] on [[Panssarimuseo]] ja Parolannummen varuskunta, jossa toimii [[Panssariprikaati]].
Parolassa toimii Parolan koulu 1.–6.-luokkalaisille, Parolan yhteiskoulu 7.–9.-luokkalaisille ja Parolan lukio. Läheisellä [[Parolannummi|Parolannummella]] on [[Panssarimuseo]] ja Parolannummen varuskunta, jossa toimii [[Panssariprikaati]].


Parola sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, sillä sen läpi kulkee moottoritietasoisena [[valtatie 3]] Helsingistä Tampereelle. Parolassa on [[Suomen päärata|pääradalla]] sijaitseva [[Parolan rautatieasema]], jossa pysähtyvät Helsingin ja Tampereen väliset paikallisjunat kuusi kertaa päivässä suuntaansa. Hämeenlinnan kaupunkibussit liikennöivät myös Parolaan.
Parola sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, sillä sen läpi kulkee moottoritietasoisena [[valtatie 3]] Helsingistä Tampereelle. Parolassa on [[Suomen päärata|pääradalla]] sijaitseva [[Parolan rautatieasema]], jossa pysähtyvät Helsingin ja Tampereen väliset paikallisjunat kuusi kertaa päivässä suuntaansa. [[Hämeenlinnan seudun joukkoliikenne|Hämeenlinnan kaupunkibussit]] 5 ja 10 liikennöivät myös Parolaan.





Versio 21. joulukuuta 2017 kello 12.36

Parolan rautatieasema.
Valtatie 3 Parolan kohdalla.

Parola on Hattulan kunnan keskustaajama, jossa sijaitsee myös suurin osa kunnan palveluista. Parola sijaitsee Hämeenlinnan keskustasta pohjoiseen. Taajaman asukasluku on noin 4 000, joka on alle puolet koko kunnan asukasluvusta.

Parolassa toimii Parolan koulu 1.–6.-luokkalaisille, Parolan yhteiskoulu 7.–9.-luokkalaisille ja Parolan lukio. Läheisellä Parolannummella on Panssarimuseo ja Parolannummen varuskunta, jossa toimii Panssariprikaati.

Parola sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, sillä sen läpi kulkee moottoritietasoisena valtatie 3 Helsingistä Tampereelle. Parolassa on pääradalla sijaitseva Parolan rautatieasema, jossa pysähtyvät Helsingin ja Tampereen väliset paikallisjunat kuusi kertaa päivässä suuntaansa. Hämeenlinnan kaupunkibussit 5 ja 10 liikennöivät myös Parolaan.


Välimatkoja

 

Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.