Täydelliset naiset (5. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Täydellisten naisten 5. tuotantokausi
mainosjuliste
mainosjuliste
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 12
Esittäminen
Verkko ABC (Yhdysvallat)
Nelonen (Suomi)
Ensimmäinen esitys 2008-09-2828. syyskuuta 2008
Viimeinen esitys 2009-05-1717. toukokuuta 2009
Esitysten määrä 24
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2009-09-011. syyskuuta 2009
 Eurooppa 2009-11-099. marraskuuta 2009
 Australia 2009-10-2121. lokakuuta 2009
Kaudet
← Edellinen
4. tuotantokausi
Seuraava →
6. tuotantokausi
Luettelo Täydellisten naisten jaksoista

Täydellisten naisten viidettä tuotantokautta alettiin esittää Yhdysvalloissa 28. syyskuuta 2008 ABC:lla ja Suomessa Nelosella 27. lokakuuta 2008. Kausi sisältää yhteensä 24 jaksoa. Kauden tapahtumat sijoittuvat viisi vuotta neljännen tuotantokauden jälkeen. Pääosassa ovat Wisteria Lanen asukkaiden Susan Mayerin, Lynette Scavon, Bree Hodgen, Gabrielle Solisin, Edie Brittin ja Katherine Mayfairin elämät Mary Alice Youngin kertomana. Tällä kaudella mysteerinä on Edien kolmas aviomies Dave Williams.

Sarja keräsi tällä kaudella huomattavasti mediahuomiota, kun uutisoitiin, että Nicollette Sheridanin roolihahmo Edie Britt tapettaisiin kauden puolivälissä.[1] Edie menehtyi tuotantokauden kahdeksannessatoista jaksossa ”Järkytys” (A Spark. To Pierce the Dark.), jossa hänen ohjaamansa auto törmäsi sähköpylvääseen. Seuraavassa jaksossa ”Ystävät kertovat” (Look into Their Eyes and You See What They Know) Edie toimii sarjan kertojana haudan takaa ja hänen ystävänsä muistelevat häntä.

Täydellisten naisten viides tuotantokausi sai siihen mennessä sarjan huonoimmat katsojaluvut. Kausi keräsi keskimäärin 15,7 miljoonaa katsojaa jaksoa kohden. Laskusta huolimatta sarja pysyi kymmenen katsotuimman televisiosarjan joukossa; se oli kaudella 2008–09 Yhdysvaltain television yhdeksänneksi katsotuin sarja.[2]

Kausi julkaistiin DVD:nä Suomessa 23. lokakuuta 2009.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotantokauden kuvaukset alkoivat 7. heinäkuuta 2008 ja päättyivät maaliskuussa 2009.

Edellisen kauden päätösjakso herätti paljon kysymyksiä. Kauden lopussa nähtiin Susanin suutelevan uutta miestä, Jacksonia (Gale Harold), joten Mike Delfinoa näyttelevän James Dentonin paluuta sarjaan arvuuteltiin. Myöhemmin Denton kertoi, että hän palaa sarjaan, mutta Mike ja Susan ovat eronneet.[3]

14. lokakuuta 2008 Gale Harold loukkaantui vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa. Hänen hahmonsa Jackson on merkittävässä roolissa kauden kahdeksannessa jaksossa ”Tulipalo” (City on Fire), jossa useita Wisteria Lanen asukkaita jää loukkuun palavaan klubiin. Sarjan tuottaja Cherry kertoi kaikkien Haroldin kohtausten olleen asetettu tiistaiksi, jolloin onnettomuus tapahtui. Tämän vuoksi osia kohtauksista täytyi kirjoittaa uusiksi. Harold palasi töihin kuusi kuukautta onnettomuuden jälkeen. Hän ei esiintynyt enää seuraavalla kaudella.[4][5]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivuosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailevia tähtiä:

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Viisi vuotta neljännen kauden jälkeen Edie palaa Wisteria Lanelle ja hänellä on mukanaan uusi aviomies, jolla on salaisuus. Naisten elämät ovat muuttuneet vuosien varrella ja avaintapahtumat selviävät katsojille vähitellen kauden kuluessa. Bree ja Katherine ovat perustaneet pitopalveluyrityksen ja Bree on myös julkaissut keittokirjan, mikä tuo hänelle lisäjulkisuutta. Gabrielle tuli vastoin odotuksia raskaaksi ja on nyt kahden pienen tytön äiti. Carlos ansaitsee elantoaan hierojana perheen kärsiessä rahavaikeksista. Kauden lopulla Edie menehtyy ajettuaan sähköpylvääseen ja saatuaan sähköiskun.

Susan Mayer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susan alkaa seurustella taloansa maalaavan maalarin, Jackson Braddockin kanssa ja pitää suhteensa salassa kaikilta. Takaumassa näytetään kuinka Susan ja Mike joutuivat auto-onnettomuuteen jonka jälkeen Susan poti huonoa omaatuntoa toisen auton kuolleita ihmisiä kohtaan; lopulta tämä aiheutti Susanin ja Miken avioeron. Susanin viidennen kauden tarina keskittyy hänen poikaansa M.J.:hin, hänen suhteeseensa Jacksoniin sekä suruun Katherinen ja Miken alkavasta suhteesta. Susan aloittaa työn kuvaamataidon opettajan avustajana. Jackson ja Susan ovat menossa naimisiin, jottei Jacksonia karkoitettaisi takaisin Kanadaan. Edien kuoleman jälkeen Susan on huolissaan Davesta ja kertoo tälle totuuden auto-onnettomuudesta. Tämän vuoksi Dave muuttaa suunnitelmaansa kostonsa kohteesta.

Lynette Scavo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynetten ADHD-lapset ovat nyt teini-ikäisiä ja suurin osa Lynetten tarinasta kietoutuu heidän ympärille; erityisesti Porterin. Porterilla on suhde Anne Schillingiin, jonka mies syyttää Porteria klubinsa polttamisesta. Porter pakenee asumaan Stellan kanssa, joka aiheuttaa huolta Lynettelle. Lynetten täytyy myös pärjätä Tomin kanssa, jonka keski-iän kriisi sisältää collegeen hakemisen, sekä liittymisen rock-bändiin (yhdessä Miken, Carlosin, Orsonin ja Daven kanssa), ostamalla RV:n ja vajoamalla masennukseen, kun maailmanlaajuinen lama pakottaa perheen myymään pizzerian. Kauden lopussa Lynette pelkää syöpänsä uusiutuneen, mutta kuuleekin odottavansa kaksosia.

Bree Hodge[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gabrielle Solis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edie Britt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine Mayfair[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös Luettelo televisiosarjan Täydelliset naiset jaksoista
Jakso Nimi (suomenkielinen/alkuperäinen) Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa Katsojia (USA; milj.)
5x01 (88) Vuosien jälkeen / You’re Gonna Love Tomorrow Yhdysvallat 28. syyskuuta 2008 Suomi 27. lokakuuta 2008 18,68
Sarjan tapahtumat jatkuvat viiden vuoden jälkeen. Breella ja Katherinella on menestyvä yritys, mutta Breen oma menestys kiristää heidän välejään. Susan salailee uutta poikaystäväänsä, sillä vuosien takainen auto-onnettomuus varjostaa yhä hänen elämäänsä. Lynette ja Tom kiistelevät teini-ikäisten poikiensa kasvatustavoista. Gabrielle taas pelkää olevansa huono äiti. Edie palaa uuden miehensä kanssa.
5x02 (89) Hyvät naapurit / We’re So Happy You’re So Happy Yhdysvallat 5. lokakuuta 2008 Suomi 3. marraskuuta 2008 15,69
Lynette vakoilee Porteria Internetin välityksellä. Bree yrittää tasapainoilla perheen ja työn välillä. Gabrielle pyrkii säilyttämään sosiaalisen statuksensa. Susanin miehet tapaavat. Rouva McCluskey alkaa epäillä Edien miehen tarkoitusperiä.
5x03 (90) Lapset ja lapselliset / Kids Ain’t Like Everybody Else Yhdysvallat 12. lokakuuta 2008 Suomi 10. marraskuuta 2008 15,51
Danielle vierailee poikansa Benjamin kanssa Breen luona pitkästä aikaa, mutta Breen on vaikea hyväksyä tyttärensä elämäntapoja. Gabrielle ja Susan riitelevät lapsiensa kasvatuksesta. Tom perustaa autotallibändin naapureiden kanssa. Katherine ja rouva McCluskey yrittävät saada Edieltä tietoja tämän miehestä.
5x04 (91) Kateuden peikko / Back In Business Yhdysvallat 19. lokakuuta 2008 Suomi 17. marraskuuta 2008 15,49
Breen menestys herättää kateutta naapuruston naisissa. Lynette muistelee menestystään mainosalalla ja yrittää muuttaa Breen kirjan mainoskampanjaa. Gabrielle joutuu suunnittelemaan seksielämäänsä. Mikesta tuntuu, ettei hän ole tarpeeksi läsnä poikansa elämässä.
5x05 (92) Yllätysten ilta / Mirror, Mirror Yhdysvallat 26. lokakuuta 2008 Suomi 24. marraskuuta 2008 15,95
Susan järjestää rouva McCluskeylle syntymäpäiväjuhlat Daven yllyttämänä. Tom haluaa tehdä radikaalin muutoksen elämäänsä, mikä ei miellytä Lynettea. Gabrielle epäilee olevansa raskaana. Jakson aikana nähdään takaumia viiden viime vuoden ajalta.
5x06 (93) Naispedot / There’s Always A Woman Yhdysvallat 2. marraskuuta 2008 Suomi 1. joulukuuta 2008 15,93
Susan ja Jackson alkavat tapailla jälleen pienen tauon jälkeen. Bree yrittää naittaa yksinäistä Katherinea eräälle asiakkalleen, mutta tulee katumapäälle kun saa tietää asiakkaan olleen vankilassa. McCluskey haluaa selvittää Edien uuden miehen Daven todelliset tarkoitusperät ja pyytää apuun siskoansa Robertaa. Lynette epäilee Tomin pettävän häntä. Carlosin asiakas antaa Soliksille tarjouksen, josta Gabrielle aluksi innostuu mutta alkaa lopulta epäillä naisen tarkoitusperiä. Katherine ja Mike lähentyvät.
5x07 (94) Himon vallassa / What More Do I Need? Yhdysvallat 9. marraskuuta 2008 Suomi 8. joulukuuta 2008 15,85
Anne Schillingin ja Porterin salasuhde paljastuu Lynettelle ja Tomille. Susan oppii uutta Jacksonista. Bree saa tietää Katherinen uudesta miehestä. Rouva McCluskeyn sisko Roberta saa tietää ikäviä asioita Davesta. Gabrille epäilee Virginialla olevan pahat mielessä.
5x08 (95) Tulipalo / City On Fire Yhdysvallat 16. marraskuuta 2008 Suomi 15. joulukuuta 2008 16,84
Julie palaa Wisteria Lanelle uuden poikaystävänsä kanssa. Gabrielle saa tietää, että Virginia aikoo testamentata koko omaisuutensa heille. Lynette kuulee Porterin suunnittelevan pakoa tyttöystävänsä kanssa. Tomin yhtye esiintyy paikallisella clubilla, jossa syttyy tulipalo.
5x09 (96) Toipilaat / Me & My Town Yhdysvallat 30. marraskuuta 2008 Suomi 12. tammikuuta 2009 15,81
Sairaala on täynnä tulipalossa loukkaantuneita. Carlos saa toivoa näkönsä palaamisesta, mikä ei ole yksinomaan iloinen asia Gabylle, sillä tämä on huolissaan kauneutensa katoamisesta. Susan saa tietää Miken ja Katherinen suhteesta.
5x10 (97) Pimeys väistyy / A Vision’s Just A Vision Yhdysvallat 7. joulukuuta 2008 Suomi 19. tammikuuta 2009 16,09
Carlos saa näkönsä takaisin. Lynette jatkaa taistelua poikansa puolesta, sillä Porter pidätetään epäiltynä tuhopoltosta. Bree yrittää todistaa Andrew'lle, että hän hyväksyy tämän uuden poikaystävän. Daven tyyneys alkaa rakoilla, ja menneisyys kummittelee häntä.
5x11 (98) Oma koti kullan kallis / Home Is The Place Yhdysvallat 4. tammikuuta 2009 Suomi 26. tammikuuta 2009 14,39
Bree tapaa tulevan vävynsä äidin Melinan, ja rouvien välille puhkeaa reviiritaistelu. Susan ja Lee viettävät iltaa yhdessä, kun Jackson on poissa. Porter katoaa ennen oikeudenkäyntiä ja Lynette ja Tom etsivät häntä. He eivät kuitenkaan tiedä, että Porter majailee Lyneten äidin Stellan luona. Edie heittää Daven ulos kun selviää, että tämä on salaillut asioita.
5x12 (99) Napit vastakkain / Connect! Connect! Yhdysvallat 11. tammikuuta 2009 Suomi 2. helmikuuta 2009 13,79
Lynette saa tietää äitinsä piilottelevan Porteria, ja menneet kaunat nousevat pintaan. Susan ja Edie käyvät kipakkaa keskustelua rakkauselämistään, kun he jäävät jumiin kellariin. Keskustelun seurauksena Edie pyytää Davea muuttamaan takaisin.
5x13 (100) Miehistä parhain / The Best Thing That Ever Could Have Happened Yhdysvallat 18. tammikuuta 2009 Suomi 9. helmikuuta 2009 13,08
Naapuruston luotettu korjausmies Eli Scruggs kuolee kesken työtehtävän. Naiset havahtuvat huomaamaan, kuinka tärkeä henkilö Eli oli heidän elämässään. Eli auttoi Gabriellea ystävystymään naisten kanssa, kun tämä muutti naapurustoon; hän inspiroi Breeta kirjoittamaan keittokirjan; hän muistutti Lynettea mikä elämässä on tärkeää; hän lohdutti Susania vaikeina hetkinä; hän auttoi Edieta selviämään miehensä erosta.
5x14 (101) Rahalla saa / Mama Spent Money When She Had None Yhdysvallat 8. helmikuuta 2009 Suomi 16. helmikuuta 2009 13,82
Susan haluaa saada poikansa MJ:n yksityiskouluun ja Mike sanoo että hänellä ei ole varaa, vaikka on juuri ostanut Katherinelle uudet helmet – selviää kuitenkin, että helmet eivät ole aitoja. Susan hankkii töitä kustantaakseen poikansa koulun. Lynette ja Tom ovat myymässä pizzeriaansa. Gabriella haluaa pudottaa painoa ja Edie auttaa häntä. Daven ja Tomin ystävyys katkeaa, kun selviää Daven valehdelleen poliiseille Porterin sytyttäneen tulipalon.
5x15 (102) Pomot pinteessä / In a World Where The Kings Are Employers Yhdysvallat 15. helmikuuta 2009 Suomi 23. helmikuuta 2009 14,01
Kun Susan aloittaa työt, hän jättää MJ:n hoitoon Mikelle, joka kuitenkin antaa MJ:n Katherinen hoidettavaksi. Susan ei pidä ajatuksesta. Katherine paljastaa, että hän ja Mike ovat muuttamassa yhteen. Carlos saa töissä ylennyksen ja Gaby saa selville Carlosin pomo salasuhteen. Orson saa tietää, että Bree antoi Andrew'lle palkankorotuksen.
5x16 (103) Rikos ei kannata / Crime Doesn’t Pay Yhdysvallat 8. maaliskuuta 2009 Suomi 31. elokuuta 2009 13,65
Bree auttaa Tomia töiden saannissa. Bree saa selville Orsonin varastelut. Carlosin pomo Bradley uhkailee Gabya olla kertomatta salasuhteestaan. Myöhemmin Bradley päättää kertoa vaimolleen itse, mutta vaimo raivostuu ja puukottaa miehensä kuoliaaksi. Edie tonkii Daven menneisyyttä.
5x17 (104) Taka-ajatuksia / The Story Of Lucie & Jessie Yhdysvallat 15. maaliskuuta 2009 Suomi 7. syyskuuta 2009 14,60
Susan jatkaa töitä koulussa ja haluaa ystävystyä pomonsa Jessien kanssa, joka kuitenkin käsittää ystävyyden romanttisessa mielessä. Edie saa selville, että Daven vaimo ja lapsi, Lila ja Paige Dash, kuolivat Susanin ja Miken auto-onnettomuudessa. Dave suostuttelee Mikea ja Katherinea tulemaan kanssaan metsäretkelle, sillä hän haluaa satuttaa jotain Miken rakasta. Orson käy psykiatrilla varastelunsa takia. Carlos ottaa töihin naisen nimeltä Lucy, joka saa Gabyn mustasukkaiseksi.
5x18 (105) Järkytys / A Spark To Pierce The Dark Yhdysvallat 22. maaliskuuta 2009 Suomi 14. syyskuuta 2009 14,75
Bree on valmis myymään bisneksensä palastaakseen avioliittonsa. Lynette ei pidä uudesta pomostaan, joka komentelee koko ajan. Dave, Katherine ja Mike lähtevät retkelle jonka aikana Edie saa selville Daven koko totuuden ja jakson lopussa Edie kuolee.
5x19 (106) Ystävät kertovat / Look Into Their Eyes & You See What They Know Yhdysvallat 19. huhtikuuta 2009 Suomi 21. syyskuuta 2009 13,85
Wisteria Lanen naiset lähtevät tapaamaan Edien lasta Traversia ja kertoakseen mitä Edielle tapahtui. Matkan aikana näemme takautumia Ediestä. Jakson selostaa Edie.
5x20 (107) Peittelyä / Rose’s Turn Yhdysvallat 26. huhtikuuta 2009 Suomi 28. syyskuuta 2009 13,64
Susan yrittää lohduttaa Davea Edien kuoleman jälkeen ja kertoo totuuden hänen ja Miken auto-onnettomuudesta: oikeasti hän ajoi autoa itse eikä Mike. Kun Dave tajuaa että hänen vaimonsa ja lapsensa kuolema on Susanin syytä, hän suunnittelee tappavansa MJ:n satuttaakseen Susania. Breelle selviää, että Orson jatkaa varastelua. Tom käy puutarhakerhossa ja tutustuu siellä Patty Rizzoon, joka tunnetaan melkoisena lutkana. Gabrielle kieltää Tomia tapaamasta Pattya, mutta tämä ei kuuntele. Alaston Lynette kaatuu kylpyhuoneessa ja Carlos pelastaa hänet, josta Tom ei pidä.
5x21 (108) Kaupankäyntiä / Bargaining Yhdysvallat 3. toukokuuta 2009 Suomi 5. lokakuuta 2009 13,49
Juanita alkaa käyttää meikkiä, joten Gabriellen täytyy näyttää mitä on sisäinen kauneus. Bree haluaa erota Orsonista, joten hän palkkaa asianajajakseen Karlin. Katherinelle selviää, että Mike ei kykene suunnittelemaan tulevaisuuttaan hänen kanssaan. Susanin täytyy mennä Jacksonin kanssa naimisiin, jotta häntä ei karkoteta takaisin Kanadaan. Lynette ja Tom päättävät harrastaa seksiä 30 päivänä peräkkäin.
5x22 (109) Naamiot ja naima-aikeet / Marry Me A Little Yhdysvallat 10. toukokuuta 2009 Suomi 12. lokakuuta 2009 12,29
Gabrielle tapaa vanhan ystävänsä, joka on köyhtynyt miehensä kuoleman seurauksena. Gabrielle miettii voiko niin käydä hänelle itselleenkin. Mike kosii Katherinea. Dave kuulee Jacksonin ja Susanin valeavioliitosta ja hälyttää maahanmuuttoviranomaiset, jotka palauttavat Jacksonin takaisin Kanadaan. Bree tajuaa, että erossa Orson saisi puolet hänen omaisuudestaan, joten hän yrittää piilottaa tavaroitaan, mutta Orson saa selville hänen juonensa. Tom haluaa mennä kasvojen kohotukseen, mutta Lynette ei pidä ajatuksesta.
5x23 (110) Verkko kiristyy / Everybody Says Don’t Yhdysvallat 17. toukokuuta 2009 Suomi 19. lokakuuta 2009 13,96
Gabrielle on kauhuissaan, kun hän menee perheineen sukujuhliin, jossa Carlos on ottamassa huolettavakseen sukulaistyttönsä Ana Solisin. Lynette ei ole innoissaan, kun Tom haluaa mennä collegeen opiskelemaan kiinaa. Bree kertoo Orsonille haluavansa eron, joka kuitenkin uhkailee Breeta ja saa heidät pysymään vielä yhdessä. Poliisit pääsevät Daven jäljille. Dave, Susan ja MJ päättävät lähteä retkelle.
5x24 (111) Hääkellot / If It’s Only In Your Head Yhdysvallat 17. toukokuuta 2009 Suomi 26. lokakuuta 2009 13,96
Lynette saa tietää odottavansa kaksosia. Carlosin siskontyttö muuttaa Soliseille, mutta Gaby ei pidä ajatuksesta. Bree ja Karl lähentyvät. Mike ja Katherine ovat menossa naimisiin Vegasissa, mutta Mike lähtee auttamaan Susania ja MJ:tä, koska saa tietää Dave ilkeän suunnitelman: Daven vaimo ja lapsi kuolivat Miken ja Susanin autokolarissa, ja nyt Dave haluaa kostaa. Kauden lopussa siirrytään kahden kuukauden päähän häihin, joissa Mike sulhanen, mutta kuka on morsian?

Susan, Katherine vai joku muu?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]