Karen McCluskey

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karen McCluskey
Karen McCluskeyta Täydellisissä naisissa esittää Kathryn Joosten
Karen McCluskeyta Täydellisissä naisissa esittää Kathryn Joosten
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) Kathryn Joosten
Kesto 2005-2012
Ensiesiintyminen 1.14 Love Is In The Air
Viimeinen
esiintyminen
8.23 Finishing the Hat
Henkilötiedot
Koko nimi Karen McCluskey
Aikaisemmin:
Karen Simmons
Status kuollut
Ammatti kotirouva/lastenvahti
Sukupuoli nainen
Ikä syntynyt 1943
Asuinpaikka 4358 Wisteria Lane, Fairview, Eagle State, USA
Kuolinsyy syöpä
Suhteet
Sisarukset Roberta Simmons (sisko)
Gale (sisko)
Puoliso(t) Roy Bender (miesystävä)
Gilbert McCluskey (aviomies, kuollut)
Lapset ? McCluskey (poika, kuollut)
Tutut Lynette Scavo (ystävä)
Bree Hodge (ystävä)
Susan Mayer (ystävä)
Gabrielle Solis (ystävä)
Katherine Mayfair (ystävä)

Karen McCluskey (o.s. Simmons) on fiktiivinen hahmo ABC:n televisiosarjassa Täydelliset naiset. Hahmoa esittää Kathryn Joosten, joka voitti roolistaan Emmy-palkinnot vuosina 2005 ja 2008.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karen McCluskey esiteltiin sarjassa yhtenä Wisteria Lanen asukkina. Jaksossa "Libe Alone and Like It" selviää, että hän sairastaa vaikeaa niveltulehdusta ja kuinka Lynette auttaa häntä tämän kaaduttua ennen kuin kaksikosta tuli hyviä ystäviä. Rouva McCluskey tunnetaan naapuruston riidanhaluisena vanhana naisena, joka aiheuttaa mennen tullen riitaa ja kaaosta. Rouva McCluskey on kuitenkin syvällä sisimmässään erittäin kiltti nainen täynnä rakkautta. Kaudella paljastettiin myös, että hänellä oli poika joka kuoli 12-vuotiaana. Rouva McCluskey tarjoutui vahtimaan Scavojen lapsia, mutta Lynette torjui tarjouksen pitäen McCluskeyta "muinaisena". Koko sarjan ajan häntä kutsutaan Karenin sijaan rouva McCluskeyksi.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rouva McCluskey antoi vahingossa Lynetten työkaverille sähköshokin luullen tämän aikovan kidnapata Lynetten lapset. Jaksossa 15 hän löysi Breen sammuneena talonsa etupihalta ja sanoi Lynettelle Breen olleen humalassa vahtiessa tämän lapsia. Breen alkoholiongelma paransi rouva McCluskeyn suhdetta Lynetteen, tämän saadessa vahtia Scavojen lapsia Breen sijaan. Kauden loppua kohden hän tuki Lynettea, joka seurasi miestään Tom Scavo Atlantic Cityyn saadakseen selville Tomin mahdollisesta toisesta naisesta.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella rouva McCluskeysta tuli näkyvämpi osa sarjaa, hahmon liittyessä usein sosiaalisiin rooleihin ja ystävystyessä jopa Edie Brittin kanssa. Bree Hodgen erkaantuneen tarinan vuoksi McCluskey nähtiin usein muiden kolmen pääkotirouvan kanssa. Jaksossa "Liaisons" paljastettiin, että rouva McCluskeylla on itselläänkin salaisuus; hänellä säilyttää kuolleen miehensä Gilbertin ruumista kellarinsa pakastimessa. Seuraavassa jaksossa karen murtaa kätensä ja joutuu sairaalaan. Samaan aikaan ensin Parker Scavo ja sitten Ida Greenberg löytävät Gilbertin ruumiin. Karen onnistuu saamaan Parkerin pysymään hiljaa, mutta Ida menee poliisin puheille jolloin Karen joutuu vankilaan. Rouva McCluskey joutuu kaupungin puheenaiheeksi sanan levitessä. Paikalliset lapset alkavat kiusasta häntä heittämällä munia talon seiniä päin ja maalamalla sanan "Noita" tämän ulko-oveen. Lynette vaihtaa lastenvahtia pitääkseen Karenin erossa lapsistaan, mutta Parker jatkaa tämän puolustamista ja pyytää Karenia kertomaan totuuden. Karen menee Traversin syntymäpäiville ja paljastaa tekonsa. Rouva McCluskey selittää tulleensa kotiin viikonloppumatkalta ja löytäneensä Gilbertin kuolleena. Odottaessaan aamuun soittaakseen hautaustoimistoon, Karen tarkisti Gilbertin eläkejärjestelyt ja huomasi tämän jättävän koko omaisuutensa ex-vaimolleen. Pelätessään menettävänsä kaiken rouva McCluskey piti ruumista pakastimessa. Lynette palkkasi rouva McCluskeyn takaisin lastenvahdiksi ja kertoi tälle perheen kaivanneen tätä jolloin rouva McCluskey myönsi kaivanneensa itsekin Scavoja.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rouva McCluskey kyselee Katherine Mayfairin grillijuhlissa tämän vuosien takaisen lähdön syytä, jolloin Katherine järkyttyy ajatellessaan tämän muistavan liikaa.[1] Selviää, että Karen tapasi vahtia Katherinen tytärtä Dylania ja tiesi asioita tämän isästä, vaikka jopa Dylan väittää isänsä jättäneen perheen ollessaan vauva.[2]

Karen antaa myöhemmin mielipiteensä uusien naapureiden Bobin ja Leen suihkulähteestä sanoen sen olevan "paska". Kun Katherine ja Lynette pyrkivät molemmat kodinomistajien yhdistyksen puheenjohtajaksi Karen antaa äänensä Lynettelle, mutta Katherine voittaa silti.[3]

Jaksossa "Something's Coming" rouva McCluskey kutsuu vastentahtoisesti Lynetten perheineen kotiinsa suojaan tornadolta. Mutta kutsuessaan Ida Greenbergun ja tämän lemmikkikissa Tobyn asiat mutkistuvat Lynetten miehen ollessa kissoille allerginen. Lynette yrittää salakuljettaa Tobyn ulos, mutta Karen saa Lynetten kiinni itse teossa. Lynette syyttää Karenin valitsevan mieluummin kissan kuin Tomin, jolloin ulko-ovi aukeaa ja Toby karkaa. Karenin yrittäessä saada Toby takaisin taloon, Lynette saa tämän kiinni ja näkee tornadon olevan tulossa. He yrittävät ehtiä takaisin taloon, mutta menevät lopulta Lynetten kotiin ja turvaan kylpyammeeseen. Myöhemmin tornadon mentyä ohi, he astuva ulos ja näkevät rouva McCluskeyn kodin tuhoutuneen täysin.[4]

Jaksosa "Welcome to Kanawaga" rouva McCluskey näkee Lynetten lapsien ja miehen pelastautuvan, mutta Ida ei selvinnyt. Lynetten ja Karenin pakatessa Idan tavaroita, he päättävät ripotella hänen tuhkat baseball-kentälle, mutta asiat mutkistuvat Idan siskonpojan ja -tyttären saapuessa hakemaan tuhkia. Lynette vaihtaa tuhkat imurin pölypussin sisältöön ja myöhemmin samana iltana Lynette ja Karen ripottelevat tuhkat stadionille.

Jaksossa "Free" sarja hyppää viisi vuotta ajassa eteenpäin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Desperate Housewives 4x01
  2. Desperate Housewives 4x02
  3. Desperate Housewives 4x05
  4. Desperate Housewives 4x09