Täydelliset naiset (4. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Täydellisten naisten 4. tuotantokausi
mainosjuliste
mainosjuliste
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 12
Esittäminen
Verkko ABC (Yhdysvallat)
Nelonen (Suomi)
Ensimmäinen esitys 2007-09-3030. syyskuuta 2007
Viimeinen esitys 2008-05-1818. toukokuuta 2008
Esitysten määrä 17
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2008-09-022. syyskuuta 2008
 Eurooppa 2008-11-033. marraskuuta 2008
Kaudet
← Edellinen
3. tuotantokausi
Seuraava →
5. tuotantokausi
Luettelo Täydellisten naisten jaksoista

Täydellisten naisten neljättä tuotantokautta alettiin esittää Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 2007 ABC:lla ja Suomessa 10. maaliskuuta 2008 Nelosella. Tuotantokautta tehtiin käsikirjoittajien lakosta johtuen poikkeuksellisesti vain 17 jaksoa sekä yksi erikoisjakso, joka esitettiin 23. syyskuuta 2007. Sarjan keskiössä ovat jälleen Wisteria Lanen asukkaat Susan Delfino, Lynette Scavo, Bree Hodge, Gabrielle Solis ja Edie Britt ja heidän elämänsä Mary Alice Youngin kertomana. Katherine Mayfair perheineen esitellään kauden aikana ja he ovatkin kauden mysteerin keskikohtana.

Tuotantokauden saama palaute oli pääosin myönteistä. Katsojaluvuissa tapahtui hienoista nousua verrattuna edelliseen kauteen, ja kausi keräsikin keskimäärin 17,9 miljoonaa katsojaa jaksoa kohden. Televisiosarja oli Yhdysvaltain television kuudenneksi katsotuin ja samalla vuoden katsotuin käsikirjoitettu sarja.[1] Toukokuussa 2008 esitetty sarjan jakso keräsi Suomessa keskimäärin 425 000 katsojaa, ja se oli Nelosen katsotuin ulkomainen sarja.[2]

Kausi julkaistiin DVD:nä Suomessa 14. marraskuuta 2008.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailevat tähdet:

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauden päämysteeri koskee Wisteria Lanelle 12 vuoden poissaolon jälkeen palannutta Mayfairien perhettä.

Susan Delfino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susan Delfino on vihdoin mennyt naimisiin Mike Delfinon kanssa, mutta hänellä on vaikeuksia asettua aloilleen pelätessään Miken olevan onnettomampi kuin tämä antaa ymmärtää. Saatuaan tietää mahdollisista vaihdevuosistaan Susan saakin selville olevansa raskaana. Susanin tyttärellä Juliella on vaikeuksia asua Miken kanssa, molempien omatessa eriävät mielipiteet. Myöhemmin Susanin täytyy valita Miken ja Julien väliltä ja pysyä päätöksessään. Susan pyytää Breeltä tämän gynekologin numeroa, koettuaan nykyisen gunekologinsa Adamin kiusalliseksi tämän ollessa Katherinen aviomies. Susan synnyttää pojan. Maynard "M.J." Delfinon kauden viimeisessä jaksossa.

Lynette Scavo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynette Scavo sairastaa syöpää ja piilottelee asiaa ystäviltään käyttämällä omien hiuksiensa kaltaista peruukkia. Vain Tom ja Lynetten äiti Stella tietävät syövästä. Tom ja Stella yrittävät vakuuttaa Lynetten kertomaan sairaudesta ystävilleen ja lopulta kertookin menetettyään energiansa ja alettuaan voida pahoin. Lynetten syöpä häiritsee Gabriellea ja saa tämän tuntemaan olonsa vaivaantuneeksi, sillä hänen oma isänsä kuoli aikoinaan syöpään. Lynetten ongelmat Stellan kanssa jatkuvat, ja Stella päättää lievittää Lynetten kipua leipomalla marijuanaa suklaaleivosten joukkoon. Sairaudestaan huolimatta Lynette haluaa näyttää Tomin silmissä viehättävältä ja ostaakin peruukin kiihottaakseen tätä.

Katherine Mayfair käy Lynetten hermoille Katherinen pyrkiessä naapuruston puheenjohtajaksi ja aikoessa hankkiutua eroon Wisteria Lanen "rumista" asioista; Lynette pyrkii myös puheenjohtajaksi mutta häviää Susanin vuoksi. Myöhemmin Lynette antaa Susanille anteeksi. Tapettuaan possumin ja oltuaan erittäin vihainen syövästään, lääkäri tulee käymään Scavojen kotona kertoakseen syövän olevan poissa.

Tornadon aikana Lynetten perhe piiloutuu Karen McCluskeyn kellariin. Talo kuitenkin tuhoutuu, mutta kaikki paitsi myös talossa ollut Ida Greenberg selviävät.

Bree Hodge[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bree Hodge tekeytyy olevansa raskaana voidakseen adoptoida Daniellen vielä syntymättömän lapsen ja kasvattaakseen sen omanaa. Bree kohtaa matkansa varrella useita esteitä vanhahkojen naisten halutessa koskettaa kasvanutta mahaa ja grillihaarukan mentyä tekomahasta läpi. Orsonin mielestä heidän pitäisi kertoa kaikille valeraskaudesta, mutta Bree kieltäytyy. Breen ex-anoppi saa tietää valeraskaudesta, mutta lupaa pitää asian salassa. Daniellen synnytys käynnistyy Bobin ja Leen halloween-juhlissa Daniellen ollessa pukeutunut Breeksi. Adam, joka lupaa olla kertomatta kellekkään, auttaa pienen Benjamin Hodgen maailmaan. Danielle päättää antaa Breen kasvattaa lapsensa ja lähtee Fairview'sta, luultavasti collegeen. Andrew muuttaa pois perheen luota ajatellessaan Breen pitävän tätä "virheenä".

Gabrielle Solis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gabrielle Lang on onneton avioiduttuaan Victorin kanssa ja haluaa takaisin yhteen Carlosin kanssa, ja päinvastoin. Pari ei kuitenkaan voi olla yhdessä, Carlosin tuntiessa olevansa syyllinen Edien itsemurha yritykseen. Edie löytää tiedot Carlosin laittomasta tilistä ja kiristää tätä sen avulla. Edie saa satiaisia solariumista ja satiaiset joutuvat tämän kautta Carlosille, Gabriellelle ja Victorille. Edie tajuaa Carlosilla ja Victorilla olevan suhteen ja palkkaa yksityisetsivän. Edie saa etsivältä kuvia suutelevasta Carlosista ja Gabriellesta ja näyttää kuvat Victorille. Tornadon saapuessa Wisteria Lanelle Carlos ja Victor joutuvat tappeluun ja juurikun Victor on aikeissa tappaa Carlosin aidan lauta lävistää tämän ja Carlos sokeutuu. Gabrielle saa tietää Victorin hautajaisissa, ettei saa senttiäkään Victorin omaisuudesta ja niinpä Carlos ja Gabrielle menettävät kaiken rahansa.

Edie Britt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edien lavastaessa oman itsemurhayrityksensä Carlos tuntee asiasta syyllisyyttä eikä sen vuoksi jätä Edietä vaikka rakastaakin Gabriellea. Edie saa selville Carlosin laittomasta tilistä ja kiristää tätä sen avulla. Edie saa selville Carlosin ja Gabriellen suhteesta ja näyttää Victorille yksityisetsivältä saamansa kuvat suutelevasta parista. Gaby ja Edie joutuvat tappeluun tornadon lähestyessä Wisteria Lanea ja Edien hallussa olevat tiedot laittomasta tilistä lentävät tornadon mukana pois. Tornadon iskiessä Edie ja Gabrielle sopivat ystävyytensä.

Myöhemmin Edie saa tietää Benjaminin olevan oikeasti Austinin ja Daniellen lapsi. Edie yrittäessä kiristää tiedolla Breeta, Bree tunnustaa tekonsa muille kotirouville. Nelikko lähestyy Edieta ja häätävät tämän pois naapurustosta.

Katherine Mayfair[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine Mayfair palaa Wisteria Lanelle Chicagosta uuden aviomiehensä Adamin ja tyttärensä Dylanin kanssa. Kaksitoista vuotta sitten Dylan ja Julie olivat parhaita ystäviä, vaikkeu Dylan muista nykyisin Juliesta tai Wisteria Lanella asumisesta mitään. Katherine ja hänen vanha ystävänsä Susan vahvistavat entistä ystävyyttään, vaikka Katherine ei tulekaan toimeen Breen kanssa. Katherine väittää ystävilleen muuttaneensa naapurustoon pitääkseen huolta sairaasta tädistään, mutta yksityinen keskustelu Katherinen ja tämän miehen välillä kertoo muuta.

Viiden vuoden hyppy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden viimeisen jakson lopussa edetään viisi vuotta eteenpäin, jolloin näemme Susanin palaamassa tyttöjen pokeri-illasa vielä nimeämättömän miehen (Gale Harold) luo, jota hän suutelee ja ilmeisesti jonka kanssa hän asuu.

Lynette palaa kotiin ja löytää Tomin sekä poliisiauton ulkoa. Polisi juttelee Tomille tämän pojan varastettua auton huviajelulle. Lynetten sanoessa puhuttuaan Porterin kanssa, Tom sanoo että tällä kertaa auton varasti Preston.

Bree palaa kotiin ja Andrew toivottaa tämän tervetulleeksi, sanoen New York Timesin toimittajan olevan puhelimessa ja haluvan Breelta haastattelun (tämän ollessa nykyisin kuuluisa kokki). Orson kutsuu Breeta yläkerrasta.

Gabrielle menee kotiinsa ja suoraan yläkertaan, josta hän löytää tyttärensä Juanitan ja Celian leikkimässä tämän meikeillä ja juhlapuvuilla.

Edieta ei nähdä kyseisessä kohdassa lainkaan, mutta sillä hetkellä hän on mennyt jälleen uusin naimisiin ja palaamassa Wisteria Lanelle.

Katherine palaa kotiinsa ja kuuntelee puhelimesta viestin, jossa hänen tyttärensä kertoo menneensä kihloihin Pariisissa.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös Luettelo televisiosarjan Täydelliset naiset jaksoista
Jakso Nimi (suomenkielinen/alkuperäinen) Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa Katsojia (USA; milj.)
4x01 (71) Salaisuuksien vartijat / Now You Know Yhdysvaltain lippu 30. syyskuuta 2007 Suomen lippu 10. maaliskuuta 2008 19,32
Gabrielle aikoo karata entisen miehensä Carlosin kanssa, mutta Edien itsemurhayritys laittaa suunnitelmat uusiksi. Lynette ja Bree salaavat ystäviltään jotain; Lynette syöpäsairautensa ja Bree tyttärensä Daniellen raskauden. Susanin vanha ystävä Katherine muuttaa takaisin Wisteria Lanelle tyttärensä Dylanin ja miehensä Adamin kanssa, mutta Dylan ei tunnu muistavan mitään entisestä elämästään Wisteria Lanella. Susan saa tietää olevansa raskaana.
4x02 (72) Hymy / Smiles Of A Summer Night Yhdysvaltain lippu 7. lokakuuta 2007 Suomen lippu 17. maaliskuuta 2008 17,82
Susan haluaa Miken tuntevan, että hänkin saa päättää Julien asioista, ja joutuu kiusalliseen välikäteen. Katherinen ei ole helppo saada uusia ystäviä, ja Gaby yrittää olla sinut Lyneten kemoterapian kanssa. Katherine hermostuu tyttärensä kysellessä isästään, ja Bree näkee tämän lyövän Dylania.
4x03 (73) Peli / The Game Yhdysvaltain lippu 14. lokakuuta 2007 Suomen lippu 24. maaliskuuta 2008 18,89
Susan järjestää tapahtumarikkaan peli-illan, jossa Gaby hermostuu kuullessaan Carlosin olevan kihloissa ja Lynette on sekaisin tietämättään syömistä huumeistaan. Bree on huolissaan Daniellen vauvan voinnista ja jokin Katherinen menneisyydessä saa hänet pitämään jokaista Adamille puhuvaa naista uhkana.
4x04 (74) Kiusankappaleet / If There’s Anything I Can’t Stand Yhdysvaltain lippu 21. lokakuuta 2007 Suomen lippu 31. maaliskuuta 2008 18,21
Kun Wisteria Lanelle muuttaa homopari Bob ja Lee, Susan yrittää parhaansa mukaan olla hyvä naapuri, mikä johtaa hyvin kyseenalaisiin tekoihin. Edie saa tietää, että hänellä on satiaisia, joten Gabyn ja Carlosin täytyy keksiä, miten salata suhteensa. Edie saa kuitenkin vihiä asiasta. Vastentahtoiselle Breelle jäjestetään vauvajuhlat, joihin Rexin äiti Phyllis saapuu sekoittamaan pakkaa.
4x05 (75) Vaikeaa taidetta / Art Isn’t Easy Yhdysvaltain lippu 28. lokakuuta 2007 Suomen lippu 7. huhtikuuta 2008 18,28
Gaby ja Carlos suunnittelevat yhteisen viikonlopun, jota ennen Gaby olettaa Victorin palkanneen jonkun vahtimaan häntä. Viikonloppua kuitenkin sekoittaa John Rowlandin ja hänen raskaana olevan vaimonsa ilmestyminen kuvioihin, jonka seurauksena pari päättää purkaa nykyiset rakkaussuhteensa ja palata sen jälkeen yhteen. Phyllis ottaa Daniellen kotiinsa, mutta Bree saa Daniellen muuttamaan mieltään ja palaamaan kotiin odottamaan synnytystä. Wisteria Lanelle valitaan uusi puheenjohtaja, ja Lynette ja Katherine asettuvat ehdolle. Katherine voittaa, mutta hellää vyötä pihojen tarkistuksesta.
4x06 (76) Pelko pois / Now I Know, Don’t Be Scared Yhdysvaltain lippu 4. marraskuuta 2007 Suomen lippu 14. huhtikuuta 2008 18,58
Carlos jättää Edien, joka uhkaa paljastaa hänen laittoman pankkitilinsä, jota ei kuitenkaan enää ole olemassa. Danielle synnyttää halloweenina ja antaa lapsen Breelle. Gaby aikoo jättää Victorin, mutta jää suhteeseen. Edie näyttää Victorille kuvia Gabysta ja Carlosista suutelemassa.
4x07 (77) Vilppi / You Can’t Judge A Book By Its Cover Yhdysvaltain lippu 11. marraskuuta 2007 Suomen lippu 21. huhtikuuta 2008 18,63
Bree kertoo Susanille epäilyksensä Miken huumeongelmasta, mutta Mike kuitenkin selittää kaiken parhain päin. Stella lähtee. Victor vie Gabyn veneretkelle, mutta Gaby olettaa tämän yrittvän tappaa hänet ja paiskaa Victorin yli laidan. Gaby ja Carlos palaavat kuitenkin pelastamaan hänet, mutta Gaby paiskaa Victorin jo toistamiseen mereen. Bree tekee pojanpojalleen Benjamille ympärileikkauksen huolimatta Orsonin mielipiteistä.
4x08 (78) Menneisyyden haamut / Distant Past Yhdysvaltain lippu 25. marraskuuta 2007 Suomen lippu 28. huhtikuuta 2008 18,64
Adamin ovelle saapuu ihminen hänen menneisyydestään. Poliisit tulevat Gabriellan ovelle tiedustelemaan Victorin katoamista. Lynette tapaa isäpuolensa ja saa tietää totuuden. Bree ja Orson kohtavat ongelmia avioliitossaan.
4x09 (79) Pyörremyrsky / Something’s Coming Yhdysvaltain lippu 2. joulukuuta 2007 Suomen lippu 5. toukokuuta 2008 20,65
Tornado on tulossa Wisteria Lanelle. Susan sanoo Mikelle jättävänsä hänet ellei tämä hanki apua huumeongelmaansa. Bree saa tietää, miksi Adam ja Katherine palasivat Wisteria Lanelle. Victor yrittää ampua Carlosin. Lynetten perhe ja Ida ovat vaarassa, kun rouva McCluskeyn talo sortuu heidän ollessaan talon kellarissa.
4x10 (80) Tuhon jälkeen / Welcome To Kanagawa Yhdysvaltain lippu 6. tammikuuta 2008 Suomen lippu 12. toukokuuta 2008 19,78
Lynette saa selville, että Ida Greenberg uhrasi itsensä Scavojen lasten vuoksi, kun rouva McCluskeyn talo hajosi. Katherine tajuaa, että joku tietää hänen menneisyytensä. Kun naapurusto palaa henkisesti ja fyysisesti ennalleen, Bree alkaa tarkkailla homo-poikaansa Andrewta.
4x11 (81) Sunnuntai / Sunday Yhdysvaltain lippu 13. huhtikuuta 2008 Suomen lippu 19. toukokuuta 2008 16,37
Kaksi viikkoa tornadon jälkeen, Mike on pääsemässä pois kuntoutuksesta, ja samaan aikaan Susan pääsee katsomaan serkkuaan Timiä. Breen katto saadaan korjattua, ja hän palaa kotiin. Gabrielle tajuaa, että Carlosin sokeus on pysyvää. Katherine ei pysty pitämään joitain salaisuuksia eräältä naiselta, Wisteria Lanelta. Susanin serkku on odottanut tapaamista odotettua enemmän. Yllätyshääseremonia pitää yllä omia salaisuuksiaan.
4x12 (82) Uusin silmin / In Buddy’s Eyes Yhdysvaltain lippu 20. huhtikuuta 2008 Suomen lippu 26. toukokuuta 2008 15,75
Orson kävelee unissaan, koska tuntee syyllisyyttä Miken yliajosta. Lynetten ihastus Rick Colleti avaa ravintolan Scavojen ravintolan viereen, ja kun hänen ravintolansa poltetaan, Lynette epäilee miestään Tomia. Gabylle selviää, että Carlosin sokeus on pysyvää.
4x13 (83) Rikkomuksia / Hello, Little Girl Yhdysvaltain lippu 27. huhtikuuta 2008 Suomen lippu 2. kesäkuuta 2008 16,35
Lynetellä ja Tomilla on erimielisyyksiä Rickistä. Mikelle ja Susanille selviää, että Orson ajoi Miken yli, ja Bree potkaisee hänet pihalle. Sokea Carlos hankkii avukseen koiran, koska ei halua koko ajan vaivata Gabriellea, mutta koira ja Gabrielle eivät tule toimeen. Katherinen ex-mies Wayne Davis alkaa tapailla salaa tytärtään Dylania.
4x14 (84) Tervetuloa / Opening Doors Yhdysvaltain lippu 4. toukokuuta 2008 Suomen lippu 9. kesäkuuta 2008 16,76
Lynetelle selviää, että perheen kaksoset polttivat Rickin ravintolan, mutta myös että Kayla oli ajatuksen äiti. Lynette aikoo viedä Kaylan terapiaan, mutta Kayla uhkaa kertoa kaksosten teon poliisille. Bree suostuu palaamaan yhteen Orsonin kanssa, jos tämä ilmiantaa itsensä poliisille. Susan tapaa ex-miehensä Karlin, jolla on uusi vaimo. Gabrielle epäilee vuokralaistaan Ellietä prostituoiduksi. Katherinelle selviää, että hänen lapsensa Dylan tapailee ex-miestään Waynea.
4x15 (85) Äitienpäivä / Mother Said Yhdysvaltain lippu 11. toukokuuta 2008 Suomen lippu 6. lokakuuta 2008 15,43
Miken äiti ja Susanin anoppi Adele Defino tulee kylään, mikä aiheuttaa ristiriitaisuuksia. Susan synnyttää poikavauvan. Carlosille ja Gabylle selviää, että heidän vuokralaisensa myy huumeita. Edie saa selville, että Benjamin ei ole oikeasti Breen lapsi ja yrittää kiristää Breetä. Susan, Gabrielle, Lynette ja Bree päättävät olla enää puhumatta Edielle, joten hän lähtee Wisteria Lanelta poikansa Traversin luokse. Lynette läimäyttää Kaylaa, ja Kayla valehtelee terapeutilleen Lynetten pahoinpitelevän häntä. Waynelle selviää, että Dylan ei ole hänen lapsensa eikä välttämättä se tyttö, jota hän kasvatti.
4x16 (86) Nimi on enne / The Gun Song Yhdysvaltain lippu 18. toukokuuta 2008 Suomen lippu 13. lokakuuta 2008 16,84
Susanin ja Miken lapsi saa nimekseen Maynard, vaikka Susan suosii alussa enemmänkin Connoria. Gabrielle ystävystyy vuokralaisensa Ellien kanssa, ja kun poliisit tulevat, hän auttaa Ellien pakoon. Lastensuojeluviranomaiset pidättävät Lyneten lapsensa pahoinpitelystä, mutta Tom pakottaa Kaylan tunnustamaan. Bree esittää Orsonille tapailevansa pastoria. Wayne kidnappaa Adamin saadakseen selville totuuden Dylanin biologisesta isästä.
4x17 (87) Ystävien piiri / Free Yhdysvaltain lippu 18. toukokuuta 2008 Suomen lippu 20. lokakuuta 2008 16,84
Wayne pahoinpitelee Adamia ja menee Katherinen talolle, jossa hän ottaa tämän vangikseen ja uhkaa tappaa, kunnes saa tietää totuuden tyttärestään. Katherine ei suostu kertomaan. Gabrielle ja Carlos löytävät entisen vuokralaisensa Ellien nallekarhun sisältä rahaa ja päättävät pitää ne itse. Ellie tulee hakemaan rahoja, mutta joutuu lähtemään pakoon poliiseja. Ellie etsii suojaa Katherinen talosta, jossa Wayne ampuu hänet. Bree menee etsimään Katherinea, mutta joutuu itsekin vangiksi kunnes Adam pelastaa heidät. Ennen pelastamista Katherine kertoi totuuden tyttärestään: oikea Dylan kuoli lapsena ja hänet haudattiin metsään. Katherine löysi Dylanin näköisen tytön romanialaisesta orpokodista ja alkoi kasvattaa tyttöä omanaan. Katherine ampuu Waynen, kun tämä uhkaa pilata hänen loppuelämänsä. Hän ei kuitenkaan joudu vankilaan, koska naiset valehtelevat kyseessä olleen itsepuolustus. Lopussa näytetään naisten elämää viiden vuoden päästä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stack, Tim: Desperate Housewives 7.11.2007. Entertainment Weekly. Viitattu 18.4.2014. (englanniksi)
  2. Nelonen – Vuosi 2008 Finnpanel. Viitattu 18.4.2014.