Steven Culp

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Steven Bradford Culp (s. 3. joulukuuta 1955 La Jolla, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Sukunimestä huolimatta hän ei ole sukua näyttelijä Robert Culpille.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Culp tunnetaan parhaiten väliaikaisista rooleistaan CIA-agentti Clayton Webbina Kunnian miehissä (1997–2004) ja Major Hayesina Star Trek: Enterprisessa (2003–2004). Saman vuoden aikana hänestä tuli ensimmäinen näyttelijä, joka oli väliaikaisesti mukana neljässä sarjassa samaan aikaan: West Wing, Star Trek: Enterprise, Kunnian miehet ja Teho-osasto.[1] Täydellisissä naisissa hän oli mukana ensimmäisen kauden ajan.

Culp esitti Robert F. Kennedyä elokuvassa Kolmetoista päivää (2000). Hän oli esittänyt Kennedyä aikaisemminkin, TV-elokuvassa Norma Jean & Marilyn (1996). Culp esitti komentaja Martin Maddenia elokuvassa Star Trek: Nemesis (2002), mutta sen venyttyä liian pitkäksi hänen osuutensa leikattiin kokonaan pois. Ne ovat kuitenkin nähtävissä DVD:llä.

Harveyn perheen murha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tammikuuta 2006 Culpin siskopuoli Kathryn Harvey murhattiin kuten myös hänen miehensä ja heidän kaksi lastaan.[2] Murhasta syytetty Ricky Jovan Gray sai kuolemantuomion.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Steven Culp CNET Networks, Inc. Viitattu 10. tammikuuta, 2007. (englanniksi)
  2. contactmusic.com
  3. http://www.crimesceneblog.com/?cat=20

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.