Brenda Strong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Strong vuonna 2013

Brenda Strong (s. 25. maaliskuuta 1960 Brightwood, Oregon) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on uransa aikana esiintynyt enimmäkseen televisiossa.

Strong valmistui Arizona State Universitystä ja hänet kruunattiin Miss Arizonaksi vuonna 1980. Hänen ensimmäinen roolinsa oli Billy Crystalin musiikkivideolla ”You Look Marvelous” vuonna 1984. Se johti pieniin rooleihin 1980-luvulla televisiosarjoissa kuten Sairaalan syke, Ihmemies MacGyver ja Cheers. Strongilla oli merkittävämpiä rooleja vierailevana tähtenä myös sarjoissa Matlock, Murphy Brown, Kullannuppu ja Twin Peaks.

1990-luvulla Strong näytteli edelleen sivurooleissa. Hän oli vierailevana tähtenä muun muassa sarjoissa Kolmas kivi auringosta, Viiden juttu ja erityisen muistettavasti Seinfeldissa, jossa hän esitti Elainen kilpakumppania Sue Ellen Mischkeä. Strongin pienempiä roolitöitä olivat myös esiintymiset sarjoissa Teho-osasto, Rooman sheriffi ja Silkkiä ja luoteja.

Strongin 2000-luvun tunnetuin rooli lienee Täydelliset naiset -televisiosarjan kertojaääni Mary Alice Young. Hän esitti myös Dallasissa Ann Ewingia. Lisäksi hänellä on ollut pieniä rooleja Warner Brosin draamasarjoissa Seitsemäs taivas, Gilmoren tytöt ja Everwood.

Strongin elokuvaroolit ovat olleet enimmäkseen sivurooleja, kuten elokuvissa Avaruusboltsit, Punainen lohikäärme, Starship Troopers – universumin sotilaat ja Starship Troopers 2.

Strong on ollut naimisissa Tom Henrin kanssa vuodesta 1989 lähtien. Heillä on yksi lapsi. Strong haki eroa miehestään 14. tammikuuta 2011.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.