Mary Alice Young

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mary Alice Young
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) Brenda Strong
julkaisemattomassa pilottijaksossa Sheryl Lee
Ensiesiintyminen Täydellisten naisten jaksossa 1.01 Pilot
Henkilötiedot
Status Aikaisemmin:
Angela Forrest
Ammatti kotirouva
Aikaisemmin:
sairaanhoitaja
Sukupuoli nainen
Ikä 18. marraskuuta 1965 – 26. syyskuuta 2004 (38 vuotta)
Asuinpaikka Wisteria Lane, Fairview, Eagle State, USA
Kuolinsyy itsemurha: ampui itseään revolverilla päähän
Suhteet
Puoliso(t) Paul Young (leski)
Lapset Zachary Young (adoptiopoika)
Tutut Bree Hodge
Gabrielle Solis
Lynette Scavo
Susan Mayer

Mary Alice Young (aikaisemmin Angela Forrest) on kuvitteellinen henkilö sarjasta Täydelliset naiset jossa häntä näyttelee Brenda Strong. Hahmo kertoo sarjan tapahtumia haudan takaa; hahmon itsemurha pilottijaksossa toimi sarjan katalyyttinä. Mary Alicen kerronta on sarjalle tunnusomaista, ohjelman kehittyessä hänen ja ystäviensä salaisuuksien ympärille.

»Nimeni on Mary Alice Young. Kun luet aamuista sanomalehteä, saatat törmätä artikkeliin epätavallisesta päivästä, jonka koin viime viikolla. Normaalisti elämässäni ei ole mitään uutisten arvoista, mutta kaikki muuttui viime torstaina. Tietysti kaikki näytti aluksi aivan normaalilta. Tein aamiaista perheelleni. Tein kotitöitä. Saatoin loppuun projektini. Kävin asioillani. Vietin päivän kuten minkä tahansa muunkin päivän: hiljaisesti kiillottaen elämäni rutiinia, kunnes se säteili täydellisyyttään. Siksi olikin niin tyrmistyttävää, kun menin käytävän kaapille ja otin esille revolverin, jota en ollut koskaan ennen käyttänyt.»
(- Mary Alice Young)

Mary Alice on kotirouvista kaikkein salaperäisin, koska hänen tarinastaan tiedetään vain pieniä palasia. Rakastava, jumaloiva vaimo ja äiti, joka oli antelias perheelleen ja naapureilleen; hän oli viimeinen ihminen jonka kukaan odotti tekevän itsemurhan. Mary Alice syntyi 18. marraskuuta 1965 ja kuoli 26. syyskuuta 2004.

Kuoltuaan Mary Alice näkee asioita, joita hän eläessään ei olisi huomannut: hänen ystäviensä haavoittuvuutta, valheita ja salaisuuksia.

Synopsis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pilottijakson ensimmäisessä kohtauksessa Mary Alice esittelee itsensä. Sen jälkeen hän menee talonsa sisälle, ottaa aseen ja ampuu itseään päähän.

Löydettyään kiristyskirjeen Mary Alicen tavaroiden joukosta, muut kotirouvat tekevät sarjan löytöjä. Tri Goldfine hoiti Mary Alicea; Mary Alice oli aikaisemmin Angela; ja hän saattoi olla osallisena vauvan katoamiseen. Mary Alicen poika, Zach, alkaa nähdä takaumia ja saa niistä vaikutelman, että olisi tappanut vauvan nimeltä Dana. Kun Felicia Tilman tulee kaupunkiin ja tajuaa tietävänsä Mary Alicen aikaisemman identiteetin, on vain ajan kysymys milloin naiset tajuavat Mary Alicen salaisuuksien määrän.

Ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa Mary Alicen kuoleman mysteeri paljastuu. Vuosia sitten Mary Alice (silloin Angela) ei voinut saada lasta ja osti vauvan laittomasti heroiiniaddikti Deirdreltä. Sen jälkeen Mary Alice muutti Wisteria Lanelle miehensä ja vauvansa kanssa aloittaakseen uuden elämän. Youngien perheen kaunis, onnellinen elämä melkein tuhoutui kun nainen palasi, näennäisesti selvänä, haluten lapsensa takaisin. Sanallisen riidan jälkeen Deirdre lähti hakemaan lastaan, jolloin Mary Alice puukotti tämän lapsen silmien edessä. Mary Alice ja Paul pilkkoivat ruumiin ja hautasivat sen uima-altaansa alle. Zachin biologinen isä osoittautui Mike Delfinoksi. Vuosia myöhemmin rouva Huber sai selville Mary Alicen salaisuuden siskonsa Felician avulla, joka työskenteli "Angelan" kanssa, ja alkoi kiristää Mary Alicea. Epätoivoissaan Mary Alice teki itsemurhan.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisenä sarjan kotirouvista, Mary Alice muutti Wisteria Lanelle 15 vuotta ennen sarjan pilottijaksoa. Toisen kauden viimeisessä jaksossa Mary Alice esiintyy useissa takaumissa, kuvaillen ensitapaamistaan muiden kotirouvien kanssa; ensimmäinen hahmo, jonka hän tapasi, oli Susan Mayer. Mary Alice pelasti Susanin tämän lukittua itsensä muuttoautoonsa. Toinen hahmo, jonka hän tapasi oli Bree van de Kamp, joka tuli Youngien talon luo Andrewin ja Rexin kanssa. Bree käski Andrewin pyytää anteeksi tämän varastettua Mary Alicen sammakkokoristeen.

Lynette Scavon Mary Alice tapasi vuosia myöhemmin. Lynette ja Tom riitelivät Lynetten raskaudesta. Gabrielle Solisin Mary Alice tapasi viimeisenä. Gabrielle ja tämän mies Carlos olivat vain alusvaatteisillaan Mary Alicen, Susanin, Lynetten ja Breen kävellessä sisään.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa "Bang" Lynette näkee sarjan unia viimeisestä juttelukerrastaan Mary Alicen kanssa ennen tämän itsemurhaa. Lynette ahdisti ajatus, ettei hän ollut yrittänyt pelastaa tätä. Panttivankitilanteen jälkeen Lynette näki viimeisen unensa Mary Alicesta. Tällä kertaa Lynette yritti estää jotain pahaa tapahtumasta kysymällä voisiko hän auttaa. Mary Alice vastasi ettei voi, mutta tämä voisi nauttia ihanasta päivästä joita on niin vähän. Unen jälkeen Mary Alice sanoo: "Se oli viimeinen kerta kun Lynette näki unta minusta, ja olen kiitollinen hänen puolestaan."

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mary Alice ei ollut suuri osa kautta, mutta hänet nähtiin useissa tilanteissa. Hän oli muun muassa Susanin takaumassa, jossa Katherine Mayfair lähtee yllättäen Wisteria Lanelta.

Kaudella mainittiin, että Mary Alice piti paikkaansa Wisteria Lanen kodinomistajien yhdistyksen puheenjohtajana, mutta tämän kuoleman jälkeen paikka oli ollut jo neljä vuotta tyhjänä, kunnes Katherine Mayfair palasi ja vaati tulla valituksi.

Mary Alice ilmestyy myös takaumassa iltaa ennen Katherinen lähtöä Wisteria Lanelta. Katherinen ja Lillianin ollessa ulkona, Mary Alice vahti Dylania ja paljastui, että Katherinen mies Wayne Davis oli käynyt vierailulla ja antanut Dylanille nuken ja kolmipyöräisen. Mary Alice pahoitteli ollessaan tietämätön Katherinen pakenevan pahoinpitelevää ex-miestään.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten kahdella edelliselläkin kaudella, Mary Alice ei ole suuressa osassa kauden tarinaa ja tekee ainoan esiintymisensä jaksossa 13. Eli Scruggsin hautajaisissa Mary Alice muistelee kuinka hän muutti Elin elämän: eräänä aamuna kun Elillä ei ollut vielä vakituista työtä, hän lähestyi Mary Alicea ja esitteli itsensä. Sanottuaan ettei hänellä ole Elille töitä, Mary Alice muuttaa mieltään nähtyään Elin pitävän rikkinäisiä kenkiä, niinpä Mary Alice pyytää Elia korjaamaan rikkinäisen vaasin. Eli arvostaa Mary Alicen sympatiaa ja ensiksi kieltäytyykin tarjouksesta, mutta Mary Alice vaatii tämän korjaavan vaasin. Muutamia vuosia myöhemmin Elin saatua vakituisen työn Mary Alicen suositusten avulla, Eli kävelee Mary Alicen luo tämän lukiessa lappua. Mary Alice yrittää piilottaa alakulonsa, vaikka jokin selvästi vaivaa tätä ja tarjoaa Elille vaasia, jonka tämä korjasi vuosia aiemmin. Eli hyväksyy tarjouksen ja lähtee huolestuneen. Paljastuu, että lappu oli kiristyskirje ja päivä oli Mary Alicen itsemurhan päivä. Ambulanssi saapuu Wisteria Lanelle ja koko naapurusto tulee paikalle saadakseen selville mitä Mary Alicelle on tapahtunut. Eli katsoo kauempaa ja katuu kun ei tehnyt mitään estääkseen tämän itsemurhan. Siitä päivästä lähtien Eli vannoo korjaavansa kaikkien ihmisten tavarat sekä elämät niin hyvin kuin mahdollista.

Mary Alicen rooli pieneni huomattavasti kauden aikana.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taaskaan Mary Alice ei ole osa kauden tarinaa, mutta jatkaa naapuruston elämän seuraamista. Mary Alicen vanhan talon ostaa Bolenien perhe.

Jaksossa 20, Epiphany, Mary Alice myös nähdään tavanomaisen kertojan roolinsa lisäksi. Hän kertoo, kuinka tapasi Fairviewin kuristajan tämän ollessa neljävuotias ja kuinka ojensi tämän vasta yksinhuoltajaksi joutunutta äitiä pitämään parempaa huolta pojastaan.

Kausi 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]