Sergei Sirotkin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sergei Sirotkin vuonna 2012.

Sergei Olegovitš Sirotkin (Venäjäksi: Сергей Олегович Сироткин, s. 27. elokuuta 1995 Moskova) on venäläinen moottoriurheilija. Kaudella 2015 Sirotkin ajaa GP2-sarjassa. Hän toimi F1-talli Sauberin testikuljettajana kaudet 2013-2014.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirotkin aloitti uransa Kartingissa vuonna 2008 ja kilpaili erilaisia kansainvälisiä sarjoja, joka vei tien kohti KF3 ja KF2 luokkaan vuoteen 2010 mennessä.

Vuonna 2010 Sirotkin siirtyi jo 15-vuotiaana kilpailemaan siirtyen Formula Abarth-sarjaan kilpaillen Jenzer Motorsport-tallissa. Hän ajoi kuusi kilpailua keräten 12 pistettä sijoittuen sarjan 18:ksi. Hän jatkoi sarjassa vuonna 2011 voittaen Euroopan sarjan mestaruuden. Hän otti viisi voittoa, kymmenen palkintokorokesijoitusta ja yhden paalupaikan keräten 175 pistettä. Italian Formula Abarth -sarjassa hän sijoittui toiseksi ottaen kaksi voittoa, yhdeksän palkintokorokesijoitusta ja yhden paalupaikan keräten 136 pistettä.

Vuonna 2012 Sirotkin ajoi Auto GP World Series-sarjassa. Hän voitti kaksi kilpailua sijoittuen sarjan kolmanneksi. Samana vuonna hän ajoi Italian Formula 3-sarjassa, jossa hän voitti yhden kilpailun sijoittuen sarjan viidenneksi. Hän ajoi myös kaksi kilpailua World Series by Renault-sarjassa. Vuonna 2013 Sirotkin kilpaili täyden kauden WSR-sarjassa. Hän ajoi kauden aikana kahdesti palkintokorokkeelle ollen kerran toinen ja kerran kolmas sijoittuen sarjan yhdeksänneksi. Vuonna 2014 Sirotkin jatkoi WSR-sarjassa. Hän saavutti yhden voiton ja yhden paalupaikan sijoittuen sarjassa viidenneksi.

Vuonna 2015 Sirotkin siirtyi GP2-sarjaan Rapax-tallin kuljettajaksi. Hän saavutti yhden voiton, yhden paalupaikan ja viisi palkintosijaa sijoittuen sarjan loppupisteissä kolmanneksi. Vuonna 2016 Sirotkin jatkaa GP2-sarjassa siirtyen ART Grand Prix-talliin.

F1-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 Sirotkin liittyi Sauber-tallin testikuljettajaksi. Hän pääsi testaamaan syyskuussa Sauberin F1-autoa, jossa hän hankki lisäkilometrejä Formula 1- kuljettajalta vaadittavaa superlisenssiä varten, johon tarvitsee vähintään 300 km testejä. Sauber pyrki saamaan Sirotkinin kilpakuljettajakseen jo kaudeksi 2014[1], mutta myöhemmin vahvistettiin että Sirotkin toimii vain tallin testikuljettajana. Hän pääsi kotikilpailussaan Sotsissa ajamaan toista Sauberin autoa perjantain ensimmäisessä vapaissa harjoituksissa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]