Reino Kangas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Reino Robert Kangas (20. huhtikuuta 1910 Paavola12. helmikuuta 1998 Ruukki) oli suomalainen maanviljelijä, kunnallisneuvos ja kansanedustaja (maalaisliitto/keskusta 1962–1975).

Kangas vaikutti seuraavissa eduskunnan toimielimissä: Laki- ja talousvaliokunta, puolustusvaliokunta ja sosiaalivaliokunta.

Reino Kangas oli sotilasarvoltaan alikersantti. Hän oli käynyt kansakoulun sekä maamieskoulun vuonna 1928. Kangas oli naimisissa Elma Margareeta Karhumaan (19131994) kanssa.

Kankaalla oli lukuisia luottamustoimia. Presidentin valitsijamiehenä hän toimi vuonna 1968. Lisäksi Kangas toimi Paavolan kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajana, Kirkolliskokouksen, Keski-Pohjanmaan tuberkuloosiparantolan liittovaltuuston ja Ruukki Oy:n hallintoneuvoston jäsenenä. Siika–Pyhäjoki-alueliiton hallituksessa Kangas oli puheenjohtaja, Oulaisten parantolan liittovaltuustossa varapuheenjohtaja. Jäsen Kangas oli myös Revon Sähkö Oy:n, Imatran Voima Oy:n, Kemijoki Oy:n ja Keski-Pohjanmaan puhelinosuuskunnan hallintoneuvostoissa. Yhteisistä asioista Kangas huolehti lisäksi Heikinharjun B-mielisairaalan kuntainliiton liittovaltuustossa, Pohjolan Maidon ja Vesihuoltoliiton hallituksissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.