Post-grunge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Post-grunge
Alkuperä grunge, vaihtoehtorock, hard rock, alternative metal
Alkuperämaa  Yhdysvallat
 Yhdistynyt kuningaskunta
 Kanada
 Australia
Kehittymisen
ajankohta
1990-luvun puoliväli
Tyypillisiä
soittimia
Electric guitar
Acoustic guitar
Electric bass guitar
Vocals
Drum kit

Post-grunge on vaihtoehtorockin alalaji. Post-grunge-nimitys tuli käyttöön 1990-luvun keskivaiheilla, kun monet huippusuositut Seattlen grunge-yhtyeet, kuten Nirvana, Alice in Chains tai Soundgarden hajosivat tai menettivät suosiotaan.

Post-grungelle ominaisia piirteitä ovat muun muassa raskas särökitara ja yleensä yksinkertaiset riffit. Useimmiten kappaleiden säkeet ovat rauhallisia ja kertosäkeet äänekkäitä. Useimmat post-grunge-yhtyeet ovat ottaneet paljon vaikutteita alkuperäisiltä grunge-yhtyeiltä. Monesti myös yhtyeiden kappaleet sopivat paremmin radioon kuin ensimmäisen grungeaallon.

1990-luvun lopulla post-grungeksi kutsuttiin kevyempiä yhtyeitä, kuten Third Eye Blind ja Matchbox Twenty, mutta joskus niitä yhtyeitä kutsutaan poprockyhtyeiksi. Vuosituhannen vaihteessa useita raskaampia yhtyeitä, kuten Puddle Of Mudd, Breaking Benjamin ja Nickelback, alettiin kutsua termillä. Jotkut uudemmista yhtyeistä saavuttivat myös alkuperäisen grungen suosion. Useat kutsuvat post-grunge-yhtyeitä vaihtoehtorockiksi tai moderniksi rockiksi.

Vertailu grungeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Post-grungea yleensä pidetään vähemmän "likaisena" kuin alkuperäinen grungemusiikki. Jotkut uskovat, että koko alalaji oli levy-yhtiöiden luoma genre, jolla yritettiin saada grungesta enemmän pop-musiikkia ja helpommin myytäväksi. Useat pitävätkin post-grunge-yhtyeitä "itsensä myyneinä" ja alkuperäisten grungeyhtyeiden kopioijina. Esimerkiksi yhtyettä nimeltä Creed pidetään yleensä Alice in Chainsin ja Pearl Jamin kopiona.

Tunnetuimpia post-grunge-yhtyeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuaikojen post-grunge (1993–1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen aallon post-grunge (1996–2000)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moderni post-grunge (2000–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]