3 Doors Down

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3 Doors Down
Tiedot
Toiminnassa 1996
Tyylilaji fard rock, vaihtoehtorock, southern rock, post-grunge, poprock, heavy metal, alternative metal[1]
Kotipaikka Escatawpa, Mississippi, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Brad Arnoldlaulu
Chris Hendersonrytmikitara
Greg Upchurchrummut, taustalaulu
Chet Robertssoolokitara, taustalaulu
Justin Biltonenbasso

Entiset jäsenet

Matt Roberts,  soolokitara, taustalaulu
Todd Harrellbasso
Daniel Adair,  rumpali

Levy-yhtiö

Universal Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

3 Doors Down (lyhennettynä 3DD) on vuonna 1996 Mississipin Escatawpassa perustettu yhdysvaltalainen rockmusiikkia soittava yhtye. Yhtyeen nykyisen kokoonpanon muodostavat laulaja Brad Arnold, rytmikitaristi Chris Henderson, rumpali Greg Upchurch, soolokitaristi Chet Roberts sekä bassokitaristi Justin Biltonen[2].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye sai julkisuutta vuonna 2000 menestyssinglellä "Kryptonite", joka sijoittui kolmen parhaan singlen joukkoon Billboard Hot 100-singlelistalla. Nopeasti suursuosion saavuttanut yhtye allekirjoitti levytyssopimuksen Universal Recordsin kanssa, ja yhtyeen debyyttialbumi The Better Life julkaistiin 8. helmikuuta 2000, ja se on myynyt Yhdysvalloissa kuusinkertaista platinaa. 12. marraskuuta 2002 julkaistu kakkosalbumi Away From The Sun oli myös menestys ja sijoittui kahdeksannelle sijalle Billboard 200-albumilistalla. Albumia seuranneen kahden vuoden kiertueen jälkeen vuonna 2005 julkaistu studioalbumi Seventeen Days sijoittui suoraan listojen kärkeen ja ylitti platinamyynnin ilmestymiskuukautensa aikana. Neljäs studioalbumi, 3 Doors Down julkaistiin 20. toukokuuta 2008, ja edeltäjänsä tapaan se ampaisi välittömästi listakärkeen. Yhtyeen viides studioalbumi, Time Of My Life, julkaistaan 19. heinäkuuta 2011.

Vuonna 2012 yhtye ilmoitti että Matt Roberts on jättänyt yhtyeen sairauden takia ja bändi on sanonut että hän pääsee takaisin yhtyeeseen, kun hän parantuu. Hänet korvaa väliaikaisesti Chet Roberts. Samalla bändi on ilmoittanut että Greatest Hits-kokoelmalevy on tulossa ja mukana on kolme uutta biisiä joista "One Light" julkaistiin singlenä.

3 Doors Down esittää vuosittain yli 300 konserttia ja on esiintynyt myös useiden festivaalitapahtumien pääesiintyjänä. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 16 miljoonaa albumia.

3 Doors Downin tunnetuimmat kappaleet ovat "Kryptonite", "Here Without You", "When I'm Gone", "Let Me Go", "It's not My Time" ja "When You're Young".

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Richard Liles – rummut (2000–2002)
  • Daniel Adair – rummut, taustalaulu (2002–2005)
  • Matt Roberts – kitara, taustalaulu (1996–2012)
  • Todd Harrell – basso (1996–2013)

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta 3 Doors Down.