Markus Raivio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Markus Raivio (s. 1973) on helsinkiläinen järjestöjohtaja, musiikkiterapeutti, muusikko ja äänituottaja sekä työnohjaaja. Hän on syntynyt Tampereella ja asunut nuoruutensa Porissa. Raivio on opiskellut musiikkiterapeutiksi Sibelius-akatemian koulutuskeskuksessa sekä Jyväskylän yliopistossa.

Markus Raivio on Kulttuurin ja hyvinvoinnin liiton Kukunorin toiminnanjohtaja vuodesta 2017.

Äänitysstudiossa hän on työskennellyt tuottajana/sovittajana muun muassa seuraavien artistien kanssa: Topi Sorsakoski, Jiri Nikkinen, Pave Maijanen, Costello Hautamäki, Dave Lindholm, Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Anna Hanski, Pate Mustajärvi, Pepe Willberg, Hasse Walli, Seppo Alvari ja Kim Brown (The Renegades).

Muusikkona hän on toiminut lukuisten suomalaisten ykkösartistien taustalla ja soittanut rumpuja muun muassa Freud Marx Engels & Jung -orkesterissa. Hän sävelsi sekä sanoitti yhdessä Pekka Myllykosken kanssa yhden yhtyeen soitetuimmista radiohiteistä Meidän rumien rakkauslaulu 2008. Hän toimi myös Problems?-bändin rumpalina mm. kriitikoiden ylistämällä ”Suora Lähetys” -livelevyllä 2011. Vierailevana kosketinsoittajana sekä taustalaulajana levytyksiä ja konsertteja hän on tehnyt mm. Atomirotan, Teddy & The Tigersin sekä Pelle Miljoona Oyn kanssa.

Omat soolotuotannot ovat singlet Matkan Pää (2014) sekä Älä vaan itke ( 2015). Matkan Pää soi edelleen tasaisesti pääasiassa Radio Suomen taajuuksilla. Tyylisuuntana molemmissa julkaisuissa on Americana-Folk.

Musiikkiterapia- sekä työnohjaustyötä hän on tehnyt pääasiassa nuorten mielenterveyskuntoutuksessa ja tunnetaan Kulttuuripajojen sekä GFP (Guided Functional Peer Support)-viitekehykseen perustuvan kulttuuripajamallin kehitystyön avainhenkilönä. Hän luennoi myös paljon Sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa, alan organisaatioissa sekä seminaareissa aiheena luovuus, innovaatiot, mielenterveyden tulevaisuus, toipumisorientaatio (Recovery orientation), Design Thinking, järjestöjen strategia sekä visio sekä taiteen ja kulttuurin menetelmät mielenterveystyössä.

Toipuva mieli - Opas toipumisorientaatioon -kirja yhdessä hänen isänsä Jouko Raivion kanssa julkaistiin 2020.

Vuosina 2017–2020 Raivio toimi Mielenterveyden Keskusliiton hallituksen varapuheenjohtajana sekä 2018-2019 FinFami Uusimaa Omaiset mielenterveystyön tukena hallituksen puheenjohtajana.

Raivio on myös yksi Moniäänirock-tapahtuman sekä Kukunori ry:n perustajista. Kukunori ry on valtakunnallinen kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto.

Markus Raivio on sosiaali- ja terveysalalla tunnettu sosiaalisten innovaatioiden kehittämisestä kokeilun keinoin ja toimii myös Missio Propellipäät- verkoston pääsihteerinä.

Äänisuunnittelijana hän on mukana suunnittelemassa muun muassa Keimolan valvontatornin tulevaa äänimaailmaa.

Markus Raivion isä on jännityskirjailija Jouko Raivio.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.