Luettelo suurimmista kasvisuvuista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo suurimmista kasvisuvuista: Luettelossa on koppisiemenisten (Angiospermae, Magnoliophyta) kasvien ja samalla kaikkien siemenkasvien suurimmat suvut lajimäärineen. Lajiluvussa saattaa esiintyä suurtakin vaihtelua lähteestä riippuen.

Sijoitus Suku Suomenkielinen nimi Lajimäärä Heimo
1 Astragalus kurjenherneet 3035[1] Fabaceae
2 Hieracium ukonkeltanot 2946[2] Asteraceae
3 Taraxacum voikukat 2363[3] Asteraceae
4 Piper aitopippurit eli pippurit 2171[4] Piperaceae
5 Bulbophyllum kirrikämmekät 2094[5] Orchidaceae
6 Carex sarat 1997[6] Cyperaceae
7 Euphorbia tyräkit 1990[7] Euphorbiaceae
8 Begonia begoniat eli vinolehdet 1897[8] Begoniaceae
9 Epidendrum epidendrumit 1662[9] Orchidaceae
10 Ranunculus leinikit eli aitoleinikit 1659[10] Ranunculaceae
11 Psychotria kahvikit 1627[11] Rubiaceae
12 Dendrobium puikkokämmekät 1556[12] Orchidaceae
13 Rubus vatukat 1490[13] Rosaceae
14 Senecio villakot eli kantavillakot 1431[14] Asteraceae
15 Peperomia muorinkukat 1369[15] Piperaceae
16 Stelis 1286[16] Orchidaceae
17 Solanum marjakoisot eli koisot 1231[17] Solanaceae
18 Miconia 1209[18] Melastomataceae
19 Syzygium jambolaanit 1193[19] Myrtaceae
20 Croton krotonit 1160[20] Euphorbiaceae
21 Eugenia eugeniat 1156[21] Myrtaceae
22 Lepanthes 1137[22] Orchidaceae
23 Anthurium flamingokukat 1088[23] Araceae
24 Acacia akaasiat eli akasiat 1080[24] Fabaceae
25 Impatiens palsamit eli kannuspalsamit 1068[25] Balsaminaceae
26 Rhododendron alppiruusut 1062[26] Ericaceae
27 Phyllanthus laipikat 1018[27] Phyllanthaceae
28 Salvia salviat 1015[28] Lamiaceae
29 Allium laukat eli sipulit 987[29] Amaryllidaceae
30 Cyperus sädekaislat 941[30] Cyperaceae
31 Justicia jaakonkukat ja pantterinkidat 939[31] Acanthaceae
32 Habenaria ripsukämmekät 891[32] Orchidaceae
33 Silene kohokit eli rakkokohokit 886[33] Caryophyllaceae
34 Ficus viikunat eli marjaviikunat 875[34] Moraceae
35 Erica kellokanervat 839[35] Ericaceae
36 Eucalyptus eukalyptukset 755[36] Myrtaceae
37 Myrcia 749[37] Myrtaceae
38 Centaurea kaunokit eli sädekaunokit 738[38] Asteraceae
39 Diospyros eebenpuut 736[39] Ebenaceae
40 Alchemilla poimulehdet 733[40] Rosaceae
41 Asplenium raunioiset 722[41] Aspleniaceae
42 Ardisia 721[42] Primulaceae
42 Crotalaria kuituherneet 721[43] Fabaceae
42 Selaginella mähkät 721[44] Selaginellaceae
45 Indigofera indigot 709[45] Fabaceae
46 Cyrtandra 701[46] Gesneriaceae
47 Palicourea 693[47] Rubiaceae
48 Pedicularis kuusiot 673[48] Orobanchaceae
49 Cousinia 664[49] Asteraceae
50 Polygala linnunruohot 659[50] Polygalaceae
51 Viola orvokit 652[51] Violaceae
52 Maxillaria 647[52] Orchidaceae
53 Ipomoea elämänlangat 646[53] Convolvulaceae
54 Masdevallia 644[54] Orchidaceae
55 Festuca pikkunadat eli nadat 636[55] Poaceae
56 Galium matarat eli ratasmatarat 634[56] Rubiaceae
57 Tillandsia tillandsiat 633[57] Bromeliaceae
58 Dioscorea jamssit 629[58] Dioscoreaceae
59 Lupinus lupiinit 612[59] Fabaceae
60 Mimosa mimosat 609[60] Fabaceae
61 Oxytropis keulankärjet 606[61] Fabaceae
62 Berberis happomarjat 604[62] Berberidaceae
63 Pandanus kairapalmut 603[63] Pandanaceae
64 Aloë aaloet 578[64] Asphodelaceae
65 Ixora tähtikukat 576[65] Rubiaceae
66 Ilex orjanlaakerit 570[66] Aquifoliaceae
67 Passiflora passiot 569[67] Passifloraceae
68 Poa nurmikat eli aitonurmikat 568[68] Poaceae
69 Oxalis käenkaalit 558[69] Oxalidaceae
70 Helichrysum nappiolkikukat eli olkikukat 557[70] Asteraceae
71 Pleurothallis tupaskämmekät 542[71] Orchidaceae
72 Philodendron köynnösvehkat 539[72] Araceae
73 Hoya posliinikukat 536[73] Apocynaceae
74 Ocotea viherlaakerit 532[74] Lauraceae
75 Primula esikot 515[75] Primulaceae
76 Hypericum kuismat 505[76] Hypericaceae
77 Saussurea siniläätteet eli läätteet 502[77] Asteraceae
78 Schefflera liuska-araliat 501[78] Araliaceae
79 Potentilla sormihanhikit eli hanhikit 480[79] Rosaceae

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • David G. Frodin 2004: History and concepts of big plant genera. Taxon 53:3 753–776. Verkkoversio jstor.org. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Govaerts, R. et al.: Astragalus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  2. Govaerts, R. et al.: Hieracium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  3. Govaerts, R. et al.: Taraxacum Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  4. Govaerts, R. et al.: Piper Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  5. Govaerts, R. et al.: Bulbophyllum Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  6. Govaerts, R. et al.: Carex Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  7. Govaerts, R. et al.: Euphorbia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  8. Govaerts, R. et al.: Begonia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  9. Govaerts, R. et al.: Epidendrum Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  10. Govaerts, R. et al.: Ranunculus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  11. Govaerts, R. et al.: Psychotria Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  12. Govaerts, R. et al.: Dendrobium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  13. Govaerts, R. et al.: Rubus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  14. Govaerts, R. et al.: Senecio Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  15. Govaerts, R. et al.: Peperomia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  16. Govaerts, R. et al.: Stelis Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  17. Govaerts, R. et al.: Solanum Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  18. Govaerts, R. et al.: Miconia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  19. Govaerts, R. et al.: Syzygium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  20. Govaerts, R. et al.: Croton Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  21. Govaerts, R. et al.: Eugenia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  22. Govaerts, R. et al.: Lepanthes Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  23. Govaerts, R. et al.: Anthurium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  24. Govaerts, R. et al.: Acacia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  25. Govaerts, R. et al.: Impatiens Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  26. Govaerts, R. et al.: Rhododendron Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  27. Govaerts, R. et al.: Phyllanthus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  28. Govaerts, R. et al.: Salvia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  29. Govaerts, R. et al.: Allium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  30. Govaerts, R. et al.: Cyperus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  31. Govaerts, R. et al.: Justicia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  32. Govaerts, R. et al.: Habenaria Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  33. Govaerts, R. et al.: Silene Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  34. Govaerts, R. et al.: Ficus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  35. Govaerts, R. et al.: Erica Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  36. Govaerts, R. et al.: Eucalyptus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  37. Govaerts, R. et al.: Myrcia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  38. Govaerts, R. et al.: Centaurea Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  39. Govaerts, R. et al.: Diospyros Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  40. Govaerts, R. et al.: Alchemilla Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  41. Govaerts, R. et al.: Asplenium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  42. Govaerts, R. et al.: Ardisia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  43. Govaerts, R. et al.: Crotalaria Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  44. Govaerts, R. et al.: Selaginella Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  45. Govaerts, R. et al.: Indigofera Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  46. Govaerts, R. et al.: Cyrtandra Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  47. Govaerts, R. et al.: Palicourea Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  48. Govaerts, R. et al.: Pedicularis Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  49. Govaerts, R. et al.: Cousinia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  50. Govaerts, R. et al.: Polygala Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  51. Govaerts, R. et al.: Viola Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  52. Govaerts, R. et al.: Maxillaria Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  53. Govaerts, R. et al.: Ipomoea Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  54. Govaerts, R. et al.: Masdevallia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  55. Govaerts, R. et al.: Festuca Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  56. Govaerts, R. et al.: Galium Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  57. Govaerts, R. et al.: Tillandsia Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  58. Govaerts, R. et al.: Dioscorea Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  59. Govaerts, R. et al.: Lupinus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  60. Govaerts, R. et al.: Mimosa Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  61. Govaerts, R. et al.: Oxytropis Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  62. Govaerts, R. et al.: Berberis Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  63. Govaerts, R. et al.: Pandanus Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  64. Govaerts, R. et al.: Aloe Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  65. Govaerts, R. et al.: Ixora Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  66. Govaerts, R. et al.: Ilex Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  67. Govaerts, R. et al.: Passiflora Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  68. Govaerts, R. et al.: Poa Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  69. Govaerts, R. et al.: Oxalis Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  70. Govaerts, R. et al.: Helichrysum Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  71. Govaerts, R. et al.: Pleurothallis Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  72. Govaerts, R. et al.: Philodendron Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  73. Govaerts, R. et al.: Hoya Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  74. Govaerts, R. et al.: Ocotea Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  75. Govaerts, R. et al.: Primula Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  76. Govaerts, R. et al.: Hypericum Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  77. Govaerts, R. et al.: Saussurea Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  78. Govaerts, R. et al.: Schefflera Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)
  79. Govaerts, R. et al.: Potentilla Plants of the World Online. 2020. Royal Botanic Gardens, Kew. Viitattu 6.1.2021. (englanniksi)