Luettelo maailman suurimmista lentoasemista matkustajamäärän mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maailman vilkkain lentoasema matkustajamäärän mukaan on mitattu matkustajien kokonaismäärällä (tiedot Airports Council Internationalilta (ACI)). Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlantassa Yhdysvalloissa on ollut maailman vilkkain lentoasema vuodesta 2000.

2016 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat[1]

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajien määrä Muutos Muutos %
1. Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 104 171 935 Muuttumaton Nousua2.6%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Beijing Kiina PEK/ZBAA 94 393 454 Muuttumaton Nousua5.0%
3. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 83 654 250 Muuttumaton Nousua7.2%
4. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 80 921 527 Nousua3 Nousua8.0%
5. Hanedan lentoasema Tokyo Japani HND/RJTT 79 699 762 Muuttumaton Nousua5.8%
6. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 78 327 479 Laskua2 Nousua1.8%
7. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta LHR/EGLL 75 715 474 Laskua1 Nousua1.0%
8. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkongin lippu Hongkong HKG/VHHH 70 314 462 Muuttumaton Nousua3.0%
9. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 66 002 414 Nousua4 Nousua9.9%
10. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 65 933 145 Laskua1 Nousua0.3%
11. Dallas/Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 65 670 697 Laskua1 Nousua0.2%
12. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 63 625 534 Nousua2 Nousua9.2%
13. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 60 786 937 Laskua1 Laskua0.4%
14. Istanbul-Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 60 248 741 Laskua3 Laskua1.7%
15. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou Kiina CAN/ZGGG 59 732 147 Nousua2 Nousua8.2%
16. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 58 813 103 Laskua1 Nousua3.4%
17. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 58 698 000 Laskua1 Nousua5.9%
18. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 58 266 515 Nousua1 Nousua7.9%
19. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 57 849 814 Nousua3 Nousua17.1%
20. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 55 892 428 Muuttumaton Nousua5.7%
21. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 55 631 385 Nousua4 Nousua21.0%
22. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 54 969 536 Laskua4 Nousua1.7%
23. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 53 099 282 Laskua2 Nousua6.1%
24. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 52 640 043 Laskua1 Nousua7.6%
25. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 50 397 928 Laskua1 Nousua7.7%
26. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 47 496 614 Muuttumaton Nousua4.5%
27. Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu Kiina CTU/ZUUU 46 039 137 Nousua5 Nousua9.0%
28. Seattlen kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 45 736 700 Nousua3 Nousua8.0%
29. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 44 680 555 Nousua6 Nousua10.0%
30. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 44 584 603 Laskua2 Nousua0.5%
31. Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 44 422 022 Laskua4 Laskua1.0%
32. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga Kanada YYZ/CYYZ 44 335 198 Nousua1 Nousua8.0%
33. Barcelonan lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 44 131 031 Nousua7 Nousua11.2%
34. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 43 302 381 Laskua5 Laskua1.7%
35. Gatwickin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta LGW/EGKK 43 136 795 Nousua2 Nousua7.1%
36. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 42 296 322 Nousua8 Nousua9.9%
37. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 42 261 309 Laskua3 Nousua3.1%
38. Sydneyn lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 41 985 810 Muuttumaton Nousua5.2%
39. Kunming Changshuin kansainvälinen lentoasema Kunming Kiina KMG/ZPPP 41 980 515 Nousua7 Nousua11.9%
40. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 41 975 090 Laskua1 Nousua5.7%
41. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 41 923 399 Nousua2 Nousua8.0%
42. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 41 738 662 Laskua6 Nousua3.3%
43. George Bushin lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 41 622 594 Laskua13 Laskua3.3%
44. Méxicon kansainvälinen lentoasema Mexico City Meksikon lippu Meksiko MEX/MMMX 41 410 254 Nousua1 Nousua7.8%
45. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 40 460 135 Laskua3 Nousua3.5%
46. Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 40 289 969 Nousua1 Nousua7.4%
47. Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila Filippiinit MNL/RPLL 39 534 991 Nousua2 Nousua8.1%
48. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 39 000 563 Muuttumaton Nousua4.7%
49. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema St. Paul Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 37 413 728 Nousua1 Nousua2.3%
50. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha Qatarin lippu Qatar DOH/OTHH 37 283 987 Nousua? Nousua20.2%

2015 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat [2]

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajien määrä yhteensä Sija muutos %
muutos
1. Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 101 491 106 Muuttumaton Nousua5.5%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 89 938 628 Muuttumaton Nousua4.4%
3. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 78 014 841 Nousua3 Nousua10.7%
4. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 76 942 493 Nousua3 Nousua9.8%
5. Hanedan lentoasema Tokyo Japani HND/RJTT 75 316 718 Laskua1 Nousua3.4%
6. Heathrow’n lentoasema London Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 74 989 795 Laskua3 Nousua2.2%
7. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 74 937 004 Laskua2 Nousua6.1%
8. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkongin lippu Hongkong HKG/VHHH 68 283 407 Nousua2 Nousua8.2%
9. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 65 766 986 Laskua1 Nousua3.1%
10. Dallas/Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 65 512 163 Laskua1 Nousua0.9%
11. Istanbul-Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 61 836 781 Nousua2 Nousua9.2%
12. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 61 032 022 Laskua1 Nousua2.5%
13. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 60 053 387 Nousua6 Nousua16.3%
14. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 58 284 864 Muuttumaton Nousua6.0%
15. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 56 827 154 Nousua3 Nousua6.8%
16. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 55 449 000 Muuttumaton Nousua2.5%
17. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou Kiina CAN/ZGGG 55 201 915 Laskua2 Nousua0.8%
18. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 54 053 905 Laskua6 Laskua5.5%
19. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 54 014 502 Laskua2 Nousua1.0%
20. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 52 808 013 Nousua2 Nousua13.8%
21. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 50 057 887 Muuttumaton Nousua6.3%
22. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 49 412 750 Nousua1 Nousua8.2%
23. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 48 938 424 Laskua3 Muuttumaton0.0%
24. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 46 779 554 Nousua3 Nousua12.0%
25. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 45 981 773 Nousua6 Nousua15.7%
26. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 45 356 580 Laskua1 Nousua5.8%
27. Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 44 876 627 Laskua3 Nousua1.2%
28. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 44 350 247 Nousua1 Nousua8.3%
29. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 44 003 840 Laskua3 Nousua4.5%
30. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 43 023 224 Laskua2 Nousua4.3%
31. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 42 340 461 Nousua9 Nousua12.9%
32. Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu Kiina CTU/ZUUU 42 244 842 Nousua6 Nousua12.0%
33. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 41 036 847 Nousua1 Nousua6.4%
34. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 40 981 522 Laskua2 Nousua3.2%
35. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 40 637 377 Nousua12 Nousua16.1%
36. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 40 422 156 Laskua1 Nousua5.0%
37. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 40 271 343 Laskua1 Nousua5.7%
38. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 39 914 103 Laskua5 Nousua2.7%
39. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 39 721 619 Nousua2 Nousua9.5%
40. Barcelonan lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 39 674 095 Laskua1 Nousua5.7%
41. São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilian lippu Brasilia GRU/SBGR 39 213 865 Laskua11 Laskua1.4%
42. Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 39 090 699 Laskua5 Nousua3.0%
43. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 38 727 749 Muuttumaton Nousua8.4%
44. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 38 473 333 Laskua2 Nousua7.5%
45. Benito Juárezin kansainvälinen lentoasema Mexico City Meksikon lippu Meksiko MEX/MMMX 38 433 288 Nousua3 Nousua12.2%
46. Kunming Changshuin kansainvälinen lentoasema Kunming Kiina KMG/ZPPP 37 523 345 Nousua? Nousua16.0%
47. Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 37 494 704 Laskua3 Nousua5.3%
48. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 37 268 307 Laskua3 Nousua4.9%
49. Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila Filippiinit MNL/RPLL 36 583 459 Muuttumaton Nousua7.3%
50. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema St. Paul Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 36 556 281 Laskua4 Nousua4.1%

2014 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat[3]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 96 178 899 Muuttumaton Nousua1.9%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 86 130 390 Muuttumaton Nousua2.9%
3. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 73 408 442 Muuttumaton Nousua1.4%
4. Hanedan lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 72 826 862 Muuttumaton Nousua5.8%
5. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 70 665 472 Nousua1 Nousua6.0%
6. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 70 475 636 Nousua1 Nousua6.1%
7. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 70 015 746 Laskua2 Nousua4.4%
8. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 63 808 796 Muuttumaton Nousua2.8%
9. Dallas/Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas-Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 63 523 489 Muuttumaton Nousua5.1%
10. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 63 148 379 Nousua1 Nousua6.0%
11. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 59 566 132 Nousua1 Nousua2.6%
12. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 57 005 406 Laskua2 Laskua4.8%
13. Ataturkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 56 767 108 Nousua5 Nousua10.7%
14. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 54 978 023 Muuttumaton Nousua4.6%
15. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 54 780 346 Nousua1 Nousua4.4%
16. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 54 091 802 Laskua3 Nousua0.7%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 53 635 346 Nousua2 Nousua6.4%
18. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 53 472 514 Laskua3 Nousua1.7%
19. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 51 651 800 Nousua2 Nousua9.5%
20. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 48 932 471 Muuttumaton Nousua3.0%
21. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 47 114 611 Nousua1 Nousua4.8%
22. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 46 423 352 Laskua5 Laskua9.6%
23. Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon Etelä-Korea ICN/RKSI 45 662 322 Nousua2 Nousua9.6%
24. Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 44 333 475 Laskua1 Nousua2.0%
25. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 42 869 517 Laskua1 Nousua2.4%
26. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 42 125 212 Nousua1 Nousua4.5%
27. Madridin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 41 815 261 Nousua2 Nousua5.3%
28. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 41 194 558 Muuttumaton Nousua3.3%
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 40 941 879 Laskua3 Nousua0.9%
30. São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilian lippu Brasilia GRU/SBGR 39 773 716 Nousua3 Nousua9.2%

2013 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[4]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 94 430 785 Muuttumaton Laskua1.1%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 83 712 355 Muuttumaton Nousua2.2%
3. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 72 368 030 Muuttumaton Nousua3.3%
4. Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 68 906 636 Muuttumaton Nousua3.3%
5. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 66 883 271 Muuttumaton Laskua0.1%
6. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 66 702 252 Muuttumaton Nousua4.7%
7. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 66 431 533 Nousua3 Nousua15.2%
8. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 62 052 917 Laskua1 Nousua0.7%
9. Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas-Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 60 436 266 Laskua1 Nousua3.2%
10. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 59 701 543 Laskua1 Nousua3.4%
11. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Kiina HKG/VHHH 59 609 414 Nousua1 Nousua6.3%
12. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 58 036 948 Laskua1 Nousua0.9%
13. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 53 726 087 Nousua2 Nousua5.0%
14. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 52 569 250 Nousua2 Nousua3.0%
15. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 52 556 359 Laskua2 Laskua1.1%
16. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 52 450 262 Nousua2 Nousua8.6%
17. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 51 363 451 Laskua3 Laskua3.1%
18. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 51 172 626 Nousua2 Nousua13.6%
19. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 50 413 204 Laskua2 Nousua2.3%
20. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 47 498 157 Nousua7 Nousua19.1%
21. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 47 189 849 Muuttumaton Nousua5.2%
22. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 44 944 201 Muuttumaton Nousua1.2%
23. Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 43 456 310 Nousua1 Nousua5.4%
24. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 41 856 787 Laskua1 Laskua0.5%
25. Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon Etelä-Korea ICN/RKSI 41 679 758 Nousua4 Nousua6.5%
26. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 40 563 071 Nousua2 Nousua2.8%
27. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 40 318 451 Laskua2 Laskua0.3%
28. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 39 865 325 Laskua2 Laskua0.1%
29. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 39 729 027 Laskua10 Laskua12.1%
30. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 38 672 644 Muuttumaton Nousua0.8%
31. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 38 254 039 Muuttumaton Nousua2.4%
32. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 36 712 455 Nousua5 Nousua7.3%
33. São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilian lippu Brasilia GRU/SBGR 36 460 923 Nousua10 Nousua10.6%
34. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 36 165 762 Laskua5 Laskua2.2%
35. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga Kanada YYZ/CYYZ 36 037 962 Muuttumaton Nousua3.2%
36. Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 35 599 643 Nousua3 Nousua5.3%
37. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 35 448 590 Laskua1 Nousua3.6%
38. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 35 341 341 Nousua4 Nousua7.6%
39. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 35 210 735 Laskua5 Nousua0.2%
40. Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 35 016 236 Laskua2 Nousua3.0%
41. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 34 973 645 Laskua8 Laskua0.8%
42. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 34 824 281 Laskua2 Nousua4.8%
43. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema St. Paul-Minneapolis Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 33 870 693 Laskua2 Nousua2.3%
44. Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu Kiina CTU/ZUUU 33 445 817 Nousua2 Nousua5.8%
45. Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila Filippiinit MNL/RPLL 32 856 597 Muuttumaton Nousua3.1%
46. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 32 389 544 Laskua2 Nousua0.6%
47. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 32 268 457 Nousua2 Nousua9.1%
48. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 31 940 026 Muuttumaton Nousua6.3%
49. Méxicon kansainvälinen lentoasema México Meksikon lippu Meksiko MEX/MMMX 31 534 638 Nousua Nousua6.9%
50. Domodedovon kansainvälinen lentoasema Moskova Venäjän lippu Venäjä DME/UUDD 30 765 078 Nousua Nousua9.2%

2012 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[5]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 95 462 867 Muuttumaton Nousua3.3%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 81 929 359 Muuttumaton Nousua4.1%
3. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 70 037 417 Muuttumaton Nousua0.9%
4. Hanedan lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 66 795 178 Nousua1 Nousua6.7%
5. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 66 633 503 Laskua1 Laskua0.1%
6. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 63 688 121 Muuttumaton Nousua3.0%
7. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 61 611 934 Muuttumaton Nousua1.1%
8. Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas-Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 58 591 842 Muuttumaton Nousua1.4%
9. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 57 772 762 Nousua3 Nousua12.1%
10. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 57 684 550 Nousua3 Nousua13.2%
11. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 57 520 001 Laskua2 Nousua1.9%
12. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 56 057 751 Laskua2 Nousua5.1%
13. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 53 156 278 Laskua2 Nousua0.6%
14. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 53 002 328 Nousua2 Nousua10.6%
15. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 51 181 804 Nousua3 Nousua10.0%
16. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 51 035 590 Laskua2 Nousua2.6%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 49 291 765 Muuttumaton Nousua3.5%
18. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 48 548 430 Nousua1 Nousua7.8%
19. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 45 176 978 Laskua4 Laskua9.0%
20. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 45 124 831 Nousua10 Nousua20.6%
21. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 44 880 164 Muuttumaton Nousua8.3%
22. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 44 399 885 Muuttumaton Nousua8.5%
23. Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 41 228 372 Nousua2 Nousua5.6%
24. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 40 799 830 Laskua4 Nousua0.6%
25. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 40 421 611 Laskua2 Laskua0.3%
26. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 39 891 444 Laskua2 Laskua0.4%
27. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 39 887 866 Nousua1 Nousua5.8%
28. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 39 467 444 Laskua2 Nousua3.0%
29. Incheonin kansainvälinen lentoasema Soul Etelä-Korea ICN/RKSI 39 154 375 Nousua4 Nousua11.3%
30. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 38 360 604 Laskua3 Nousua1.6%
31. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 37 342 798 Muuttumaton Nousua3.7%
32. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 36 980 161 Laskua3 Laskua1.8%
33. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 35 214 430 Laskua1 Laskua0.4%
34. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 35 131 771 Nousua1 Nousua2.2%
35. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga Kanada YYZ/CYYZ 34 912 456 Nousua3 Nousua4.4%
36. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 34 222 405 Muuttumaton Nousua1.7%
37. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 34 211 608 Laskua3 Laskua1.5%
38. Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 33 993 962 Laskua1 Nousua0.9%
39. Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 33 828 726 Muuttumaton Nousua2.2%
40. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 33 219 723 Nousua1 Nousua1.2%
41. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis-Saint Paul Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 33 125 768 Laskua1 Nousua0.2%
42. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 32 874 530 Nousua? Nousua17.2%
43. São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilian lippu Brasilia GRU/SBGR 32 477 646 Nousua2 Nousua6.9%
44. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 32 205 358 Laskua2 Laskua0.7%
45. Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila Filippiinit MNL/RPLL 31 878 935 Nousua1 Nousua7.9%
46. Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu Kiina CTU/ZUUU 31 599 353 Nousua1 Nousua8.7%
47. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHI 30 228 596 Laskua4 Laskua2.0%
48. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 30 038 696 Laskua4 Laskua1.3%
49. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 29 569 725 Muuttumaton Nousua4.7%
50. Melbournen lentoasema Melbourne Australian lippu Australia MEL/YMML 29 431 084 Muuttumaton Nousua4.9%

2011 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n koko vuoden tilasto on seuraava.[6]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 92 365 860 Muuttumaton Nousua3.4%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 77 403 668 Muuttumaton Nousua4.7%
3. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 69 433 565 Nousua1 Nousua5.4%
4. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 66 561 023 Laskua1 Laskua0.5%
5. Hanedan lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 62 263 025 Muuttumaton Laskua2.9%
6. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 61 848 449 Muuttumaton Nousua4.8%
7. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 60 970 551 Muuttumaton Nousua4.8%
8. Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 57 806 152 Muuttumaton Nousua1.6%
9. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 56 436 255 Muuttumaton Nousua6.5%
10. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Kiina HKG/VHHH 53 314 213 Nousua1 Nousua5.9%
11. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 52 699 298 Laskua1 Nousua0.9%
12. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 52 446 618 Nousua4 Nousua19.3%
13. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 50 977 960 Muuttumaton Nousua8.1%
14. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 49 754 910 Nousua1 Nousua10.1%
15. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 49 644 302 Laskua3 Laskua0.4%
16. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 47 910 744 Nousua1 Nousua12.0%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 47 854 283 Laskua3 Nousua2.9%
18. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 46 543 845 Muuttumaton Nousua10.7%
19. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 45 040 340 Muuttumaton Nousua9.0%
20. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 41 479 572 Nousua2 Nousua4.3%
21. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 41 450 211 Laskua1 Nousua2.6%
22. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 40 907 389 Nousua1 Nousua4.2%
23. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 40 565 677 Nousua1 Nousua5.2%
24. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 40 170 844 Laskua3 Laskua0.8%
25. Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 39 043 708 Muuttumaton Nousua2.4%
26. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 38 314 389 Nousua2 Nousua7.3%
27. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 37 763 701 Nousua3 Nousua8.8%
28. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 37 670 586 Nousua3 Nousua10.5%
29. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 37 651 222 Laskua3 Nousua3.9%
30. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 37 398 221 Nousua7 Nousua16.3%
31. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 36 022 614 Laskua4 Nousua0.1%
32. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 35 356 991 Laskua3 Nousua1.4%
33. Incheonin kansainvälinen lentoasema Soul Etelä-Korea ICN/RKSI 35 191 825 Muuttumaton Nousua4.5%
34. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 34 729 467 Nousua10 Nousua17.8%
35. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanja BCN/LEBL 34 387 597 Nousua8 Nousua15.1%
36. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 33 668 048 Nousua4 Nousua6.8%
37. Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 33 577 154 Laskua3 Nousua1.3%
38. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto-Mississauga Kanada YYZ/CYYZ 33 434 199 Muuttumaton Nousua4.5%
39. Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 33 112 442 Nousua2 Nousua5.5%
40. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis-Saint Paul Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 33 074 443 Laskua5 Nousua1.0%
41. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 32 820 060 Laskua2 Nousua3.9%
42. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 32 419 181 Laskua6 Nousua0.1%
43. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHI 30 839 130 Laskua1 Nousua0.2%
44. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 30 439 122 Nousua1 Nousua7.6%
45. São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilian lippu Brasilia GRU/SBGR 30 371 131 Nousua2 Nousua9.7%
46. Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Manila Filippiinit MNL/RPLL 29 551 394 Nousua3 Nousua8.1%
47. Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu Kiina CTU/ZUUU 29 073 990 Nousua4 Nousua11.2%
48. Loganin kansainvälinen lentoasema Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat BOS/KBOS 28 866 313 Muuttumaton Nousua5.0%
49. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 28 245 745 Nousua1 Nousua5.4%
50. Melbournen lentoasema Melbourne Australian lippu Australia MEL/YMML 28 060 111 Laskua4 Nousua1.2%

2010 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[6][7]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 89 331 622 Muuttumaton Nousua1.5%
2. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 73 948 113 Nousua1 Nousua13.1%
3. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 66 774 738 Nousua1 Nousua4.1%
4. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 65 884 143 Laskua2 Laskua0.2%
5. Hanedan lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 64 211 074 Muuttumaton Nousua3.7%
6. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 59 070 127 Nousua1 Nousua4.5%
7. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 58 167 062 Laskua1 Nousua0.5%
8. Dallas/Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 56 906 610 Muuttumaton Nousua1.6%
9. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 53 009 221 Muuttumaton Nousua4.1%
10. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 52 209 377 Muuttumaton Nousua4.1%
11. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 50 348 960 Nousua2 Nousua10.5%
12. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 49 844 596 Laskua1 Nousua3.0%
13. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 47 180 628 Nousua2 Nousua15.4%
14. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 46 514 154 Laskua2 Nousua1.4%
15. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 45 211 749 Laskua1 Nousua3.8%
16. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 44 355 998 Nousua6 Nousua19.4%
17. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 42 784 967 Laskua1 Nousua5.6%
18. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 42 038 777 Nousua3 Nousua13.0%
19. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 40 975 673 Nousua4 Nousua10.6%
20. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 40 578 621 Nousua14 Nousua26.4%
21. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 40 479 569 Laskua3 Nousua1.2%
22. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 39 757 359 Laskua5 Laskua1.8%
23. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 39 253 999 Laskua3 Nousua5.1%
24. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 38 554 215 Laskua5 Nousua1.9%
25. Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 38 254 207 Laskua1 Nousua10.8%
26. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 36 227 778 Muuttumaton Nousua7.4%
27. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 35 991 917 Nousua1 Nousua7.6%
28. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 35 698 025 Laskua3 Nousua5.4%
29. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 34 877 899 Laskua2 Nousua3.5%
30. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 34 721 605 Muuttumaton Nousua6.2%
31. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 34 087 636 Nousua9
32. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 33 815 906 Nousua1
33. Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon Etelä-Korea ICN/RKSI 33 605 579 Nousua8
34. Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 33 133 852 Laskua5
35. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis-Saint Paul Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 32 749 649 Laskua3
36. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 32 377 064 Laskua1
37. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 32 165 817 Nousua2
38. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 31 937 895 Muuttumaton
39. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 31 553 166 Laskua3
40. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 31 378 644 Laskua9
41. Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 31 298 812 Nousua6
42. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHI 30 775 271 Laskua5
43. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 29 197 135 Laskua1
44. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 28 531 607 Muuttumaton
45. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 28 137 797 Nousua3
46. Melbournen lentoasema Melbourne Australian lippu Australia MEL/YMML 27 731 252 Laskua1
47. São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilian lippu Brasilia GRU/SBGR 27 432 346 Nousua?
48. Loganin kansainvälinen lentoasema Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat BOS/KBOS 27 429 152 Laskua5
49. Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Manila Filippiinit MNL/RPLL 27 148 724 Nousua?
50. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 26 713 610 Laskua1

2009 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n koko vuoden tilastot ovat seuraavat. [8] [9]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 88 032 086 Muuttumaton Laskua2.2%
2. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 66 037 578 Nousua1 Laskua1.5%
3. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 65 372 012 Nousua5 Nousua16.9%
4. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 64 158 343 Laskua2 Laskua6.1%
5. Hanedan lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 61 903 656 Laskua1 Laskua7.2%
6. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 57 906 866 Laskua1 Laskua4.9%
7. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 56 520 843 Laskua1 Laskua5.5%
8. Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 56 030 457 Laskua1 Laskua1.9%
9. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 50 932 840 Muuttumaton Laskua4.7%
10. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 50 167 485 Muuttumaton Laskua2.1%
11. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 48 250 784 Muuttumaton Laskua5.1%
12. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 45 915 069 Nousua1 Laskua3.9%
13. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 45 558 807 Laskua1 Laskua4.8%
14. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 43 570 370 Muuttumaton Laskua8.1%
15. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 40 901 752 Nousua5 Nousua9.2%
16. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 40 500 224 Nousua2 Nousua4.9%
17. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 40 469 012 Laskua2 Laskua6.3%
18. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 40 007 354 Laskua2 Laskua4.1%
19. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 37 824 982 Laskua2 Laskua5.2%
20. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 37 338 942 Nousua1 Nousua0.3%
21. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 37 203 978 Laskua2 Laskua1.3%
22. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 37 143 719 Nousua14 Nousua15.2%
23. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 37 048 712 Nousua9 Nousua10.8%
24. Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 34 536 666 Nousua2 Laskua0.6%
25. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 33 886 025 Nousua4 Laskua0.5%
26. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 33 723 213 Laskua1 Laskua4.0%
27. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 33 693 649 Laskua5 Laskua5.5%
28. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD/YSSY 33 451 383 Nousua5 Nousua0.4%
29. Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 33 399 207 Laskua6 Laskua5.5%
30. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 32 681 067 Laskua3 Laskua5.4%
31. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 32 398 979 Laskua3 Laskua5.3%
32. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minnesota-Saint Paul Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 32 378 599 Laskua2 Laskua4.9%
33. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 32 135 191 Laskua2 Laskua4.0%
34. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 32 102 549 Nousua6 Nousua13.7%
35. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 31 357 388 Laskua11 Laskua10.8%
36. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 31 227 512 Laskua1 Laskua3.0%
37. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHI 30 669 564 Muuttumaton Laskua3.7%
38. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 30 368 339 Laskua4 Laskua6.1%
39. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 29 854 119 Nousua3 Nousua4.3%
40. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 29 682 093 Nousua1 Nousua7.8%
41. Incheonin kansainvälinen lentoasema Soul Etelä-Korea ICN/RKSI 28 677 161 Laskua2 Laskua4.9%
42. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 27 301 662 Laskua4 Laskua9.8%
43. Loganin kansainvälinen lentoasema Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat BOS/KBOS 25 512 086 Nousua2 Laskua2.3%
44. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 25 252 814 Nousua6 Nousua8.6%
45. Melbournen lentoasema Melbourne Australian lippu Australia MEL/YMML 25 248 762 Nousua1 Nousua1.4%
46. Orlyn lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska ORY/LFPO 25 107 693 Laskua2 Laskua4.2%
47. Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 25 078 548 Nousua? Nousua9.6%
48. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 24 804 766 Laskua1 Nousua1.9%
49. Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen Kiina SZX/ZGSZ 24 486 406 Nousua? Nousua14.4%
50. Méxicon kansainvälinen lentoasema México Meksikon lippu Meksiko MEX/MMMX 24 243 056 Laskua7 Laskua7.5%

2008 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat [10]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 89 379 287 Muuttumaton Nousua5 3%
2. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 76 177 855 Muuttumaton Laskua0 1%
3. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 68 068 304 Muuttumaton Nousua0 8%
4. Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 66 823 414 Muuttumaton Nousua1 1%
5. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 61 896 075 Muuttumaton Nousua1 4%
6. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 59 922 177 Nousua1 Nousua5 4%
7. Dallasin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 59 786 476 Laskua1 Laskua0 7%
8. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 54 161 856 Muuttumaton Nousua2 6%
9. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 53 583 664 Muuttumaton Nousua10 1%
10. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 52 122 702 Nousua3 Nousua13 9%
11. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 49 863 352 Laskua1 Nousua5 4%
12. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 47 794 994 Muuttumaton Nousua3 8%
13. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 47 716 941 Nousua2 Nousua11 9%
14. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 47 042 419 Muuttumaton Nousua7 3%
15. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 46 961 011 Laskua4 Nousua3 2%
16. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 42 998 040 Nousua1 Nousua1 1%
17. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 42 184 515 Nousua1 Nousua1 8%
18. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 41 210 081 Laskua2 Laskua3 7%
19. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 36 701 556 Nousua3 Nousua4 8%
20. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 36 480 416 Nousua4 Nousua5 3%
21. Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 36 367 240 Laskua2 Nousua2 1%
22. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 35 983 478 Laskua2 Nousua0%
23. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 35 792 707 Nousua3 Nousua6 6%
24. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 35 478 146 Laskua1 Nousua1 4%
25. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 35 218 374 Muuttumaton Nousua3 1%
26. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 35 157 322 Laskua5 Laskua1 3%
27. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 34 348 110 Nousua? Nousua19 3%
28. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 33 959 422 Nousua2 Nousua10 4%
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 33 740 416 Laskua2 Nousua3 7%
30. Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 33 165 688 Nousua? Nousua11 7%

2007 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[11] [12]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 90 039 280 Muuttumaton Nousua0.7 %
2. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 69 353 876 Muuttumaton Laskua9 0 %
3. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 67 056 379 Muuttumaton Laskua1 5 %
4. Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 66 754 829 Muuttumaton Laskua0 2 %
5. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 60 874 681 Nousua1 Nousua1 6 %
6. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 59 497 539 Laskua1 Laskua4 7 %
7. Dallasin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 57 093 187 Muuttumaton Laskua4 5 %
8. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 55 937 289 Nousua1 Nousua4 4 %
9. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 53 467 450 Laskua1 Laskua1 3 %
10. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 51 245 334 Nousua1 Nousua2 8 %
11. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 50 824 435 Laskua1 Laskua2 4 %
12. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 47 857 746 Nousua2 Nousua1 7 %
13. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 47 807 816 Muuttumaton Nousua0.2 %
14. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 47 430 019 Laskua2 Laskua0.8 %
15. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 43 208 724 Muuttumaton Laskua8.0 %
16. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 41 709 389 Muuttumaton Laskua3.0 %
17. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 39 891 193 Muuttumaton Laskua5 4 %
18. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 38 603 490 Muuttumaton Laskua6 3 %
19. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singapore SIN/WSSS 37 694 824 Muuttumaton Nousua2 7 %
20. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 37 441 440 Nousua7 Nousua9 0 %
21. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 37 234 592 Nousua2 Nousua4 7 %
22. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 35 660 742 Laskua2 Laskua2 3 %
23. Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 35 360 848 Laskua2 Laskua2 8 %
24. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 35 135 828 Laskua2 Laskua2 4 %
25. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 35 132 224 Nousua? Nousua6 9 %
26. Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat CLT/KCLT 34 739 020 Nousua4 Nousua4 7 %
27. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 34 530 593 Nousua1 Nousua1 7 %
28. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 34 214 740 Laskua3 Laskua2 9 %
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 34 063 531 Muuttumaton Nousua1 0 %
30. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 34 056 443 Muuttumaton Laskua3 0 %
31. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 33 486 511 Laskua6 Laskua5.6%
32. Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Kanton Kiina CAN/ZGGG 33 444 814 ? Nousua8.0%
33. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australia SYD/YSSY 33 302 642 ? Nousua3.0%
34. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 32 338 902 ? Nousua2.8%
35. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 32 187 939 ? Nousua2.8%
36. Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta Indonesia CGK/WIII 32 172 114 ? Nousua0.6%
37. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHI 31 832 419 ? Laskua1.2%
38. }Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 30 195 794 ? Laskua8.1%
39. Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon Etelä-Korea ICN/RKSI 30 166 816 ? Laskua4.0%
40. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 28 230 017 ? Laskua2.4%
41. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 27 529 355 ? Nousua2.4%
42. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 26 364 017 ? Nousua3.1%
43. Méxicon kansainvälinen lentoasema México Meksikon lippu Meksiko MEX/MMMX 26 210 217 ? Nousua1.3%
44. Orlyn lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska ORY/LFPO 26 207 628 ? Laskua0.9%
45. Loganin kansainvälinen lentoasema Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat BOS/KBOS 26 102 391 ? Laskua7.1%
46. Melbournen lentoasema Melbourne Australian lippu Australia MEL/YMML 24 892 467 ? Nousua7.9%
47. Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 24 335 306 ? Laskua3.6%
48. Dullesin kansainvälinen lentoasema Washington D.C. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAD/KIAD 23 698 010 ? Laskua3.4%
49. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 23 466 630 ? Nousua0.8%
50. Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 23 181 090 ? Laskua0.7%

2006 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[13]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 84 846 639 Muuttumaton Laskua1.2%
2. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 77 028 134 Muuttumaton Nousua0.7%
3. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 67 530 197 Muuttumaton Laskua0.6%
4. Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 65 810 672 Muuttumaton Nousua4.0%
5. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 61 041 066 Muuttumaton Laskua0.7%
6. Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 60 226 138 Muuttumaton Nousua1.8%
7. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 56 849 567 Muuttumaton Nousua5.7%
8. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 52 810 683 Muuttumaton Nousua1.1%
9. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 48 654 770 Nousua6 Nousua18.7%
10. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 47 325 016 Nousua1 Nousua9.1%
11. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 46 193 329 Laskua1 Nousua5.0%
12. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaat AMS/EHAM 46 065 719 Laskua3 Nousua4.4%
13. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 45 501 168 Laskua1 Nousua8.0%
14. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 43 857 908 Nousua2 Nousua8.9%
15. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 43 762 282 Laskua2 Nousua4.5%
16. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 42 799 532 Nousua2 Nousua9.8%
17. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 42 550 432 Muuttumaton Nousua7.1%
18. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 41 436 737 Laskua4 Nousua0.5%
19. Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 36 724 167 Nousua3 Nousua7.9%
20. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 35 972 673 Muuttumaton Laskua1.1%
21. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 35 612 133 Laskua2 Laskua5.3%
22. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 35 033 083 Nousua3 Nousua8.0%
23. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 34 975 225 Nousua4 Nousua11.3%
24. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 34 640 451 Laskua3 Nousua1.5%
25. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 34 172 492 Laskua1 Nousua4.2%
26. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 33 574 807 Laskua3 Nousua0.5%
27. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 32 533 974 Nousua1 Nousua4.9%
28. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHL 31 768 272 Laskua2 Nousua0.9%
29. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 30 794 980 Muuttumaton Nousua2.9%
30. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 30 757 978 Nousua? Nousua7.5%

2005 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[14]

Sija Lentoasema Kaupunki Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ATL/KATL 85 907 423 Muuttumaton Nousua 2.8%
2. O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat ORD/KORD 76 510 003 Muuttumaton Nousua1.3%
3. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 67 915 403 Muuttumaton Nousua0.8%
4. Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 63 282 219 Muuttumaton Nousua1.6%
5. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX/KLAX 61 489 398 Muuttumaton Nousua1.3%
6. Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DFW/KDFW 59 176 265 Muuttumaton Laskua0.4%
7. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 53 798 308 Muuttumaton Nousua5.0%
8. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 52 219 412 Muuttumaton Nousua2.2%
9. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 44 163 098 Muuttumaton Nousua3.8%
10. McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAS/KLAS 43 989 982 Nousua1 Nousua6.0%
11. Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DEN/KDEN 43 387 513 Laskua1 Nousua2.6%
12. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 41 940 059 Nousua1 Nousua8.4%
13. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 41 885 104 Nousua2 Nousua8.9%
14. Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHX/KPHX 41 213 754 Laskua2 Nousua4.3%
15. Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 41 004 008 Nousua5 Nousua17.5%
16. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 40 269 847 Nousua1 Nousua9.7%
17. George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat IAH/KIAH 39 684 640 Nousua1 Nousua8.7%
18. Don Mueangin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaa DMK/VTBD 38 985 043 Laskua4 Nousua2.7%
19. Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MSP/KMSP 37 604 373 Laskua3 Nousua2.4%
20. Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat DTW/KDTW 36 389 294 Laskua1 Nousua3.2%
21. Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MCO/KMCO 34 128 048 Nousua3 Nousua8.4%
22 Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat EWR/KEWR 33 999 990 Muuttumaton Nousua3.3%
23. San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SFO/KSFO 33 394 225 Laskua2 Nousua2.3%
24. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 32 784 330 Laskua1 Nousua4.2%
25. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 32 430 856 Nousua1 Nousua6.8%
26. Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat PHL/KPHL 31 495 385 Nousua4 Nousua10.5%
27. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 31 451 274 Laskua2 Nousua1.3%
28. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 31 008 453 Laskua1 Nousua2.8%
29. Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 29 914 750 Muuttumaton Nousua4.5%
30. Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat SEA/KSEA 29 289 026 Laskua2 Nousua1.7%

2004 tilastot[