Mississauga

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mississauga
(City of Mississauga)
Missi.jpg

Mississauga

Koordinaatit: 43°35′18″N, 079°38′30″W

Valtio Kanada
Provinssi Ontarion lippu Ontario
Piirikunta Peel
Perustettu 1968
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Mississaugan kaupunginvaltuusto
 – Pormestari Bonnie Crombie [1]
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 288 km²
Korkeus 173 m
Väkiluku (2006) 668 549
 – Tiheys 2125 as./km²
Aikavyöhyke UTC−5
 – Kesäaika UTC−4
Postinumero L4T–L5W
Suuntanumero(t) 905 ja 289
Motto: Pride in our past, Faith in our futureMississauga on noin 668 549 asukkaallaan [2] Kanadan kuudenneksi suurin kaupunki[1], ja Ontarion provinssin kolmanneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee hieman länteen Kanadan suurimmasta kaupungista, Torontosta, ja kuuluu sen metropolialueeseen, joka on maan suurin. Britit hankkivat alueen vuonna 1805, ja vuonna 1974 Mississaugasta tuli kaupunki. Mississauga on Japanissa sijaitsevan Kariyan ystävyyskaupunki.

Mississaugan läpi kulkee seitsemän suurta valtatietä, minkä vuoksi kaupungin kautta kulkee paljon liikennettä Kanadan ja Yhdysvaltojen tärkeimpiin kohteisiin. Myös suurin osa Kanadan vilkkaimmasta lentoasemasta, Pearsonista, sijaitsee Mississaugan puolella. Kaupungin asukasluku on kaksinkertaistunut viime vuosikymmenellä ja sitä edellisellä vuosikymmenellä. Väestönkasvu on pitkään ollut nopeinta tai lähes nopeinta Kanadassa.

Mississaugan koosta huolimatta monet pitävät kaupunkia Toronton esikaupunkina, ja kaupunkien laajentumisen vuoksi ne ovatkin erottamattomasti kytköksissä toisiinsa. Kun Toronto on kasvanut taloudellisesti, on Mississauga tullut perässä rakentamalla kaupungin reuna-alueille harvempaa asutusta houkutellakseen kaupunkielämään kyllästyneitä. Myös monet yritykset ovat asettuneet Mississaugaan alhaisen veroäyrin, hyvien liikenneyhteyksien, Toronton läheisyyden ja maa-alan runsauden vuoksi.

Vaikka Mississauga onkin väkiluvultaan yksi Kanadan suurimmista kaupungeista, ei sen kulttuuritarjonta ole kovin kattava johtuen Toronton läheisyydestä. Kaupunki on ylivoimaisesti suurin Kanadan kaupunki, jolla ei ole päivittäin ilmestyvää sanomalehteä, eikä sillä ole myöskään yhtään televisiokanavia tai kaupallisia radioasemia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b City Hall – Mayors Office Mississauga.ca. Viitattu 1.7.2015.
  2. Vuoden 2006 väestönlaskenta Kanadan tilastokeskus (englanniksi), (ranskaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]