Luettelo Yhdysvaltain ulkoministereiden ulkomaanmatkoista (1860–1920-luvut)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Yhdysvaltain ulkoministereiden ulkomaanmatkoista 1860-1920 sisältää ulkoministerit William H. Sewardin jaFrank B. Kelloggin Matkat ovat aikajärjestyksessä.

Tämä luettelo on osa artikkelikokonaisuutta, joka on sivulla Luettelo Yhdysvaltain ulkoministereiden ulkomaanmatkoista. Sivulla ovat linkit Yhdysvaltain ulkoministereiden muilla vuosikymmenillä tekemiin ulkomaanmatkoihin.

William H. Seward[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
Tanska Tanskan Länsi-Intia Saint Thomas, St. Croix, Frederiksted, Christiansted Tapaaminen Tanskan siirtomaavirkailijoiden kanssa. Lomamatka. Tapaaminen Meksikon entisen presidentti Antonio López de Santa Annan kanssa 9.–12.1.1866
 Dominikaaninen tasavalta Santo Domingo Tapaaminen Dominikaanisen tasavallan presidentin Buenaventura Báezin kanssa 14.1.1866
 Haiti Port-au-Prince Tapaaminen Haitin presidentin Fabre Geffrardin kanssa 16.–17.1.1866
 Espanja (Kuuba) Havanna Tapaaminen Espanjan siirtomaavirkoilijoiden kanssa 20.–23.1.1866

John Hay[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • John Hay (virkakausi 18981905) teki ulkoministeri kaudella neljä ulkomaanmatkaa.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
 Italia Genova, Nervi Terveysmatka 3.–29.4.1905
 Saksa Bad Nauheim 30.4.–21.5.1905
 Ranska Pariisi 22.5.–1.6.1905
 Britannia Lontoo, Liverpool 2.–7.6.1905

Elihu Root[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Elihu Root (virkakausi 1905–1909) teki ulkoministeri kaudella 10 ulkomaanmatkaa.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
 Britannia Newfoundland ja Labrador Keskusteli kalastusoikeuksista. Lomamatka 1.–31.8.1905
 Brasilia Pará, Pernambuco, Bahia, Rio de Janeiro, São Paulo, Santos Osallistui Amerikan valtioiden konferenssiin 17.7.–7.8.1906
 Uruguay Montevideo Tapaaminen Uruguayn presidentti José Batlle y Ordóñezin kanssa. 10.–13.8.1906
 Argentiina Buenos Aires, Bahia Blanca Tapaaminen Argentiinan presidentti José Figueroa Alcortan kanssa. 14.–21.8.1906
 Chile Lota, Santiago de Chile, Valparaiso Tapaaminen Chilen presidentin Germán Riescoon kanssa. 31.8.–4.9.1906
 Peru Callao, Lima Tapaaminen Perun presidentin José Pardo y Barredan kanssa. 10.–16.9.1906
 Panama Panamá Tapaaminen Panaman presidentin Manuel Amador Guerreron kanssa. Puhe Panaman kansalliskokouksessa 20.9.–21.9.1906
 Kolumbia Cartagena de Indias Tapaaminen Kolumbian ulkoministerin Alfredo Vázquez Carrizosan kanssa. 24.9.1906
Kanada Kanada Montreal, Ottawa Virallinen vierailu 18.–22.1.1907
 Meksiko México, Cuernavaca, Puebla, Orizaba, Guadalajara, Potosí. Tapaaminen Meksikon presidentin Porfirio Díazin kanssa 29.9.–6.10.1907

Philander C. Knox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Philander C. Knox (virkakausi 1909–1913) teki ulkoministeri kaudella 13 ulkomaanmatkaa.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
 Panama Colon, Panamá Tapaaminen Panaman presidentti Rodolfo Chiarin kanssa 27.–29.2.1912
 Costa Rica Limon, San Jose, Puntarenas Tapaaminen Costa Rican presidentti Ricardo Jiménez Oreamunon kanssa. 1.–4.3.1912
 Nicaragua Corinto, Managua Tapaaminen Nicaraguan presidentti Adolfo Díazin kanssa. Puhe Nicaraguan kansalliskokouksessa. 5.–7.3.1912
 Honduras Amapala Tapaaminen Hondurasin ulkoministeriössä 8.–9.3.1912
 El Salvador Acajutla, San Salvador Tapaaminen El Salvadorin presidentti Manuel Enrique Araujon kanssa. 10.–13.3.1912
 Guatemala Puerto San José, Guatemala, Quirigua, Puerto Barrios Tapaaminen Guatemalan presidentin Manuel Estrada Cabreran kanssa 14.–17.3.1912
 Venezuela La Guaira, Caracas, Porto Cabello Tapaaminen Venezuelan presidentin Juan Vicente Gómezin kanssa. 22.–25.3.1912
 Dominikaaninen tasavalta Santo Domingo Tapaaminen Dominikaanisen tasavallan presidentin Victorino Márquez Bustillosin kanssa. 27.–28.3.1912
Tanska Tanskan Länsi-Intia Saint Thomas Tapaaminen Tanskan siirtomaavirkailijoiden kanssa. 30.3.1912
 Haiti Port-au-Prince Tapaaminen Haitin presidentin Cincinnatus Leconten kanssa. 3.–4.4.1912
 Kuuba Guantanamo, Santiago de Chile, Havanna Tapaaminen Kuuban presidentti José Miguel Gómezin kanssa 5.–13.4.1912
Flag of Jamaica (1906–1957).svg Jamaika Kingston, Port Antonio Tapasi Britannian siirtomaavirkailijoita. 8.4.1912
 Japani Tokio Osallistui Japanin keisari Mutsuhiton hautajaisseremoniaan. 9.–22.9.1912

Robert Lansing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Robert Lansing (virkakausi 1915–1920) teki ulkoministerikaudella yhden ulkomaanmatkan.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
 Ranska Pariisi Osallistui presidentti Woodrow Wilsonin kanssa Pariisin rauhankonferenssiin. 14.12.1918–14.6.1919

Bainbridge Colby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bainbridge Colby (virkakausi 1920–1921) teki ulkoministerikaudella viisi ulkomaanmatkaa.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
Flag of Barbados (1870–1966).svg Barbados Bridgetown Tapaaminen Britannian siirtomaavirkailijoiden kanssa 10.12.1920
 Brasilia Rio de Janeiro Virallinen vierailu 21.–24.12.1920
 Uruguay Montevideo 28.–31.12.1920
 Argentiina Buenos Aires 1.–4.1.1921
Flag of Trinidad and Tobago (1889–1958).svg Trinidad ja Tobago Port-of-Spain Tapaaminen Britannian siirtomaavirkailijoiden kanssa 19.–21.1.1921

Charles Evans Hughes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Charles Evans Hughes (virkakausi 1921–1925) teki ulkoministeri kaudella seitsemän ulkomaanmatkaa.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
 Bermuda Bermuda Lomamatka 17.2.–4.3.1922
 Brasilia Rio de Janeiro Osallistui Brasilian itsenäisyysjuhallisuuksiin. 5.–12.9.1922
Kanada Kanada Montreal Puhe Kanadan Asianajajaliitossa 4.–6.9.1923
 Britannia Lontoo Osallistui Yhdysvaltain Asianajajaliiton puheenjohtajana kansainväliseen lakikokoukseen. 19.–28.7.1924
 Ranska Pariisi Tapaaminen ranskalaisten lakimiesten kanssa koskien kansainvälistä oikeutta 28.–31.7.1924
 Belgia Bryssel, Malines Vastaanotti kunniatohtorin arvon Brysselin vapaasta yliopistosta 31.7.–2.8.1924
 Saksa Berliini Tapaaminen Saksan valtakunnanpresidentin Friedrich Ebertin kanssa. 3.–4.8.1924

Frank Kellog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Frank B. Kellogg (virkakausi 1925–1929) teki ulkoministerikaudella kuusi ulkomaanmatkaa.
Valtio Paikkakunnat joissa vieraili Vierailun status Ajankohta
Kanada Kanada Fort Erie Osallistui Peace Bridgen avajaisiin Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla. 7.8.1927
 Kuuba Havanna Osallistui Amerikan valtioiden konferenssiin presidentti Calvin Coolidgen kanssa. 15.–17.1.1928
Kanada Kanada Ottawa vierailu 8.–10.2.1928
 Ranska Pariisi Kellogg–Briand-sopimuksen allekirjoitustilaisuus 24.–29.8.1928
 Irlanti Kingstown, Dublin Virallinen vierailu 30.8.–3.9.1928
 Ranska Cherbourg Paluumatka Yhdysvaltoihnin 4.9.1928

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]