Luettelo Yhdysvaltain ulkoministereiden ulkomaanmatkoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boeing C-32 on Yhdysvaltain ulkoministereiden virantoimituksessa käyttämä lentokone

Tämä on luettelo Yhdysvaltain ulkoministereiden ulkomaanmatkoista. Luetteloon sisältyvät sekä yksityis- ja lomamatkat että viralliset valtiovierailut. Luettelossa ovat vain ulkomaanmatkat, jotka ulkoministerit ovat tehneet virkakautensa aikana.

Luettelo on jaettu neljään eri artikkeliin, jotka ovat osa tätä pääartikkelia. Jotkut ulkoministerit lopettivat toimikautensa seuraavan vuosikymmenen puolella, mikäli vaalivuosi osui juuri sille vuodelle. Heidät mainitaan sivujen alussa mikäli he ovat kyseisessä luettelossa.

Ensimmäinen Yhdysvaltain ulkoministeri joka teki ulkomaanmatkan oli William H. Seward hän vieraili Tanskan Länsi-Intiassa vuonna 1866. Yhdysvaltain ulkoministereiden vierailut ovat suuntautuneet alkuvuosina pääasiassa vain Pohjois- Keski- ja Etelä-Amerikan valtioihin sekä Karibian saarille. John Hay oli ensimmäinen ulkoministeri joka vieraili Euroopassa. Cordell Hull oli ensimmäinen Aasiassa vierailut ulkoministeri. William P. Rogers oli ensimmäinen ulkoministeri, joka teki valtiovierailun Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan.

Luettelot Yhdysvaltain ulkoministereiden ulkomaanmatkoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]