Luettelo Riihimäen puistoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Riihimäen puistoista sisältää Riihimäen kaupungin alueella sijaitsevat puistot (kaupungin puistot, leikkipuistot, koirapuistot, liikuntapuistot ja luonnonpuistot).

Kaupungin puistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puisto Kaupunginosa Koordinaatit Kuva
Aallopinpuisto Sammalisto 60°46'13.4"N 24°46'57.3"E
Aallopinpuisto.jpg
Ainonpuisto Tienhaara 60°45'19.1"N 24°47'04.3"E
Ainonpuisto.jpg
Asesepänpuisto Koivistonmäki 60°44'10.7"N 24°45'22.5"E
Bad Segebergin puisto Peltosaari 60°44'14.9"N 24°47'41.4"E
Bad Segebergin puisto.jpg
Eero Hillin puisto Petsamo 60°44'58.7"N 24°46'51.9"E
Gus Hrustalnijn puisto Peltosaari 60°44'04.3"N 24°47'15.6"E
Hernepuisto Petsamo 60°44'53.3"N 24°46'13.3"E
Hernepuisto.jpg
Ilvespuisto Hirsimäki 60°43'59.8"N 24°44'49.2"E
Jukka Jalosen puisto

(ent. Keskuspuisto)[1][2]

Suokylä 60°44'17.8"N 24°46'38.1"E
Jukka Jalosen puisto.jpg
J. V. Jorman puisto Petsamo 60°44'55.2"N 24°45'51.2"E
J.v. jorman puisto.jpg
Kastanjapuisto[1] Jokikylä 60°43'48.1"N 24°46'50.1"E
Kastanjapuisto.jpg
Kirjastonpuisto Suokylä 60°44'23.5"N 24°46'20.7"E
Kirjauksenpuisto Kirjaus 60°45'00.9"N 24°44'57.0"E
Kirjauksenpuisto.jpg
Kirkonpuisto Peltokylä 60°44'10.6"N 24°46'16.0"E
Kirkonpuisto.jpg
Kolmiopuisto[1] Suokylä 60°44'24.9"N 24°46'33.3"E
Kolmiopuisto.jpg
Koppelinpuisto Räätykänmäki 60°43'15.6"N 24°45'22.1"E
Kottaraispuisto Suokylä 60°44'25.4"N 24°46'42.4"E
Lasitehtaanpuisto Hirsimäki 60°44'12.1"N 24°44'31.8"E
Latupuisto Uramo 60°44'30.2"N 24°45'33.3"E
Lemmenkallionpuisto Huhtimo 60°44'37.2"N 24°47'26.4"E
Lemmenkallionpuisto.jpg
Luotilinjanpuisto Hirsimäki 60°43'54.1"N 24°45'24.8"E
Luotilinjanpuisto.jpg
Maikkilanpuisto Hirsimäki 60°44'07.8"N 24°44'26.0"E
Mattilantien suojametsä Mattila 60°43'29.7"N 24°45'13.1"E
Mattilantien suojametsä.jpg
Messupuisto Hirsimäki 60°44'02.3"N 24°44'09.9"E
Messupuisto.jpg
Ojapuisto Uramo 60°44'43.9"N 24°45'05.4"E
Palomiehenpuisto Hirsimäki 60°43'48.6"N 24°45'59.0"E
Piikinmäenpuisto Peltokylä 60°43'51.5"N 24°46'23.5"E
Poikainahonmäki Kirjaus 60°44'37.5"N 24°44'08.8"E
Poikainahonmäki.jpg
Pyypuisto Otsola 60°44'36.8"N 24°45'02.6"E
Rajapyykinpuisto Juppala 60°45'28.0"N 24°45'44.1"E
Rajapyykinpuisto.jpg
Rantapuisto Uhkola 60°44'21.7"N 24°48'37.9"E
Rantapuisto.jpg
Rautatienpuisto[1] Suokylä, Peltokylä 60°44'10.5"N 24°46'28.7"E
Riihimäen rautatienpuisto.jpg
Ravipuisto Petsamo, Juppala 60°45'07.7"N 24°46'05.0"E
Riihikivenpuisto Peltokylä 60°44'03.2"N 24°46'34.8"E
Skedsmonpuisto Patastenmäki 60°44'09.2"N 24°47'50.1"E
Skedsmonpuisto.jpg
Szolnokinpuisto Peltosaari 60°43'55.5"N 24°47'08.1"E
Teutonpuisto Uramo 60°44'35.8"N 24°45'50.3"E
Uhkolanpuisto Patastenmäki 60°44'06.6"N 24°48'18.9"E
Uhkolanpuisto.jpg
Uimalanpuisto Harjukylä 60°44'30.0"N 24°46'00.7"E
Vehmaspuisto Kumela 60°44'39.2"N 24°44'43.4"E
Vehmaspuisto.jpg
Vuorineuvoksenpuisto Hirsimäki 60°44'01.3"N 24°44'18.1"E


Leikkipuistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[3]
Leikkipuisto Kaupunginosa Koordinaatit Kuva
Antinpuisto Mattila 60°43'33.6"N 24°45'15.4"E
Atrapuisto Taipale 60°44'44.9"N 24°48'58.3"E
Emännänkujan leikkipaikka Räätykänmäki 60°43'15.0"N 24°45'11.9"E
Härkäläntien leikkipaikka Räätykänmäki 60°43'00.5"N 24°45'04.7"E
Hirsimäenpuisto Hirsimäki 60°43'47.8"N 24°45'16.4"E
Huuhkajapuisto Metsäkorpi 60°45'09.4"N 24°49'43.6"E
Ilomäen leikkipuisto Petsamo 60°45'06.0"N 24°46'13.9"E
Impivaaranpuisto Uhkola 60°44'08.5"N 24°49'03.8"E
Itsenäisyydenpuisto Koivistonmäki 60°44'18.6"N 24°46'00.4"E
Josefiinanpuisto Kirjaus 60°45'04.8"N 24°44'56.3"E
Juppalanpuisto Juppala 60°45'27.7"N 24°45'35.9"E
Kantakadun leikkipuisto Juppala 60°45'10.4"N 24°46'45.8"E
Karlskogan leikkipuisto Peltosaari 60°44'11.4"N 24°47'17.0"E
Kisapuisto Patastenmäki 60°44'00.8"N 24°48'04.9"E
Lehtikuusipuisto Koivuranta 60°44'14.2"N 24°50'09.8"E
Lehtolantien leikkipuisto Hirsimäki 60°44'18.1"N 24°44'42.5"E
Lounaspuisto Suokylä 60°44'25.7"N 24°46'21.2"E
Marjatanpuisto Kirjaus 60°44'56.1"N 24°44'07.9"E
Myllypuisto Mattila 60°43'04.2"N 24°44'45.1"E
Myllypuisto.jpg
Panimopuisto Koivistonmäki 60°44'05.3"N 24°45'35.8"E
Parmalan leikkipuisto Parmala 60°42'28.2"N 24°44'47.5"E
Pellavapuisto Tienhaara 60°45'31.1"N 24°47'20.1"E
Pellavapuisto.jpg
Perhospuisto[1] Juppala 60°45'23.0"N 24°46'31.4"E
Piilipuisto Petsamo 60°44'55.0"N 24°45'56.4"E
Pohjankorvenpuisto Pohjankorpi 60°43'58.2"N 24°49'34.9"E
Roopenpuisto Hirsimäki 60°43'57.4"N 24°44'34.2"E
Ruotsinkadun leikkipuisto Petsamo 60°44'51.7"N 24°46'39.2"E
Sammalpuisto Parooninmäki 60°43'02.6"N 24°47'21.2"E
Sirppitien leikkipuisto Petsamo 60°44'43.0"N 24°45'55.8"E
Suojalanpuisto Juppala 60°45'11.3"N 24°45'27.8"E
Teeripuisto Pohjankorpi 60°43'43.1"N 24°49'39.2"E
Tellervonpuisto Kirjaus 60°44'59.4"N 24°44'21.3"E
Toukolanpuisto Koivuranta 60°44'21.3"N 24°49'06.4"E
Töyrypuisto Koivistonmäki 60°44'04.3"N 24°45'51.2"E
Vahteriston leikkipuisto Vahteristo 60°43'33.5"N 24°49'13.8"E
Veljestenpuisto Uhkola 60°44'10.8"N 24°48'33.0"E
Viertolantien leikkipuisto Uramo 60°44'45.2"N 24°45'23.2"E

Koirapuistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[4]
Koirapuisto Kaupunginosa Koordinaatit Kuva
Kokonkadun koirapuisto Huhtimo 60°44'44.2"N 24°46'59.0"E
Peltosaaren koirapuisto Peltosaari 60°44'14.7"N 24°47'56.1"E


Liikuntapuistot ja kuntopolut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puisto/polku Kaupunginosa/Kylä/Alue Koordinaatit Kuva
Pallopuisto Harjukylä 60°44'39.4"N 24°46'08.6"E
Peltosaaren liikuntapuisto[5] Peltosaari 60°44'19.3"N 24°47'33.5"E
Riuttan ulkoilureitti[6] Kernaala 60°44'03.8"N 24°43'58.3"E (alkupiste)
Urheilupuisto[1] Harjukylä 60°44'34.6"N 24°46'18.6"E
Riihimäen urheilupuisto.jpg
Vahteriston ulkoilureitti[6] 60°43'59.7"N 24°48'41.1"E (alkupiste)
Vahteriston ulkoilureitti.jpg
Varuskunnan ulkoilureitti[6] Kara (Taltee/Kokko) 60°45'24.7"N 24°48'59.8"E
Varuskunnan ulkoilureitti.jpg

Luonnonpuistot ja luonnonsuojelualueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puisto Kaupunginosa/Kylä/Alue Koordinaatit Kuva
Atsaleapuisto Vahteristo 60°43'52.9"N 24°48'22.8"E
Hatlamminsuo[7] Kara (Taltee) 60°45'38.0"N 24°49'25.6"E
Hatlamminsuo.jpg
Hirvijärven luontopolku[7] Kytöjärvi
Käräjäkosken luontopolku[7] Pohjankorpi, Koivuranta 60°44'08.3"N 24°50'15.5"E
Käräjäkoski, Riihimäki.jpg
Peltosaaren kosteikkopuisto[7] Peltosaari 60°44'24.3"N 24°47'05.6"E
Luontoa Peltosaaren kostekkopuistossa.jpg
Penninmäki Herajoki (Vasikkahaka) 60°42'48.4"N 24°45'22.4"E
Riutta[7] Kernaala, Hiivola 60°43'19.8"N 24°41'45.2"E
Uhkolansuo 60°43'44.4"N 24°48'08.7"E
Uhkolansuo.jpg
Vahteriston luonnonsuojelualue[7] 60°43'33.6"N 24°48'43.6"E
Vahteristo (luonnonsuojelualue).jpg

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Riihimäen puistoja - Riihimäen kaupunki riihimaki.fi, viitattu 9.1.2020
  2. Keskuspuistosta Jukka Jalosen puisto - Riihimäen kaupunki riihimaki.fi, viitattu 9.1.2020.
  3. Riihimäen karttapalvelu kartta.riihimaki.fi, viitattu 9.1.2020
  4. Koirapuistot - Riihimäen kaupunki riihimaki.fi, viitattu 9.1.2020
  5. Urheilukentät - Riihimäen kaupunki riihimäki.fi, viitattu 12.1.2020
  6. a b c Ladut ja ulkoilureitit - Riihimäen kaupunki riihimäki.fi, viitattu 12.1.2020
  7. a b c d e f Luontopolut ja puistot - Riihimäen kaupunki riihimaki.fi, viitattu 9.1.2020.