Jukka Jalosen puisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jukka Jalosen puisto tammikuussa 2019.

Jukka Jalosen puisto on Riihimäen keskustassa, Valtakadun, Pohjoisen Rautatienkadun ja Kauppakadun välisellä alueella sijaitseva puisto. Puisto tunnettiin aiemmin Keskuspuistona, mutta se nimettiin syksyllä 2019 uudelleen Jukka Jalosen puistoksi kunnianosoitukseksi riihimäkeläisen jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen saavutuksista jääkiekkomaailmassa.[1][2] Puistossa on lasten leikkipaikka, piknikpöytä ja avointa nurmialuetta. Puistossa on myös lampi, jonka pienelle saarelle pääsee askelkiviä pitkin. Lammen saarella on myös Riihimäen kaupungin R-tunnuselementti.[1] Puistossa on myös muotoilija Paula Susitaipaleen ja äänisuunnittelija Teemu Korpipään suunnittelema[1][3] äänimaisemateos, joka paljastettiin puiston virallisissa nimiämisissä helmikuussa 2020.[1][3] Teos koostuu kaiuttimesta, josta kuuluu jääkiekko-ottelun äänimaisemaa sekä kullalla kaiverretusta kiekosta, joka muistuttaa Jukka Jalosen saavutuksista.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Puistot ja viheralueet - Riihimäki, riihimaki.fi, viitattu 14.3.2024.
  2. Lauri Rautavuori: Omasta kultaleijonastaan ylpeä Riihimäki antoi jääkiekkovalmentaja Jukka Jaloselle puiston - Yle, yle.fi, julkaistu 18.2.2020, viitattu 14.3.2024.
  3. a b Riihimäen keskuspuistosta tulee Jukka Jalosen puisto - Nimiäisiä vietetään kiekkotunnelmissa - Hämeen Sanomat, artikkelin verkkoversio. julkaistu 12.2.2020, viitattu 14.3.2024.