Luettelo Pietarin silloista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pietarissa on yli 340 siltaa, kapeista kävelysilloista keskiaikaisiin ja moderneihin siltoihin. Silloissa ja niiden yhteydessä on usein ainutlaatuisia yksityiskohtia ja patsaita. Pietarin silloista kuuluisimpia ovat Nevan sillat.

Nevan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nevajoen ylittää 10 siltaa, joista 8 on avattavia.

Fontankan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fontanka-joen ylittää 15 siltaa, joista näyttävimmät ovat Nevan valtakadun kohdalla joen ylittävä Anitškovin silta, Lomonosovin silta, ja sfinksein koristeltu Egyptiläinen silta.

Gribojedovin kanavan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gribojedovin kanavan ylittää 21 siltaa.

  • Pankkisilta (Ба́нковский мост, Bankovski most) (1825-1826) jalankulkusilta
  • Leijonasilta (Львиный мост, Lvinyi most) (1825-1826), jota pitkin kulkee Lvinyi pereulok.
  • Kolmoissilta (Тройной мост, Troinoi most), tunnetaan myös nimillä (Трёхколенный мост, Trjohkolennyi most) ja (Трёхарковый мост, Trjoharkovi most)
  • Novo-Konjušennyi most (Ново-Конюшенный мост)
  • Italialainen silta (Итальянский мост, Italjanski most)
  • Kazanin silta (Казанский мост, Kazanski most)
  • Jauhosilta (Мучной мост, Mutšnoi most)
  • Kivisilta (Каменный мост, Kamennyi most)
  • Demidovin silta (Демидов мост, Demidov most)
  • Heinäsilta (Сенной мост, Sennoi most)
  • Kokuškinin silta (Кокушкин мост, Kokuškin most)
  • Voznesenski most (Вознесенский мост)
  • Podjatšeski most (Подьяческий мост)
  • Harlamovin silta (Харламов мост, Harlamov most)
  • Novo-Nikolski most (Ново-Никольский мост)
  • Krasnogvardeiski most (Красногвардейский мост)
  • Pikalovin silta (Пикалов мост, Pikalov most)
  • Mogiljovski most (Могилёвский мост)
  • Alartšinin silta (Аларчин мост, Alartšin most)
  • Kolomenski most (Коломенский мост)
  • Malo-Kalinkinin silta (Мало-Калинкин мост, Malo-Kalinkin most)

Moikan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moika-joen ylittää 15 siltaa.

  • 1. insinöörisilta (1-й Инженерный мост, Pervyi Inženerskyi most)
  • Ensimmäinen puutarhasilta (1-й Садовый мост, Pervyi Sadovyi most)
  • Toinen puutarhasilta (2-й Садовый мост, Vtoroi Sadovyi most)
  • Malo-Konjušennyi most (Мало-Конюшенный мост)
  • Bolšoi Konjušennyi most (Большой Конюшенный мост)
  • Pevtšeski most (Певческий мост)
  • Vihreä silta (Зелёный мост, Zeljonyi most)
  • Punainen silta (Красный мост, Krasnyi most)
  • Sininen silta (Синий мост, Sini most)
  • Lyhtysilta (Фонарный мост, Fonarnyi most)
  • Postisilta (Почтамтский мост, Potštamtski most)
  • Suudelmien silta (Поцелуев мост, Potselujev most)
  • Punalaivaston silta (Краснофлотский мост, Krasnoflotski most)
  • Hrapovitskin silta (Храповицкий мост, Hrapovitski most)
  • Laivasilta (Корабельный мост, Korabelnyi most)

Krjukovin kanava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krjukovin kanava on Fontankan ja Moikan yhdistävä kanava, jonka ylittää kuusi siltaa.

Prjažka-joki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prjažka-joen ylittää kolme siltaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]