Luettelo Pietarin silloista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pietarissa on yli 340 siltaa, kapeista kävelysilloista keskiaikaisiin ja moderneihin siltoihin. Silloissa ja niiden yhteydessä on usein ainutlaatuisia yksityiskohtia ja patsaita. Pietarin silloista kuuluisimpia ovat Nevan sillat.

Nevan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nevajoen ylittää 10 siltaa, joista 8 on avattavia.

Fontankan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fontanka-joen ylittää 15 siltaa, joista näyttävimmät ovat Nevan valtakadun kohdalla joen ylittävä Anitškovin silta, Lomonosovin silta, ja sfinksein koristeltu Egyptiläinen silta.

Gribojedovin kanavan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gribojedovin kanavan ylittää 21 siltaa.

  • Pankkisilta (Ба́нковский мост, Bankovski most) (1825-1826) jalankulkusilta
  • Leijonasilta (Львиный мост, Lvinyi most) (1825-1826), jota pitkin kulkee Lvinyi pereulok.
  • Kolmoissilta (Тройной мост, Troinoi most), tunnetaan myös nimillä (Трёхколенный мост, Trjohkolennyi most) ja (Трёхарковый мост, Trjoharkovi most)
  • Novo-Konjušennyi most (Ново-Конюшенный мост)
  • Italialainen silta (Итальянский мост, Italjanski most)
  • Kazanin silta (Казанский мост, Kazanski most)
  • Jauhosilta (Мучной мост, Mutšnoi most)
  • Kivisilta (Каменный мост, Kamennyi most)
  • Demidovin silta (Демидов мост, Demidov most)
  • Heinäsilta (Сенной мост, Sennoi most)
  • Kokuškinin silta (Кокушкин мост, Kokuškin most)
  • Voznesenski most (Вознесенский мост)
  • Podjatšeski most (Подьяческий мост)
  • Harlamovin silta (Харламов мост, Harlamov most)
  • Novo-Nikolski most (Ново-Никольский мост)
  • Krasnogvardeiski most (Красногвардейский мост)
  • Pikalovin silta (Пикалов мост, Pikalov most)
  • Mogiljovski most (Могилёвский мост)
  • Alartšinin silta (Аларчин мост, Alartšin most)
  • Kolomenski most (Коломенский мост)
  • Malo-Kalinkinin silta (Мало-Калинкин мост, Malo-Kalinkin most)

Moikan sillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moika-joen ylittää 15 siltaa.

  • 1. insinöörisilta (1-й Инженерный мост, Pervyi Inženerskyi most)
  • Ensimmäinen puutarhasilta (1-й Садовый мост, Pervyi Sadovyi most)
  • Toinen puutarhasilta (2-й Садовый мост, Vtoroi Sadovyi most)
  • Malo-Konjušennyi most (Мало-Конюшенный мост)
  • Bolšoi Konjušennyi most (Большой Конюшенный мост)
  • Pevtšeski most (Певческий мост)
  • Vihreä silta (Зелёный мост, Zeljonyi most)
  • Punainen silta (Красный мост, Krasnyi most)
  • Sininen silta (Синий мост, Sini most)
  • Lyhtysilta (Фонарный мост, Fonarnyi most)
  • Postisilta (Почтамтский мост, Potštamtski most)
  • Suudelmien silta (Поцелуев мост, Potselujev most)
  • Punalaivaston silta (Краснофлотский мост, Krasnoflotski most)
  • Hrapovitskin silta (Храповицкий мост, Hrapovitski most)
  • Laivasilta (Корабельный мост, Korabelnyi most)

Krjukovin kanava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krjukovin kanava on Fontankan ja Moikan yhdistävä kanava, jonka ylittää kuusi siltaa.

Prjažka-joki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prjažka-joen ylittää kolme siltaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]