Rötsänsilta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rötsänsillan kaupunginosaa.

Rötsänsilta[1] (ven. Горе́лово, Gorelovo) on Kraasselan piiriin kuuluva kaupunginosa Pietarissa Venäjällä. Se sijaitsee Kraasselan pohjoispuolella Tallinnan maantien sekä Pietarin ja Hatsinan välisen rautatien varrella. Radalla on samanniminen rautatieasema. Kaupunginosan läpi virtaa Tuutarinjoki. Asukkaita on 16 600 henkeä (vuonna 2002).

Rötsänsillan taajama on saanut nimensä paikalla sijainneesta inkeriläiskylästä, joka kuului Hietamäen luterilaiseen seurakuntaan. Kaupunginosaan kuuluvat myös Torikka (ven. Торики, Toriki) ja Vanha-Paanova (ven. Старо-Паново, Staro-Panovo).

1800-luvulla ja 1900-luvun alussa seudulla oli tykistön harjoittelukenttä. Rautatien valmistuttua vuonna 1859 Rötsänsillasta tuli suosittu huvila-alue. Vuonna 1961 paikkakunta sai kaupunkimaisen taajaman statuksen ja vuonna 1973 se liitettiin Pietarin kaupunkiin. Rötsänsillassa on sisäministeriön joukkojen varuskunta, ilmapuolustuskorkeakoulu, uusi nykyaikainen tutkintavankila ja erilaisia sotilasajoneuvoja sekä muita liikennevälineitä suunnitteleva ja valmistava OAO VNIItransmaš.

Rötsänsillan teollisuusalue sijaitsee taajaman ulkopuolella, Leningradin alueen Lomonosovin piirin Villasin kunnassa Volhonskin maantien varrella. Aiemmin paikalla olivat Koirovan kylät. Alueella toimivat mm. savuketehdas Philip Morris Ižora, Kraft Foodsin kahvipakkaamo ja Ahlersin logistiikkakeskus. YIT:n venäläinen tytäryhtiö YIT Lentek rakentaa sinne 96 hehtaarin teollisuuspuistoa, johon tulee mm. Atrian lihanjalostuslaitos ja Evlin logistiikkakeskus.[2]

  1. EKI kohanimeandmebaasi eki.ee. Viitattu 17.10.2015.
  2. Kauppalehti Vip web.archive.org. 14.4.2008. Viitattu 19.8.2008.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]