Suosaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suosaaren kunnallishallintoalue Pietarin kartalla.

Suosaari[1] (ven. Шуша́ры, Šušary) on Puškinin piiriin kuuluva taajama ja kunnallishallintoalue Pietarin kaupungissa Venäjällä. Se sijaitsee 14 kilometriä kaupungin keskustasta etelään Pietarin ja Moskovan välisen maantien sekä Vitebskin rautatien risteyksessä. Radalla on samanniminen rautatieasema. Asukkaita on 15 800 henkeä (vuonna 2008).

Suosaaren taajama syntyi vuonna 1958 samannimisen sovhoosin yhteyteen. Nimensä se on saanut 7 kilometrin päässä Kusminkajoen varrella sijainneesta inkerinsuomalaisesta kylästä, joka kuului Venjoen seurakuntaan.

Nykyään Suosaaressa on suuria kuljetus- ja logistiikkakeskuksia. Teollisuusalueella toimii Toyota Motor Corporationin kokoonpanotehdas ja rakenteilla on General Motorsin tehdas. Alueelle suunnitellaan myös Suzukin kokoonpanotehdasta ja autonosien tuotantoa. Suosaaren sovhoosin toimintaa jatkaa vihanneksia, maitoa ja lihaa tuottava maatalousosuuskunta SPK Šušary.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Venäjän federaation paikannimiä, s. 236. Helsinki: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, 2006. ISBN 952-5446-18-2. Teoksen verkkoversio (viitattu 9.10.2015).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suosaari.