Pietari–Vologda-rata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pietari–Vologda
Perustiedot
Reitti PietariVologda
Avattu 1906
Tekniset tiedot
Pituus 599 km
Raideleveys 1 520 mm

Pietari–Vologda-rata on Venäjän rataverkkoon kuuluva rautatie, joka alkaa Pietarin Moskovan asemalta ja kulkee Laatokan eteläpuolitse ja Rybinskin tekojärven pohjoispuolitse Vologdaan. Sen tärkeimpiä väliasemia ovat Namkku, Olhava, Tihvinä, Podborovje ja Babajevo. Rata valmistui tammikuussa 1906.lähde?

Alkujaan koko rataosa tunnettiin Pietarin–Vologdan–Vjatkan ratana. Vuonna 1908 rata liitettiin vastaperustettuun Pohjoiseen rautatiehen yhdessä MoskovanJaroslavlinArkangelin rautatien kanssa.

Elokuussa 1941 saksalaiset katkaisivat Leningrad–Olhava-rataosan Mujan aseman luona. Toisen maailmansodan aikana rata oli Leningradin huollon kannalta elintärkeä. Venäläiset valtasivat tammikuussa 1944 saksalaisten hallussa olleen radan osan takaisin. Nykyisin rataosa Pietari–Košta kuuluu Lokakuun rautatiehen, loppuosa Pohjoiseen rautatiehen. Nykyisin (2006) rata on kokonaan sähköistetty, viimeisenä Olhavan–Koštan rataosa.

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.