Lapland Hotels

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hotelli Pallas
Hotelli Riekonlinna.

Lapland Hotels on suomalainen hotelliketju, johon kuuluu 15 hotellia Lapin maakunnan alueella ja kaksi kaupunkihotellia Oulussa ja Tampereella.[1] Helsinkiin avattava 18. hotelli Lapland Hotels Bulevardi tuo hotelliketjun pääkaupunkiin keväällä 2018. Ketjuun kuuluvien hotellien historia sisältää monia käänteitä ja omistusjärjestelyjä. Monet niistä ovat toimineet jo vuosikymmeniä, ja niillä on ollut merkittävä vaikutus koko matkailuelinkeinon syntyyn ja kehitykseen Lapissa.

Lapland Hotels syntyi, kun kaksi matkailualan yritystä yhdistyi vuonna 2002. Pitkästen perheyrityksen omistamat Levin, Rovaniemen ja Ylläksen hotellit yhdistettiin Pertti Yliniemen omistamiin Oloksen, Pallaksen, Kilpisjärven ja Hetan hotelleihin. Myöhemmin Yliniemestä tuli ketjun pääomistaja Pitkästen myytyä omistusosuuttaan. Samoihin aikoihin Lapland Hotels osti inarilaisen Riekkoparvi Oy:n osakekannan kokonaisuudessaan, jolloin Hotelli Riekonlinna siirtyi ketjun haltuun. Myöhemmin ketjuun on siirtynyt myös Hotelli Luostotunturi ja Hotelli Saaga Ylläkseltä.

Lapland Hotelsin historian voidaan katsoa alkaneen vuonna 1938, jolloin Suomen matkailijayhdistys rakennutti ketjuun nykyisin kuuluvan alkuperäisen Pallaksen tunturihotellin. Saksalaiset räjäyttivät hotellin perääntyessään Lapin sodassa vuonna 1944. Uusi hotellirakennus saatiin käyttöön vuonna 1948, ja sen jälkeen se on läpikäynyt useita muutostöitä. Myös Kilpisjärvellä sijaitseva Hotelli Kilpis on matkailijayhdistyksen entisiä hotelleja. Nimensä vaihtanut Suomen Matkailuliitto hakeutui konkurssiin vuonna 2001; hotelleistaan se oli luopunut jo 1990-luvulla, jolloin useat sen hotellit saivat uudet omistajat.[2] Lapland Hotels -ketju ei liity näihin tapahtumiin muuten kuin jatkamalla näiden perinteisten hotellien toimintaa entisillä nimillä.

Lapland Hotelsilla on 17 hotellia, viisi hiihtokeskusta, Kittilän lentokentän ravintolatoiminnot ja ohjelmapalvelutoimintaa kaikissa kohteissa.

Hotelli Bulevardi Helsingissä avataan kesäkuussa 2018 ja Tampereen Areena hotelli 2021.

Lapland Hotels-ketjun hotellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Etusivu - Lapland Hotels www.laplandhotels.com. Viitattu 22.10.2015.
  2. Suomen Matkailuliitto jätti konkurssihakemuksen MTV3.fi. 23.10.2001. Viitattu 15.6.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]