Lapland Hotels

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lapland Hotels
Perustettu 1965
Toimitusjohtaja Ari Vuorentausta
Kotipaikka Muonio
Omistaja Pertti Yliniemi
Kotisivu https://www.laplandhotels.fi
Hotelli Pallas
Hotelli Riekonlinna.

Lapland Hotels on suomalainen hotelliketju, johon kuuluu 18 hotellia Lapin maakunnan alueella ja neljä kaupunkihotellia Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Kuopiossa.[1] Ketjuun kuuluvien hotellien historia sisältää monia käänteitä ja omistusjärjestelyjä. Monet niistä ovat toimineet jo vuosikymmeniä, ja niillä on ollut merkittävä vaikutus koko matkailuelinkeinon syntyyn ja kehitykseen Lapissa.

Lapland Hotels omistaa 18 hotellia, viisi hiihtokeskusta ja Kittilän lentokentän ravintolatoiminnot. Lapland Hotels on myös Lapland Safaris -ohjelmapalveluyrityksen osaomistaja.lähde? Lapland Hotels avaa Tampereen Kansiareenalle uuden hotellin vuonna 2021lähde?.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapland Hotelsin historian voidaan katsoa alkaneen vuonna 1938, jolloin Suomen matkailijayhdistys rakennutti ketjuun nykyisin kuuluvan alkuperäisen Pallaksen tunturihotellin. Saksalaiset räjäyttivät hotellin perääntyessään Lapin sodassa vuonna 1944. Uusi hotellirakennus saatiin käyttöön vuonna 1948, ja sen jälkeen se on läpikäynyt useita muutostöitä. Myös Kilpisjärvellä sijaitseva Hotelli Kilpis on matkailijayhdistyksen entisiä hotelleja. Nimensä vaihtanut Suomen Matkailuliitto hakeutui konkurssiin vuonna 2001; hotelleistaan se oli luopunut jo 1990-luvulla, jolloin useat sen hotellit saivat uudet omistajat.[2] Lapland Hotels -ketju ei liity näihin tapahtumiin muuten kuin jatkamalla näiden perinteisten hotellien toimintaa entisillä nimillä.

Ketjun ensimmäiset kaupunkihotellit perustettiin vuonna 2015 Tampereelle ja Ouluun. Vuonna 2019 kaupunkihotelleja avattiin kaksi lisää, Helsinkiin ja Kuopioon.lähde?

Lapland Hotels -ketjun hotellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapin hotellit:

Kaupunkihotellit:

  • Lapland Hotels Tampere (Tampere)
  • Lapland Hotels Oulu (Oulu)
  • Lapland Hotels Bulevardi (Helsinki)
  • Lapland Hotels Kuopio (Kuopio)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Etusivu - Lapland Hotels www.laplandhotels.com. Viitattu 22.10.2015.
  2. Suomen Matkailuliitto jätti konkurssihakemuksen MTV3.fi. 23.10.2001. Viitattu 15.6.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]