Sokos Hotels

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sokos Hotels
Sokos Hotels logo.png
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Toimiala matkailu
Tuotteet hotellitoiminta
Omistaja SOK
Kotisivu www.sokoshotels.fi/fi
Sokos Hotels -ketjun logo.

Sokos Hotels on hotelliketju, joka toimii 31 paikkakunnalla Suomessa. Ketjulla on lisäksi hotelleja Virossa ja Venäjällä. Sokos Hotels -ketjuun kuuluu 44 hotellia Suomessa, 2 hotellia Tallinnassa ja 3 hotellia Pietarissa.[1] Sokos Hotellit ovat osa S-ryhmää, jonka S-Etukortilla saa hotelleista asiakasomistajaetuja.

Hotellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin Sokos Hotels -ketjuun ovat kuuluneet myös Klaus Kurki (nykyisin ateljeehotelli Klaus K) ja Hesperia (sittemmin Radisson SAS Hesperia, nykyisin Crowne Plaza) Helsingissä, Sokos Hotel Vaakuna Oulussa (nykyisin Radisson Blu Hotel, Oulu), Sokos Hotel Jyväshovi Jyväskylässä, Sokos Hotel Caribia Turussa ja Sokos Hotel Tropiclandia (nykyisin Scandic Waskia) Vaasassa, Sokos Hotel Tammer (nykyisin Radisson Blu Grand Hotel Tammer Tampereella, Raumanlinna Raumalla (nykyisin Best Western -ketjussa) sekä Vaakuna Kokkolassa (osassa hotellin huoneista toimii nyt Best Western -hotelli).

Hotelliravintolat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokos Hotels -hotellien yhteydestä löytyy yleisesti useita ruoka- ja seurusteluravintoloita. Yleisimpiä S-ryhmän ketjuravintoloita ovat Frans et les Femmes, Rosso, Sevilla, Memphis sekä Amarillo. Useissa hotelleissa on kuitenkin myös omia ravintoloita, jotka eivät kuulu mihinkään valmiiseen ravintolaketjuun mutta jotka kuuluvat silti kanta-asiakasetuja antavien ravintoloiden piiriin. Fransmannit ovat poistumassa käytöstä ja ne muutetaan Frans & les femmes bistroiksi[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sokos aikoo ykköshotelliksi Pietarissa, Helsingin Sanomat 15.1.2009 B9 HS-Arkisto (maksullinen)
  2. Fransmanni www.s-kanava.fi. Viitattu 14.8.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]