Sokos Hotels

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sokos Hotels -logo

Sokos Hotels on Suomen laajin hotelliketju, joka toimii 31 paikkakunnalla Suomessa. Ketjulla on lisäksi hotelleja Virossa ja Venäjällä. Sokos Hotels -ketjuun kuuluu 48 hotellia Suomessa, Sokos Hotel Viru Tallinnassa ja kolme hotellia Pietarissa: Olympia Garden, Palace Bridge ja Vasilievsky.[1] Sokos-hotellit ovat osa S-ryhmää, jonka S-Etukortilla saa hotelleista asiakasomistajaetuja.

Hotellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin Sokos Hotels -ketjuun ovat kuuluneet myös Klaus Kurki (nykyisin ateljeehotelli Klaus K) ja Hesperia (sittemmin Radisson SAS Hesperia, nykyisin Crowne Plaza) Helsingissä, Sokos Hotel Vaakuna Oulussa (nykyisin Radisson Blu Hotel, Oulu), Sokos Hotel Royal Waasa (nykyisin Radisson Blu Royal Hotel, Vaasa) ja Sokos Hotel Tropiclandia (nykyisin Rantasipi-ketjussa) Vaasassa, Raumanlinna Raumalla (nykyisin Best Western -ketjussa) sekä Vaakuna Kokkolassa (osassa hotellin huoneista toimii nyt Best Western -hotelli).

Hotelliravintolat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokos Hotels -hotellien yhteydestä löytyy yleisesti useita ruoka- ja seurusteluravintoloita. Yleisimpiä S-ryhmän ketjuravintoloita ovat Fransmanni, Rosso, Sevilla, Memphis sekä Amarillo. Useissa hotelleissa on kuitenkin myös omia ravintoloita, jotka eivät kuulu mihinkään valmiiseen ravintolaketjuun mutta jotka kuuluvat silti kanta-asiakasetuja antavien ravintoloiden piiriin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sokos aikoo ykköshotelliksi Pietarissa, Helsingin Sanomat 15.1.2009 B9 HS-Arkisto (maksullinen)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]