Kirjapöllö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirjapöllö on Kirjakauppasäätiön myöntämä palkinto kirja-alalla ansiokkaasti toimineille henkilöille. Vuosittain jaetaan Lasten- ja nuortenkirjapöllö ja Libristin kirjapöllö, mutta säätiö voi myöntää myös Elämäntyöpöllön erityisistä ansioista.[1]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasten- ja nuortenkirjapöllö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasten- ja nuortenkirjapöllö on tunnustus yli viisi vuotta sitten julkaistulle, mutta yhä merkittävälle lasten- tai nuortenkirjalle.[2] Palkinto myönnetään vuorovuosin lasten- ja nuortenkirjalle.[1] Vuoteen 2007 saakka palkinto myönnettiin yli kymmenen vuotta sitten julkaistulle kirjalle.[2]

Kirjakauppa-ala kiittää palkinnolla vaikuttavia muistoja luoneita kirjailijoita ja tuoda heidät ja heidän teoksensa uusien lukijapolvien saataville.[2] Kustantajat ovat lupautuneet ottamaan uuden painoksen ehdokkaiksi valituista teoksista.lähde?

Palkitut 2007–

Lähde[2]

Libristin kirjapöllö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjakaupan libristin palkinto on libristitutkinnon suorittaneelle henkilölle tunnustus korkeatasoisesta kirja-alan ammattitaidosta. Palkintoperusteina ovat myyntihenkisyys, asiakaspalveluosaaminnen, yhteistyökyky ja aktiivinen kiinnostus kirjallisuuteen.

Elämäntyöpöllö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäksi voidaan myöntää erityisistä ansioista Vuoden teko -kirjapöllö ja merkittävästä elämäntyöstä kirja-alalla Elämäntyön kirjapöllö.

Lähde[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kirjakauppasäätiön toiminta Kirjakauppaliitto. Arkistoitu 5.3.2016. Viitattu 6.9.2015.
  2. a b c d e Kirjapöllö-palkinto Kirjakauppaliitto. Arkistoitu 8.12.2011. Viitattu 6.9.2015.