Itävallan asevoimat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Itävallan asevoimat
Bundesheer
Tunnus
Tunnus
Toiminnassa 1920–
Valtio Itävalta
Komentajat
Nykyinen komentaja kenraali Robert Brieger

Itävallan asevoimat (saks. Bundesheer) on Itävallan tasavallan asevoimat, joka jakautuu kuuteen osaan: maavoimat (saks. Kommando Landstreitkräfte, KdoLaSK), Itävallan ilmavoimat (saks. Kommando Luftstreitkräfte, KdoLuSK), valmiusjoukot (saks. Kommando Einsatzunterstützung, KdoEU), kansainväliset tehtävät (saks. Kommando Internationale Einsätze, KdoIE), huoltojoukot (saks. Kommando Führungsunterstützung, KdoFüU) ja erikoisjoukot (saks. Kommando Spezialeinsatzkräfte, KdoSEK).[1] Itävallalla ei sisämaavaltiona ole laivastoa. Asevoimien ylipäällikkö on Itävallan liittopresidentti.

Itävaltalaisia sotilaita varusteenaan rynnäkkökivääri Steyr AUG.

Itävallan asevoimien nimi on ollut Bundesheer vuodesta 1921 lukuun ottamatta Anschlussin aikaa 1938–1945. Kun Itävalta julistautui 1955 puolueettomaksi, asevoimien päätehtävä on sen jälkeen ollut puolueettomuuden puolustaminen. Kylmän sodan päättymisen jälkeen se on tukenut rajaviranomaisia rajanvalvontatehtävissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Die Führungsstruktur des Österreichischen Bundesheeres Österreichs Bundesheer. 2009. Bundesministerium für Landesverteidigung und Sport. (saksaksi)German

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.