Heroes of Might and Magic V

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes of Might and Magic V
Kehittäjä Nival Interactive
Freeverse Software Mac OS X
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam, Humble Store ja Ubisoft Store
Suunnittelija Alexander Mishulin
Taiteilija Alexander Panov, Victor Surkov
Säveltäjä Rob King ja Paul Romero
Ohjelmoija Andrew Goulin, Yuri Blazhevich
Pelisarja Heroes of Might and Magic
Pelimoottori Silent Storm engine
Julkaistu Macintosh
 • NA 1.maaliskuuta 2007
Windows
 • EU 19.toukokuuta 2006
Lajityyppi Strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Microsoft Windows, Mac OS X
Jakelumuoto DVD
Vaatimukset

Microsoft Windows

Mac OS X

 • Intel suoritin,
 • Mac OS X 10.4.9 tai uudempi,
 • 32 MB VRAM,
 • 512 MB keskusmuistia,
 • 2 GB vapaata kovalevytilaa,
 • DVD asema
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes of Might and Magic V (lyhyesti Heroes V tai HoMM5) on Nival Interactiven kehittämä ja Ubisoftin alun perin 2006 Windowsille julkaisema Heroes of Might and Magic -strategiapelisarjan videopeli.

Sarjan aiemmista osista poiketen pelin on kehittänyt Nival Interactive ja julkaissut Ubisoft. Se julkaistiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa 24. toukokuuta 2006. Venäjän versio julkaistiin Venäjällä 19. toukokuuta. Pelille on julkaistu myös kaksi lisäosaa: Hammers of Fate sekä Tribes of the East. Alkuperäisestä Heroes of Might and Magic V:sta ja sen lisäosista on myös yhtenäinen paketti Heroes of Might and Magic V: Gold Edition, joka julkaistiin vuonna 2007.

Maastossa liikkuminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maastossa liikkuminen tapahtuu samoin kuin aikaisemmissa osissa paitsi että visuaalisuus on kolmiulotteista. Peliä voi seurata lähes kaikista kuvakulmista läheltä ja kaukaa. Maasto ei ole enää tasaista vaan sen pinnanmuodot vaihtelevat. Maastossa sijaitsevat rakennukset ynnä muut ovat pitkälti kopioituja Heroes III:sta vaikkakin ne on muutettu kolmiulotteisiksi.

Kuvakaappaus taistelusta.

Taistelut käydään edelleen samalla periaatteella kuin aiemmissa osissa, eli vuoropohjaisesti. Joukko-osastoja voi olla korkeintaan seitsemän ja sankarit toimivat kuin kenraalit ohjaten joukkojaan taistelukentällä. Sankareiden taidot vaikuttavat heidän joukko-osastojensa taitoihin. Myös onni ja moraali ovat vahvasti kytkeytyneet taisteluun. Sotakoneet ovat kolmannesta osasta tutut "ammusvaunu", "ensiaputeltta" ja "ballista". Taistelun voittaa se kumpi on ensin tuhonnut kaikki vastustajan joukot tai mikäli toinen lähtee karkuun tai luovuttaa. Taistelukentän maasto on pitkälti riippuvainen maaston kohdasta, jossa sankari sijaitsee ja se on jaettu neljännestä osasta tuttuihin neliöihin muista osista tuttujen kuusikulmioiden sijaan.

Uutta taisteluissa on: Taistelut käydään nyt kokonaan kolmiulotteisesti ja niitä voi seurata lähes kaikista kuvakulmista läheltä ja kaukaa. Nyt useimpia iskuja tehtäessä ne kuvataan lyhyinä lähianimaatioina. Taisteluareena on suurempi ja joukot voivat viedä jopa neljän neliön tilan. Taistelun alareunassa on nyt lista, josta näkee aina seuraavien joukko-osastojen vuoron. Tämä on kätevä tapa suunnitella kuinka siirtää omia joukko-osastojaan ja mihin vastustajan joukko-osastoihin kannattaa pikimmiten iskeä. Nyt myös sankareilla on omat vuoronsa, jolloin ne voivat vaihtoehtoisesti iskeä vastustajaan tai tehdä taian. Sankareihin ei kuitenkaan voi tehdä vahinkoa, ei edes toinen sankari. Sankarin iskun teho määräytyy tämän hyökkäystaidon perusteella ja taian teho "spell power" -taidon perusteella. Sankarit eivät kuitenkaan liiku taistelukentällä, vaan he tekevät iskunsa ja palaavat takaisin paikalleen. Myös useat eri yksiköt voivat tehdä loitsuja.

Taisteluissa käytettävät loitsut on jaettu neljään uuteen kategoriaan: Light magic, summoning magic, destructive magic ja dark magic. Maastossa käytettävät loitsut ovat myös oma kategoriansa "Adventure magic". Taioilla on edelleen viisi eri tasoa ja jokaisella tasolla on kaksi eri opittavaa loitsua eli yhteensä yhden kategorian loitsuja voi opetella 10 erilaista poikkeuksena adventure magic, jonka loitsuja on ainoastaan neljä. Loitsuja voi oppia Heroes III:n tapaan kaupungin taikatalosta tai eri paikoista maastosta mikäli taitotaso on riittävä. Eri kategorioiden taikoja voi oppia kolmannelta tasolta ylöspäin, mikäli sankari on opetellut kyseisen taian toissijaisen taidon esimerkiksi jos sankarilla on destructive magic -taito advance tasolla, hän voi opetella destructive magicin loitsuja neljännelle tasolle asti. Eri rodut ovat useasti erikoistuneet aina tietyn tyypin loitsuille esimerkiksi necromancerit pitävät Dark Magicista, Sylvanialaiset Light magicista ja Dungeonilaiset Destructive magicista. Seuraavassa on luettelo, jossa eri taikojen ominaisuuksista on kerrottu hieman tarkemmin:

 • Light magic käsittää pääasiassa omia joukkoja vahvistavia loitsuja. Loitsut ovat järjestyksessä: 1-taso: Divine Strength ja Haste. 2-taso: Endurance ja Cleansing. 3-taso: Deflect Missile ja Righteous Magic. 4-taso: Teleportation ja Magical Immunity. 5-taso: Resurrection ja World of Light.
 • Summoning magic käsittää "kutsuttavia" loitsuja, jotka useimmiten tuovat pelaajalle joitakin apujoukkoja tai muita apuja taisteluun. Loitsut ovat jäjestyksessä: 1-taso: Fist of Wrath ja Fire Trap. 2-taso: Raise Dead ja Wasp Swarm. 3-taso: Phantom Forces ja Earthquake. 4-taso: Firewall ja Summon Elementals. 5-taso: Conjure Phoenixes ja Arcane Armor.
 • Destructive magic käsittää vastustajaa vahingoittavia loitsuja. Loitsut ovat: 1-taso: Eldritch Arrow ja Stone Spikes. 2-taso: Lightning Bolt ja Ice Bolt. 3-taso: Circle of Winter ja Fireball. 4-taso: Chain Linghtning ja Meteor Shower. 5-taso: Implosion ja Armageddon.
 • Dark magic käsittää vastustajaa heikentäviä loitsuja. Loitsut ovat järjestyksessä: 1-taso: Weakness ja Slow. 2-taso: Decay ja Vulnerability. 3-taso: Confusion ja Suffering. 4-taso: Frenzy ja Blindness. 5-taso: Curse of the Netherworld ja Puppet Master.
 • Adventure Magic käsittää maastossa liikkumisen kannalta hyödyllisiä loitsuja. Loitsut ovat järjestyksessä: 2-taso: Vessel of Shalassa. 3-taso: Summon Creatures. 4-taso: Instant Travel. 5-taso: Town Portal.

Pelissä on myös uudistunut taitojärjestelmä. Ensisijaisia taitoja ovat hyökkäys-, puolustus-, spell power- ja tietämystaito. Lisäksi moraali, onni ja mana ovat ensisijaisia taitoja.

Toissijaiset taidot kehittävät vielä tarkemmin pelaajan hyökkäystä, puolustusta, taikoja ynnä muita. Toissijaisilla taidoilla on kolme tasoa "basic", "advance" ja "expert". Lisäksi kaikilla toissijaisilla taidoilla on lisäominaisuuksia. Eri roduille voi opettaa eri toissijaisia taitoja ja jokaisella rodulla on vieläpä omat erikoistaitonsa, joita muut rodut eivät voi oppia esimerkiksi havenin "training" ja infernon "gating".

Aina kun sankari saa uuden "levelin", hänen hyökkäys-, puolustus-, spell power- tai tietämystaito paranee yhdellä ja hänellä on samalla mahdollisuus oppia jokin uusi toissijainen taito tai kehittää jo oppinutta taitoa. Toissijaisia taitoja on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen pitää valita. Vaihtoehtoisesti sankari voi päättää haluavansa oppia toissijaisen taidon lisäominaisuuden. Kaiken kaikkiaan sankarin on valittava yksi neljästä eri vaihtoehdosta. Kaksi niistä on toissijaisten taitojen kehittämistä tai uuden oppimista, mutta vaihtoehtoisesti sankari voi päättää haluavansa oppia jommankumman toissijaisen taidon lisäominaisuuden. Sankarilla voi olla korkeintaan viisi eri opittua toissijaista taitoa ja kolme lisäominaisuutta jokaisella niistä.

Pelissä on kuusi kaupunkityyppiä: Haven, Inferno, Necropolis, Dungeon, Sylvan ja Academy. Kaupungit toimivat idealtaan samoin kuin heroes III:ssa ja monet kaupungeista ovat lähes täysiä kopioita kolmannesta osasta sisällöllisesti mutteivat ulkonäöllisesti.

Kuva Havenista.

Ihmisten ja uskonnollisten sotapäälliköiden asuttama. The Griffin Empiren ylin päämäärä on "laki ja järjestys". Sotilaallisen perinteensä vuoksi heidän erikoistaitonsa on joukkojen kouluttaminen. Erikoistaidon avulla joukoista voi kehittää voimakkaampia ja halvempia ostaa. Kampanjassa Havenin joukkoja johtaa pääasiassa kuningatar Isabel.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: Maanviljelijät, jousiampujat, miekkamiehet, aarnikotkat, papit, kavaljeerit sekä enkelit.
Rodun erikoistaito: Training
Sankari: Ritari

Pimeä alamaailman demonien kuningaskunta. Infernon joukot käyttävät erikoistaitoa "gating", jonka avulla joukot voivat kutsua tilapäisesti oman rodun joukkoja mukaan taisteluun. Demonit ovat pelin ensisijaisia vihollisia, joita johtaa paha demonivaltias Kha-Beleth. Toisessa kampanjassa demoneita ohjaa sankari nimeltä Agrael.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: Pikkupirut, sarveikkaat demonit, helvetinkoirat, succubit, helvetin sotaratsut, kenttäpirut sekä pirut.
Rodun erikoistaito: Gating
Sankari: Demoniherra

Necropolisia ohjaavat turmeltuneet velhot, jotka palvovat vääristynyttä versiota Dragon of Orderista yrittäessään löytää ikuista rauhaa ja kauneutta kuolemassa, joka heiltä evättiin elämästä. He osaavat käyttää nekromantian pimeää taikaa ja uudelleenelävöittää teurastettuja vihollisia tuoden heidät omaan armeijaansa. kolmannessa kampanjassa necropoliksen joukkoja johtaa kiukkuinen ja juonikas Markal.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: luurangot, zombiet, haamut, vampyyrit, lichit, viikatemiehet, luurankolohikäärmeet.
Rodun erikoistaito: Necromancy
Sankari: Necromanceri

Pimeän haltijat ovat ryhmä langenneita haltijoita maan syvyyksissä Ygg-challin imperiumissa. Heidän yhteiskuntansa on rakennettu salailun, juonien ja petturuuden ympärille. He olivat kerran Sylvanin asukkaita, mutta heistä tuli luopioita, kun he tekivät sopimuksen salaperäisen kasvottomuuden kanssa. Heillä on kyky hallita vastustamatonta taikaa, mikä tekee heidän loitsuistaan niin voimakkaita etteivät edes he, joilla on vahvin vastustuskyky taikaa vastaan, pysty helposti kumoamaan näitä loistuja. Neljännessä kampanjassa dungeonin joukkoja ohjaa salaperäinen ja kunnianhimoinen noita Raelag.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: Tiedustelijat, verineidot, minotaurit, lisko ratsastajat, hydrat, varjonoidat, varjolohikäärmeet.
Rodun erikoistaito: Elemental Chains
Sankari: Noita

Sylvanialaiset ovat viehkeitä ja maltillisia sieluja, ja he elävät läheisessä sopusoinnussa luonnon kanssa. He ovat epäluuloisia koneita ja kaupunkeja kohtaan ja pitävät muinaiset tapansa eivätkä liittoudu vieraiden kanssa helposti. Heidän sankarinsa ja joukkonsa keskittyvät jousiammuntaan pyrkien pääsemään eroon vastustajistaan koskematta heihin. Heidän rotunsa erikoistaito "avenger" antaakin heidän jousiampujille erikoislaatuisia kykyjä päästä eroon vastustajistaan aina vain nopeammin. Sylvan on vastakohta dungeonille. Viidennessä kampanjassa sylvanin joukkoja johtaa diplomaatti nimeltään Findan.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: keijukaiset, terätanssijat, metsästäjät, druidit, yksisarviset, treantit sekä vihreät lohikäärmeet.
Rodun erikoistaito: Avenger
Sankari: Metsänvartija

Academy on velhojen ja taiallisten olentojen hallinnoima rotu. Heidän yhteiskuntansa on antautunut tiedolle ja viisaudelle ja monet heidän sankareistaan keskittyvät taikojen käyttöön. Yksiköt käsittävät paljon ampuvia ja lentäviä joukkoja. Kuudennen ja viimeisen kampanjan academyn joukkoja ohjaa myöhäisen arkki-maagi Cyruksen poika Zehir, joka on uusi arkki-maagi. Academyn velhojen erikoistaito on "artificer" eli he voivat rakentaa joukoilleen miniartefakteja.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: Gremliinit, gargoilit, golemit, maagit, djinnit, rakshasat sekä titaanit.
Rodun erikoistaito: Artificer
Sankari: Velho
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Haven kampanja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Odottamaton demonien hyökkäys keskeyttää kuningas Nicolain sekä lady Isabelin häät, ja pian Griffin Empire on sodassa Sheoghin demoneita vastaan. Nicolain johdolla Isabel lähetetään yhdessä hänen abbedinsa Beatricen kanssa Kesäpalatsiin, missä heitä suojelee Godric, kuninkaan setä. Isabel saa taivutettua Godricin antamaan hänelle luvan osallistua sotaan mieluummin kuin odottaa. Godric menee Hopeisiin Kaupunkeihin pyytämään apua arkkimaagi Cyrukselta sillä aikaa kun Beatrice menee Irollaniin pyytämään apua haltijoiden kuninkaalta Alaronilta. Lopulta Isabelin koottua armeijan ja Beatricen palattua johtamaan häntä haltijoiden apujoukkojen luo ilmeneekin, että Beatrice on Biara; succubus, ja demonilordi Agraelin apulainen (Oikeasti Biara oli tappanut oikean Beatricen ja ottanut tämän hahmon saadessaan tietää, että Nicolai oli lähettänyt Isabelin Kesäpalatsiin). Beatrice ei oikeasti tavannut kuningas Alaronia ollenkaan, ja koko tapaaminen oli Agraelin ansa, jonka aikomuksena oli siepata Isabel. Isabel pakenee Agraelia Godricin avustuksella (Godric epäonnistui yrittäessään värvätä apua Cyrukselta, joten hän palaa itse), mutta he ovat myöhässä yrittäessään estää Agraelia tappamasta Nicolaita. Lopussa Nicolai julistaa viimeiseisillä voimillaan Isabelin kuningattareksi.

Inferno kampanja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Nicolai onkin kuollut, Agrael on epäonnistunut tehtävässään siepata Isabel ja yrittää paeta demonivaltias Kha-Belethin vihaa. Aikomuksenaan kukistaa Kha-Beleth hän päättää vallata Heart of the Griffinin, jota Nicolai oli käyttänyt heidän taistelussaan. Saavuttaessaan mausoleumin hän tapaa salaperäisen haltijain ilmestyksen, Tierun, joka paljastaa, että demonivaltias yrittää kutsua maailmanlopun ennustavaa Demonimessiasta. Tieru määrää Agraelia tapaamaan hänet Dragonmistin saarilla, joille pääsee ainoastaan haltijoiden maiden, Irollanin, kautta. Pitkän marssin ja useiden haltijoita vastaan käytyjen taisteluiden jälkeen Agrael tapaa Tierun, joka kertoo hänelle auringon pimennyksen sodasta, jossa Kha-Beleth karkotettiin kuten myös Demonimessiaan yhteydet Isabeliin. Agrael myöntää, että hän kyseenalaisti Kha-Belethin suunnitelmia, sillä hän on rakastunut Isabeliin, ja Tieru kertoo hänelle, että hänen täytyy puhdistautua demonisesta korruptiostaan todellisen luonnon riitin avulla. Agrael suostuu, ja rituaalin aikana Biara yrittää varastaa Heart of the Griffinin aikomuksenaan palauttaa sen Sheoghille, mutta Agrael lähettää Biaran takaisin demonimaailmaan Heart of the Griffinin avulla. Tieru paljastaa Agraelille että Heart of the Griffin ei tuhoa demoneja vaan karkottaa ne takaisin demonimaailmaan, jolloin Agrael tajuaa että kaikki Nikolain tuhoamat demonit voivat palata vahvempina joukkoina.

Necropolis kampanja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samaan aikaan Griffin Empiressä Isabelin paikka kuningattarena on haastettu arkkipiispa Randallin ja muiden paikallisten lordien taholta, jotka aloittavat sisällissodan. Salaperäinen necromanceri, Markal, auttaa Isabelia tämän taistelussa kapinallisia vastaan. Markal paljastaa olleensa Nicolain äidin, kuningatar Fionan, entinen neuvonantaja ja tarjoutuu auttamaan Isabelia elvyttämään tämän kuolleen aviomiehen Vampyyrien vaatekappaleen avulla. Vaikka Isabel luottaa häneen ja auttaa keräämään palaset, Godric on vähemmän hyväuskoinen varoittaen Isabelia, että Markal oli karkotettu vuosia aikaisemmin tämän nekromantian ja petollisuuden takia. Isabel ei välitä varoituksista, ja kun hän ja Markal keräävät artefakteja, hän tuhoaa entisiä liittolaisiaan haltijoiden ja velhojen avulla, joiden johtajan Cyruksen Markal surmasi saadakseen yhden artefakteista. Kun Godric ei enää kestä tätä, hän pitää viimeisen artefaktin ja linnoittautuu velhojen kaupunkiin Hikmiin. Markal kostaa hänelle kidnappaamalla tämän tyttären kiristykseksi. Myöhemmin hän päihittää Godricin ja tämä vangitaan. Tämän jälkeen Isabel ja Markal aloittavat viimeisen marssinsa sankareiden istuntosaliin.

Dungeon kampanja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeiden haltijoiden valtakunnassa, Ygg-Challissa, klaani nimeltä Shadowbrand pitää turnauksen valitakseen uuden johtajansa. Tuntematon noita, Raelag, osallistuu ja voittaa tullen klaaninjohtajaksi, ja etsii nyt yksinäistä valtiota yhdistääkseen klaanit. Toisen klaanin, Shadyan, avustuksella hän sulautuu muihin klaaneihin, paitsi Soulscariin, jonka on huomattu olevan liitossa demoneiden kanssa. Raelag huomaa, että Demonivaltias on lähettänyt demonilordi, Veyerin, sieppaamaan kuningatar Isabelin. Saapuessaan Sheoghin laitapuolelle, Raelag murskaa Veyerin ja pyytää Isabelia seuraamaan häntä Tierun luokse, missä hän voi puhdistautua Demonivaltiaan vaikutuksesta. Markal tosin taivuttaa Isabelin toisiin aatoksiin ja he jatkavat matkaansa sankareiden istuntosaliin.

Sylvan kampanja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Nicolai on herätetty henkiin, Isabel huomaa kauhukseen, että loitsu on kironnut miehen sielun tehden hänestä vampyyrin. Ällistyen tästä ilmestyksestä Isabel murtuu ja Markal tarttuu tilaisuuteen ilmoittaen itsensä Griffin Empiren johtajaksi.

Kun haltijoiden kuningas, Alaron, pettää Griffinin pakolaiset, Markalin voimat alkavat hyökätä Irollaniin, ja diplomaatti, Findan, lähetetään pysäyttämään hyökkäykset. Myöhemmin hän saa tehtäväkseen etsiä Smaragdilohikäärmeet pysäyttääkseen epäkuolleitten kulun, mutta palaakin etsimään pääkaupunkia, Syris Thallaa, joka on piiritetty. Alaron kuolee piirityksessä, mutta kertoo Findanille, että tämän tulee etsiä Tieru. Kaupungin suojelemisen jälkeen Findan matkustaa Dragonmistin saarille, mutta myöhästyy pysäyttämästä Biaraa, joka tappaa Tierun. Tosin jälkeenpäin Tierun henki kertoo Findanille Kha-Belethin suunnitelmista; Demonivaltias on asettanut Isabeliin jäljen, joten hän tulee synnyttämään Demonimessiaan. Tieru myös määrää Findania ottamaan käärön takaisin Biaralta. Käärö voisi voimakkaan velhon käyttämänä pysäyttää Kha-Belethin, ja ainoa velho, joka voisi sen tehdä, on Zehir, Cyruksen poika.

Biaran jahtaamisen ja käärön takaisin ottamisen jälkeen findan palaa Irollaniin, missä haltijat ovat nyt voiton partaalla. Vastassa on kuitenkin vielä kamala vampyyrilordi Nicolai. Feeniksien avustuksella tai tuhoamalla kaikki aavelohikäärmeet Findan ”tuo valkeuden”, ja asettaa Nicolain lepoon. Tämän jälkeen hän lähtee etsimään Zehiriä.

Academy kampanja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hopeisten Kaupunkien pirstouduttua Markalin hyökkäykseen uusi arkkimaagi Zehir vapauttaa velhojen kansakunnan necromancereiden kourista ja kostaa isänsä, Cyruksen, puolesta. Pikavauhdilla hän kokoaa joukkonsa ja valtaa Hopeiset Kaupungit takaisin ennen liittoa Findanin ja vapautetun Godricin kanssa. Kolmikko tuhoaa Markalin, ja polttaa tämän ruumiin varmistaen ettei hän voi palata lichinä. Päättäen vapautta Isabelin demonisesta vaikutuksesta he liittoutuvat Raelagin ja Shadyan kanssa, ja menestyksekkäästi pääsevät Isabelin luo valmistaen tämän todellisen luonnon riittiin.

Yllättäen Shadaya paljastaakin itsensä valepukuiseksi Biaraksi, ja nappaa Isabelin karaten Sheoghiin, missä Demonivaltias odottaa. Sankarit lähtevät perään ja eeppisessä taistelussa he päihittävät Demonivaltiaan, joka pakenee Biaran kanssa. Taisteluiden loputtua ja Isabelin vapauduttua jokainen palaa omiin maihinsa.

Kun lopussa Godric ja Isabel tarkastelevat kotimaansa vahinkoja, Isabelin silmät loistavat punaisina antaen ymmärtää, etteivät Sheoghin demonit ole täysin voitettuja vielä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 78.93%[1]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Eurogamer 8/10
Game Informer 8.25/10
GameSpot 8.2/10[2]
IGN 7.8/10[3]
Pelaaja 9/10[4]

Heroes V:seen suhtauduttiin melko myönteisesti ja keskiarvollinen arvosana on 78.93 %.[1] Peli sai myönteistä palautetta erityisesti onnistuneesta kolmiulotteisuudestaan sekä hyvästä musiikista.

Negatiivista palautetta peli sai erityisesti liian hitaasta moninpelistään, kieliopillisista ja oikeinkirjoituksellisista virheistä, liian pienestä määrästä kenttiä sekä pienien bugien määrästä. Jotkin näistä ongelmista on kuitenkin korjattu patcheillä sekä lisäosien myötä.

 1. a b Heroes of Might and Magic V Game Rankings. Viitattu 9.7.2017.
 2. Heroes of Might and Magic V Review GameSpot. Viitattu 9.7.2017.
 3. HEROES OF MIGHT & MAGIC V IGN. Viitattu 9.7.2017.
 4. Heroes of Might and Magic V Pelaaja. Arkistoitu 22.5.2015. Viitattu 9.7.2017.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]