Pelaaja (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pelaaja
Pelaajalehti logo.png
Pelaaja Issue 100.jpg
Lehtityyppi Videopelilehti
Julkaisija H-Town Oy
ISSN ISSN 1459-2096
Perustettu 2002
Päätoimittaja Johanna Puustinen
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Sivukoko 230 × 297 mm
Ilmestymistiheys 11 kertaa vuodessa
Kieli suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

Pelaaja on lokakuussa 2002 perustettu suomalainen videopelien erikoislehti. Lehteä kustantaa H-Town Oy ja se ilmestyy yksitoista kertaa vuodessa. Lehti käsittelee videopelaamista ja pelimaailman ilmiöitä laajemmin sekä arvostelee uusia videopelejä.

Alun perin lehti käsitteli myös tietokonepelejä, mutta vuoden 2005 lokakuussa tapahtuneen uudistuksensa myötä tämä osio siirrettiin omaan lehteensä, PCPelaajaan. Sittemmin PCPelaaja lopetettiin ja H-Town Oy siirtyi tuottamaan PC-sisältöä Peliplaneetta.net-sivustolle. Tietokonepelit palasivat lehden arvosteluihin lokakuussa 2012, 10-vuotisnumerosta alkaen.

Lehden ensimmäinen päätoimittaja oli Miika Huttunen. Lisäksi päätoimittajina ovat toimineet Thomas Puha ja Johanna Puustinen.

Lehti ilmestyy yleensä kuukauden alussa ja sitä on ilmestynyt tammikuuhun 2015 mennessä 148 numeroa. Lehti maksaa irtonumerona 8,90 euroa. Lehdellä on 75 000 lukijaa[1].

Lehden sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvosteluissa Pelaajan toimitus on arvioinut osan kuukauden peleistä. Pisteytyksissä käytetään asteikkoa 1–10. Arvostelluista peleistä valitaan yksi Pelaajan valinta, joka myönnetään kuukauden parhaalle pelille. Arvosteltuja pelejä on yleensä 10–30 kappaletta. Arvostelut-osion lopussa on Verkkorintama, jossa arvioidaan konsoleiden verkkopalveluista ladattavia pelien lisäsisältöjä. Verkkorintaman arvostelut saavat ”ota”-, ”harkitse”- tai ”jätä”-leiman. Vuoden 2018 alusta lähtien myös Verkkorintaman arvostelut on pisteytty varsinaisten arvosteluiden tavoin asteikolla 1-10.

Pelaaja-lehden toimitus on antanut täydet 10/10 pistettä 33 eri pelille.

Pelaajan 10/10-pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]