Peliplaneetta.net

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Peliplaneetta.net oli vuonna 2001 perustettu pelisivusto ja yksi Suomen suurimmista ja pisimpään toimineista lajissaan. Sivusto päätettiin pitkän harkinnan jälkeen sulkea vuoden 2014 alussa.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliplaneetta.net:ssä julkaistiin peliarvosteluja muutama kappale viikossa. Yhteensä artikkelikirjastosta löytyi noin 600 peliarvostelua ja peliaiheista artikkelia. Uutisarkistossa oli yli 6 000 uutista, uusia julkaistiin joka arkipäivä. Rekisteröityneillä käyttäjillä oli mahdollisuus kommentoida uutisia ja ladattavissa olevia tiedostoja. Sivusto julkaisi myös Peliplaneetta-nimistä peliaiheista sarjakuvaa, jota piirsi Jari Tapani Peltonen. Sisällöntuottajan vaihtumisen myötä viimeistä osaa ei kuitenkaan julkaistu sivulla vaan Pärssisen Peliuutiset-blogissa ja piirtäjän kotisivuilla. Peliplaneetta.net:ssä oli useaan otteeseen ollut erilaisia kilpailuja, joissa on ollut palkintoina peleihin liittyvää tavaraa.

Yhteisö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesällä 2005 tuli 45 000 rekisteröityneen käyttäjän rajapyykki täyteen. Sivustolla vieraili yli 250 000 eri kävijää kuukaudessa vuonna 2005. Helmikuussa 2006 rekisteröityjä käyttäjiä oli noin 55 000. Kävijämäärät kuitenkin kääntyivät lopulta jyrkkään laskuun.

Sivustolla oli myös oma foorumi, jossa oli useita eri keskustelualueita.

Pelipalvelimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliplaneetta.net:llä oli käytössään pelipalvelimia Counter-Strikelle ja Wolfenstein: Enemy Territorylle. Helmikuussa 2006 Counter-Strike: Sourcelle tuli myös oma palvelimensa. Peliserverit poistettiin käytöstä teknisten ongelmien vuoksi, eivätkä ne olleet tekemässä paluuta. Peliplaneetasta oli voinut ladata erilaisia peleihin liittyviä tiedostoja, kuten päivityksiä, videoita ja demoja. Tiedostojen kokonaismäärä oli kirjoitushetkellämilloin? noin 100 gigatavua, ja ne olivat ladattavissa ilmaiseksi ilman rekisteröitymistä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliplaneetta.net syntyi Jippii Groupin aiemman CoreOnline-sivuston pohjalle. Sivuston omisti Elisa ja sen sisältöä tuotti H-Town-niminen pienkustantaja. Aiemmin sisällöntuotannosta vastasi yli viiden vuoden ajan Alasin Media Oy, joka pyörittää nykyään V2.fi-sivustoa.

Sisällöntuottajan vaihtuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12. maaliskuuta 2007 sisällöntuottaja vaihtui Alasin Media Oy:stä pienkustantaja H-Towniin. Sisällöntuottajan vaihdon yhteydessä foorumien moderaattorit vaihdettiin kokonaan ja uusi ylläpito valitsi uudet moderaattorit hakijoiden joukosta. Asia asetti sivuston käyttäjät epämiellyttävään tilanteeseen, sillä vaihdoksesta ei etukäteen ilmoitettu Alasin Medialle tai Peliplaneetta.netin käyttäjille.

Sivuston sulkeutuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivuston sopimattomuus Elisan muuhun verkkosisältöön ja Elisan haluttomuus uudistaa sivustoa johtivat lopulta päätökseen sulkea sivusto tammikuussa 2014.

Peliplaneetan paluuta tulevaisuudessa jossain toisessa muodossa pidetään kuitenkin mahdollisena.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]