Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East
Heroes of might and magic v tribes of the east kansikuva.jpg
Kehittäjä Nival Interactive
Julkaisija Ubisoft
Suunnittelija Nival Interactive
Säveltäjä Rob King
Pelisarja Heroes of Might and Magic
Julkaistu
  • EU 12. lokakuuta 2007
  • NA 18. lokakuuta 2007
  • PL 24. tammikuuta 2008
Lajityyppi Vuoropohjainen strategiapeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto CD tai DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East on vuoropohjaisen strategiapelin Heroes of Might and Magic V:n toinen lisäosa ja pelin ensimmäinen irrallinen lisäosa. Pelin kehitti Nival Interactive ja julkaisi Ubisoft 12. lokakuuta 2007[1].

Ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tribes of the East sisältää useita bugien korjauksia sekä parannuksia pelaamiseen. Seuraavassa on lista pelin tärkeimmistä muutoksista:

  • Uusi örkkien rotu Stronghold on lisätty.
  • Uusi ominaisuus on lisätty. Nyt kaikille yksiköille on kaksi ylennysvaihtoehtoa, joka nostaa olentojen lukumäärän yli 170:een.
  • Kolme uutta kampanjaa on lisätty jatkaen alkuperäistä tarinaa siitä mihin Hammers of Fate päättyi. Ensimmäisessä kampanjassa pelataan Necropoliksen sankarilla Arantinilla (Arantir on vastustaja Dark Messiah of Might and Magicistä). Toinen kampanja kohdistuu uuteen Strongholdin rotuun, esitellen kaksi örkkien johtajaa Gotain sekä Kujinin. Kolmas ja viimeinen kampanja keskittyy Academy -rodun ympärille, jossa velho Zehir palaa yhdessä liittoutuneiden muiden rotujen kanssa taistelemaan demonien armeijaa vastaan. Pelissä on myös yksinäinen kampanja, joka koostuu yhdestä tehtävästä, jonka tarkoituksena on esitellä uutta örkkien hallinnoimaa Strongholdia.
  • 10 uutta moninpelitasoa sekä 5 uutta yksinpelitasoa on lisätty.
  • Karttaeditoriin on lisätty pelin tuomia uusia maastoja ja tekstuureita.

Uusi rotu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stronghold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Örkit ovat lopputulos velhojen tekemästä kokeesta, jossa on sekoitettu demonien ja ihmisten verta. Örkit ovat raakoja sotureita, jotka elävät taistellen.

Joukot ovat saantijärjestyksessä: Peikot, kentaurit, soturit, shamaanit, tappajat, traakit sekä kykloopit
Rodun erikoistaito: Blood Rage
Sankari: Barbaari

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage of the Tribes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa Griffin Empiren joukkojen hyökkäyksellä, jonka seurauksena useat örkit jäävät vangiksi. Örkkipäällikkö Quroq valtaa tämän seurauksena Havenin kaupunkeja, mistä ilmoitetaan kuningatar Isabelille, joka on todellisuudessa succubus Biara. Isabel lähettää neljä luotetuinta palvelijaansa mukaan lukien arkkipiispa Alaricin torjumaan örkkien hyökkäyksen. Seuranneiden tapahtumien johdosta Quroq saa surmansa Alaricin toimesta.

The Will of Asha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sillävälin necromancer Arantir saa ohjauksen mestariltaan Jumalatar Ashalta taistella demonista korruptiota vastaan Havenin kaupungeissa. Hän kohtaa Pimeän ritarin Ornellan, jonka vampyyrilordi Giovanni esittelee hänelle. Arantir hyökkää Ornellan kanssa Flammschreinin kaupunkiin, jonka demoni Orlando on vallannut. Tapettuaan Orlandon, Arantir vierailee kaupungin haudoilla vapauttaen vangitun kuningatar Isabelin sielunpalasen. Tämän seurauksena Biara paljastuu huijariksi ja joutuu muuttamaan suunnitelmiaan kutsuen demoneita Talonguardiin aikeenaan vallata kaupunki. Arantir oppii demonimessiaasta ja yrittää estää ennustuksen mikä johtaa Dark Messiah of Might and Magic-pelin tapahtumiin.

To Honor Our Fathers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori örkkipäällikkö Gotai lähettää palvelijansa Kujinin yhdistämään örkkiklaanit taisteluun demoneita vastaan. Tämän jälkeen Gotai päättää kunnioittaa Kunyakin sielua, joka oli suurin örkeistä johdattaen heidät voittoon ja matkaa velhokaupunkiin tämän hautapaikalle. Gotai myös kostaa Quroqin kuoleman tappamalla Alaricin, joka oli tullut hulluksi nähtyään Biaran. Myöhemmin paljastuu että Biara oli tappanut Griffin Empiren perillisen ja korruptoinut Heart of the Griffinin, joka nyt kutsui demoneita Sheoghista karkoituksen sijaan.

Flying to the Rescue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alaricin kuoleman jälkeen Gotai ja Kujin järjestävät tapaamisen Zehirin kanssa joka liittoutuu heidän kanssa yhteisen päämäärän puolesta. Zehir lähtee etsimään Raelagia, joka tietää huhut kuningatar Isabelista. Zehir ei kuitenkaan löydä häntä ja kohtaa Ylayan, joka liittoutuu Zehirin kanssa kukistaakseen Soulscar-klaanin. Zehir matkaa Griffin Empiren maille, missä hän kohtaa Duncanin ja Freydan ja auttaa heitä taistelussa demoneita vastaan lukemalla loitsun, mikä paljastaa naamioituneet ihmiset demoneksi. Zehir matkaa kääpiöiden maille, mutta kääpiöt eivät suostu auttamaan häntä. Wulfstain kuitenkin kertoo Zehirille löytäneensä kääpiöiden tulijumala Arkathin ja he matkaavat portaalin kautta hänen luokseen, mutta Rolf, Wulfstainin veli yrittää estää heitä ja taistelee Zehiriä vastaan, mutta hänen kukistetaan. Arkath julistaa että Wulfstainin tulee olla kuningas ja Hangvulin tulee maksaa hänen pettämisestään. Erimielisyyksien selvittämisen jälkeen kääpiöt valmistautuvat ajamaan demonit pois Griffin Empiresta. Zehir matkaa Talonguardiin, jonka demonit ovat vallanneet. Onnistuttuaan ohittamaan kaupungin puolustajat, Zehirin liittolaiset hyökkäävät kaupunkia ympäröiviin demonikaupunkeihin ja valtaavat ne piirittäen Biaran. Zehir piirittää Talonguardin ja kohtaa Biaran, jonka oikea kuningatar Isabel surmaa. Tämän jälkeen Isabel luopuu kruunustaan ja tekee Freydasta uuden kuningattaren ja julistaa Griffin Empiren loppuneen ja uuden Unicorn Empiren alkaneen.

Pelissä on lisäksi lisäkampanja Agrael's Trial, joka kertoo Agraelin alkuperän ennen alkuperäisen Heroes V-pelin tapahtumia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East Ubisoft. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]