Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest
Kehittäjä New World Computing
Julkaisija New World Computing
Jakelija GOG.com
Suunnittelija Phil Steinmeyer, Debbie Van Caneghem
Taiteilija Julia Ulano
Säveltäjä Paul Romero
Ohjelmoija Phil Steinmeyer
Pelisarja Heroes of Might and Magic
Julkaistu 1995
Lajityyppi strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
moninpeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 12
Alusta MS-DOS, Windows, Mac OS
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest on New World Computingin kehittämä vuonna 1995 MS-DOSille julkaistu Heroes of Might and Magic -tietokonestrategiapelisarjan ensimmäinen osa.

Heroes of Might and Magicin tapahtumat sijoittuvat keskiaikaiseen fantasiamaailmaan täynnä legendojen ja myyttien olentoja. Nämä olennot muodostavat pelaajan joukot, joilla pelaaja yrittää voittaa vastustajansa.

Peli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pelin maastoa

Pelissä pelaaja hallitsee yhtä neljästä eri fantasiarodusta, jotka yrittävät voittaa toiset rodut. Pelaaja ohjaa armeijoita sankareiden johdolla, kerää resursseja ja aarteita ympäri maailmaa sekä yrittää valloittaa toisten rotujen kaupunkeja.

Yleensä lopullisena päämääränä pelissä on valloittaa kaikki vihollisten kaupungit sekä kukistaa heidän joukkonsa. Pelissä on kuitenkin myös muita tapoja voittaa pelin, kuten kerätä tietty määrä kultaa tai löytää jokin tietty esine.

Kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on neljän erityyppisiä kaupunkeja sekä sankareita, joilla kaikilla on omat joukkonsa vahvuuksineen ja heikkouksineen.

Knight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knight on toinen "mahdillisista" roduista. Heidän sankarinsa omaavat paremmin hyökkäys- ja puolustustaidot, kuin spell power- tai tietämyskyvyt. Heidän joukkonsa ovat saantijärjestyksessä: Talonpojat, jousiampujat, keihäsmiehet, miekkamiehet, ratsumiehet sekä paladinit.

Barbarian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbarian on toinen "mahdillisista" roduista. Heidän joukkonsa ovat saantijärjestyksessä: Hiidet, örkit, sudet, jätit, peikot sekä kykloopit.

Sorceress[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sorceress on toinen "taiallisista" roduista. Heidän sankarinsa omaavat taas paremmin spell power- ja tietämyskyvyt kuin hyökkäys- ja puolustustaidot. Heidän joukkonsa ovat saantijärjestyksessä: Keijukaiset, kääpiöt, haltijat, druidit, yksisarviset sekä feeniks-linnut

Warlock[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warlock on toinen "taiallisista" roduista. Heidän joukkonsa ovat saantijärjestyksessä: Kentaurit, gargoilit, aarnikotkat, minotaurit, hydrat sekä lohikäärmeet.

Pelissä on myös neutraaleja vaeltelevia yksiköitä: varkaat, nomadit, haamut (ainoa joita ei voi palkata) sekä henget

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]