Heroes of Might and Magic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heroes of Might and Magic
Kehittäjä New World Computing
Nival Interactive
Black Hole Entertainment
Julkaisija The 3DO Company
Ubisoft Entertainment
Suunnittelija Jon Van Caneghem
Lajityyppi vuoropohjainen strategia
Ensijulkaisu Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest (1995)
Viimeisin julkaisu Might & Magic Heroes VI (2011)
Aiheesta muualla
Kotisivut
MobyGames
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes of Might and Magic (yleisesti Heroes tai HoMM) on New World Computingin alun perin luoma ja nykyisin Ubisoftin omistama videopelisarja.

Pelisarjan neljä ensimmäistä osaa (ja lisäosat) kehitti New World Computing, joka oli osa konkurssiin joutunutta The 3DO Companya. Nykyään pelisarjan oikeudet omistaa Ubisoft. Sarjan kaikki osat ovat vuoropohjaisia strategiapelejä, joissa on myös elementtejä roolipeleistä. Pelaajan täytyy pävittää linnaansa, kasvattaa joukkojaan ja tuhota vastustajat valloittamalla heidän linnansa. Peliä on mahdollista pelata moninpelinä, vuorotellen saman koneen ääressä tai internetin kautta.

Sarjan maailma ja tarina oli alun perin yhteydessä Might and Magic -roolipelin maailmaan.

Kaikki sarjan pelit toimivat Windowsilla, ja kolmas osa toimii myös Linuxilla. [1] Kaksi ensimmäistä osaa kehitettiin alun perin MS-DOS:lle, mutta ne käännettiin myöhemmin myös Windowsille. Pelisarjan kaikki osat lukuun ottamatta joitain lisäosia toimivat myös Mac-käyttöjärjestelmällä.

King's Bounty (1990) on New World Computingin peli, josta Heroes of Might and Magic -pelit ovat suurimmaksi osaksi muotoutuneet. Pelistä tehtiin myöhemmin uusi versio PlayStation 2:lle, ja se myytiin nimellä Heroes of Might and Magic: Quest for the Dragon Bone Staff. King's Bountylle tuli vuonna 2008 jatko-osa King's Bounty: The Legend, jonka kehitti Katauri Interactive ja julkaisivat 1C Company sekä Atari.

Heroes of Might and Magic -sarjaan kuuluvat seuraavat pelit:

Muita tuotteita

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisjulkaisuja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Heroes of Might and Magic Compendium sisältää pelin King's Bounty sekä kaksi ensimmäistä Heroes of Might and Magic -peliä. 3DO julkaisi paketin vuonna 1997.
  • Heroes of Might and Magic Complete Edition sisältää kaikki viisi Heroes of Might and Magic -sarjan peliä sekä niiden lisäosat. Paketin julkaisi Ubisoft vuonna 2008. Lisäksi mukana tuli koodi, jolla pääsi mukaan uuden Heroes Kingdoms -verkkopelin betatestaukseen.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.