Heroes of Might and Magic

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Heroes of Might and Magic

Heroes of Might and Magic logo.png

Kehittäjä New World Computing
Nival Interactive
Black Hole Entertainment
Julkaisija The 3DO Company
Ubisoft Entertainment
Suunnittelija Jon Van Caneghem
Lajityyppi vuoropohjainen strategia
Ensijulkaisu Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest (1995)
Viimeisin julkaisu Might & Magic Heroes VI (2011)
Kotisivut Might & Magicin kotisivut
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Heroes of Might and Magic (yleisesti Heroes tai HoMM) on New World Computingin alun perin luoma ja nykyisin Ubisoftin omistama videopelisarja.

Pelisarjan neljä ensimmäistä osaa (ja lisäosat) kehitti New World Computing, joka oli osa konkurssiin joutunutta The 3DO Companya. Nykyään pelisarjan oikeudet omistaa Ubisoft. Sarjan kaikki osat ovat vuoropohjaisia strategiapelejä, joissa on myös elementtejä roolipeleistä. Pelaajan täytyy pävittää linnaansa, kasvattaa joukkojaan ja tuhota vastustajat valloittamalla heidän linnansa. Peliä on mahdollista pelata moninpelinä, vuorotellen saman koneen ääressä tai internetin kautta.

Sarjan maailma ja tarina oli alun perin yhteydessä Might and Magic-roolipelin maailmaan.

Alustat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki sarjan pelit toimivat Windowsilla ja kolmas osa toimii myös Linuxilla. [1] Kaksi ensimmäistä osaa kehitettiin alun perin MS-DOS:lle, mutta ne käännettiin myöhemmin myös Windowsille. Pelisarjan kaikki osat lukuun ottamatta joitain lisäosia toimivat myös Mac -käyttöjärjestelmällä.

Sarjan pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King's Bounty (1990) on New World Computingin peli, josta on suurelti osin muotoutunut Heroes of Might and Magic pelit. Pelistä tehtiin myöhemmin uusi versio PlayStation 2:lle ja se myytiin nimellä Heroes of Might and Magic: Quest for the Dragon Bone Staff. King's Bountylle tuli jatko-osa vuonna 2008 King's Bounty: The Legend, jonka kehitti Katauri Interactive ja julkaisi 1C Company sekä Atari.

Muita tuotteita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisjulkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Heroes of Might and Magic Compendium sisältää pelin King's Bounty sekä kaksi ensimmäistä Heroes peliä. 3DO julkaisi paketin 1997.
  • Heroes of Might and Magic Complete Edition sisältää kaikki viisi Heroes of Might and Magic -sarjan peliä sekä niiden lisäosat. Paketin julkaisi Ubisoft vuonna 2008. Lisäksi mukana tulee koodi, jolla pääset mukaan uuden Heroes Kingdoms selainpelin betatestaukseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.