Call of Duty: United Offensive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Call of Duty: United Offensive
Kehittäjä Gray Matter Interactive
Julkaisija Activision
Aspyr (Macintoshille)
Jakelija Steam ja Humble Store
Suunnittelija Dan Koppel
Käsikirjoittaja Michael Schiffer
Richard Farrelly
Säveltäjä Michael Giacchino
Justin Skomarovsky
Pelisarja Call of Duty
Pelimoottori muokattu id Tech 3
Julkaistu NA 14. syyskuuta 2004
EU 24. syyskuuta 2004
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
ESRB: T
Alusta Microsoft Windows, Mac OS X
Jakelumuoto CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Call of Duty: United Offensive on Gray Matter Interactiven kehittämä ja Activisionin vuonna 2004[1] julkaisema lisäosa ensimmäisen persoonan ammuntapeli Call of Dutylle. Peli julkaistiin Microsoft Windowsille ja Mac OS X:lle syyskuussa 2004.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksinpeli keskittyy liittoutuneiden joukoissa taistelemiseen ja sisältää monia historiallisia taisteluita. Toinen suuri muutos ensimmäiseen osaan verrattuna on keskittyminen toisen maailmansodan ilmataisteluihin. Pelissä on myös monia uusia liikkeitä, kuten kyky käyttää pikakiväärejä ja liekinheittimiä sekä juosta ja pidellä käsikranaattia kädessä. Viimeksi mainittu uudistus mahdollistaa sen, että vihollinen ei ehdi juosta tätä kohti heitettyä käsikranaattia karkuun. Uusia aseita ovat myös bazooka ja panssarikauhu.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpeliin on tullut monia uusia kenttiä ja pelimuotoja. Huimana lisäyksenä on mahdollisuus ajaa jeepillä ja panssarivaunulla (Yhdysvalloilla ja Britannialla M4 Sherman, natsi-Saksalla Panzer ja Neuvostoliitolla T-34).

Rank-järjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin moninpeliin on myös tullut uusi ”rankkaus”-järjestelmä, jonka avulla pelaaja saa uusia ominaisuuksia selvitä sotatantereilla. Rankit luokitellaan arvoilla:

  • Private (Alokas) - Tavallinen sotilas. Ei erikoisominaisuuksia
  • Rifleman (Kiväärimies) - Lisää käsikranaatteja ja pistoolin ammuksia
  • Squad Leader (Ryhmän johtaja) - Kiikarit
  • Section Sergeant (Osaston johtaja) - Kasapanos (alemmatkin arvot voivat käyttää kasapanosta, mutta vain löytämällä sen maasta tai muualta kentästä)
  • Platoon Sergeant (Joukkueen johtaja) - Tykistökeskitys

Base Assault[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä pelimuodossa joukkueitten tehtävä on puolustaa, ja tuhota vastustajan bunkkerit käyttämällä ”raskasta kalustoa” kuten panssarivaunuja, sinkoja, kasapanoksia ja tykistökeskityksiä. Ensin bunkkerin ulkoinen osa on tuhottava, ennen kuin pelaajat pääsevät laittamaan dynamiitin bunkkerin perustaan. Nopein joukkue voittaa, joka on tuhonnut ensimmäiseksi vastustajan kaikki bunkkerit. Yleensä kierroksia ja bunkkereita on kolme (kun saa tuhottua vastustajan kaikki bunkkerit, saa voittajajoukkue yhden pisteen kokonaispistemäärään).

Domination[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Domination eli valloitus on pelimuoto, jossa on tarkoitus valloittaa vihollisen tarkistuspisteitä. Tarkistuspisteitä (yleensä tarkistuspisteet ovat lippuja) on yleensä 6–7 kappaletta. Joka kerta kun he saavat kaapattua tarkistuspisteen, he saavat pisteen kokonaispistemäärä. Kaikki tarkistuspisteet valloittaneen joukkue voittaa.

Capture The Flag[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Capture The Flagissa eli lipunryöstössä tavoitteena on saada vihollisen lippu omaan tukikohtaan. Joukkue saa pisteen vain silloin, kun lippu on pysynyt loppuun asti koskemattomana. Pelin voittaa se joukkue, jolla on lopussa eniten pisteitä. Eri palvelimilla pistemäärät voivat vaihdella kaikissa pelityypeissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Call of Duty: United Offensive IGN. Arkistoitu 1.8.2018. Viitattu 9.7.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.