Pelimuodot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pelimuodot tai pelimoodit (engl. game modes) ovat videopeleihin sisältyviä pelimuotoja, jotka vaikuttavat kunkin pelin sääntöihinkin. Pelimuodot jaetaan yleisimmin yksin- ja moninpelimuotoihin. Erilaiset moninpelimoodit ovat yleisiä videopeleissä.

Yleisimpiä pelimuotoja sota- ja toimintapeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kaikki vastaan kaikki. Voittaja on eniten tappoja tietyn aika- tai tapporajan sisällä tehnyt pelaaja.
  • Team deathmatch
Kaksi joukkuetta vastakkain, jossa tarkoituksena on tappaa eniten vastustajan joukkueen jäseniä tietyn aika- tai tapporajan sisällä.
Yleensä kaksi joukkuetta vastakkain. Tarkoituksena on hyökätä vastustajan tukikohtaan ja viedä heidän lippunsa, mutta samalla puolustaa omaa lippua. Kun vastustajan lippu on saatu, se pitää viedä omaan tukikohtaan. Joukkue saa aina pisteen kun se onnistuu lipunryöstössä. Voittaja on se joukkue, joka on kerännyt eniten pisteitä tietyn aikarajan sisällä.
  • One-flag
Sama idea kuin edellisessä, mutta tässä molemmat joukkueet pelaavat samasta lipusta, joka on alussa yleensä keskellä pelialuetta, ja koettavat viedä sen vastustajan tukikohtaan.
  • Last man standing
Deathmatchin kaltainen. Kaikki vastaan kaikki tai vaihtoehtoisesti kaksi joukkuetta vastakkain. Jokaisella pelaajalla (tai joukkueella) on alussa esimerkiksi 10 pistettä. Pelaaja menettää pisteen aina kuollessaan. Kun kaikki pisteet on menetetty pelaaja (tai joukkue) putoaa pelistä. Se joka saa pudotettua muut pelaajat (tai joukkueet) pois pelistä on voittaja.
  • Conquest
Vastakkain kaksi joukkuetta, joilla molemmilla omat tukikohtansa. Päämääränä on pudottaa vastustajan pisteet nollaan valloittamalla vastapelaajan tukikohtia ja tappamalla heitä. Ensiksi vastustajan pisteet nollaan pudottanut on voittaja.
  • Cooperative
Kaksi tai useampi pelaaja pelaa pelin yksinpelitarinaa, muita tehtäviä tai selviytymistilaa läpi moninpelinä samalla puolella.