Deathmatch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Deathmatch (DM; player versus all, PvA; free-for-all, FFA, suom. joskus tappomatsi) on pelimuoto, joka on yleinen eritoten ensimmäisen persoonan ammuntapelien moninpeleissä. Pelimuodossa kaikki toiset pelaajat ovat vihollisia ja tavoite on tappaa mahdollisimman monta muuta pelaajaa ennen tietyn rajan täyttymistä.

Jossain muodoissa pelaajilla on useampi elämä ja hän kuoltuaan ilmestyy jonnekin uudelleen (engl. respawn). Erän loppumisen rajana on voi olla yhden pelaajan saavuttama tietty ennalta määrätty määrä tappoja (frag limit), tai ajan loppuminen. Erän loputtua voittaja on pelaaja, joka on saavuttanut eniten tappoja. Kartalta voi tyypillisesti löytää parannuksia, panssaria, uusia aseita tai ammuksia (yleisnimityksenä power-ups). Tärkeä mitta pelaajan suoriutumiselle on tappojen ja kuolemien suhde (kill-ratio, K/D).

Variantteja ovat team deathmatch, jossa pelaajat on jaettu tyypillisesti kahteen joukkueeseen, jotka pelaavat toisiaan vastaan.

Toinen yleinen variantti on last man standing (LMS). Pelaajilla on tarjoitettu määrä elämiä ja tavoitteena on selvitä hengissä viimeiseksi ja tappaa muut pelaajat.

Uudempi variantti on battle royale, joka yhdistelee elementtejä selviytymispeleistä. Battle royale on last man standing yhdellä elämällä, mutta ympäristö on tyypillisesti laajempi ja realistisempi kuin räiskintäpelien sokkelot.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.