Call of Duty 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Call of Duty 2
Kehittäjä Infinity Ward
Julkaisija Activision
Aspyr Media (Mac)
Jakelija Activision, Steam, Humble Store ja Microsoft Store
Suunnittelija Keith Arem
Jason West
Vince Zampella
Säveltäjä Graeme Revell
Pelisarja Call of Duty
Pelimoottori IW engine 2.0
Julkaistu Microsoft Windows
  • NA 25. lokakuuta 2005
  • EU 25. lokakuuta 2005
Xbox
  • NA 22. marraskuuta 2005
  • EU 25. marraskuuta 2005
Mac OS X
  • NA 30. kesäkuuta 2007
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 12Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Microsoft Windows, Xbox 360, Mac OS X
Jakelumuoto CD (6), DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Call of Duty 2 on Infinity Wardin kehittämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on osa Call of Duty -pelisarjaa. Activision julkaisi pelin 25. lokakuuta 2005 Microsoft Windowsille sekä 15. marraskuuta 2005 Xbox 360:lle. Aspyr Media julkaisi pelin Mac OS X:lle toukokuussa 2006.[1] Pelin yksinpelissä taistellaan natsi-Saksaa vastaan liittoutuneiden joukoissa toisessa maailmansodassa. Moninpelissä taistellaan yksinpelistä tutuilla, hieman muokatuilla kentillä. Moninpelissä on mahdollista valita pelaako liittoutuneiden vai saksalaisten puolella. Pelin ikäraja on suomessa 12+.

Peli oli Xbox 360:n julkaisun yhteydessä eniten ostettu peli ensimmäisen viikon aikana. Sitä ostettiin arvioltaan 250 000 kappaletta.[2]

Pelissä on uudenlainen vahinkojärjestelmä. Pelaaja ei näe suoraan paljonko hänellä on HP:tä (hit point), vaan pelihahmon vahingoittuessa tarpeeksi, näyttö muuttuu punertavaksi ja vahinkoa lisää saadessaan punainen väri voimistuu. Olemalla vähän aikaa vahingoittumattomana, pelihahmo paranee täysin terveeksi.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Search and Destroy (SND) – Pelissä saksalaiset puolustavat ja liittoutuneet hyökkäävät. Liittoutuneet yrittävät asentaa pommin jompaankumpaan kahdesta kohteesta ja puolustajat yrittävät suojella näitä paikkoja. Jos hyökkääjät saavat asennettua pommin, niin puolustajien pitää purkaa se tai muuten he häviävät. Tässä pelimuodossa pelaajilla on käytössään vain yksi elämä, eli jos pelaaja kuolee niin hän syntyy uudelleen vasta seuraavaan erään. Pelin voi myös voittaa tappamalla kaikki vihollisjoukkueen jäsenet.
  • Team Deathmatch (TDM) – Kaksi joukkuetta taistelevat, ja voittaja on se joka saavuttaa pisterajan ensin tai se jolla on enemmän pisteitä ajan loputtua. Pisteitä saa vastustajien tappamisesta.
  • Deathmatch (DM) – Tässä pelimuodossa ei ole joukkueita. Kaikki pelaavat kaikkia vastaan. Se pelaaja voittaa joka on tappanut eniten muita pelaajia ajan loppuun mennessä tai saanut täyteen tietyn määrän pisteitä.
  • Headquarters (HQ) – Tukikohta ilmestyy jonnekin kohdalle karttaa ja joukkueiden pitää yrittää saada se itselleen. Kun toinen joukkueista saa tukikohdan haltuunsa, heidän pitää puolustaa sitä ja toisen joukkueen pitää yrittää tuhota se. Joukkue saa koko ajan pisteitä, kun se pitää tukikohtaa hallussaan.
  • Capture The Flag (CTF) – Pelaajien täytyy varastaa vastustajajoukkueen lippu ja samalla suojata omaa lippua. Lippu täytyy ensin varastaa vastustajien tukikohdasta ja sitten viedä oman lipun luokse. Se joukkue voittaa joka on varastanut lipun tarpeeksi monta kertaa tai eniten ajan loputtua.
  • Hold The Flag (HTF) – Joukkueiden täytyy pitää lippua itsellään. Tämä pelimuoto eroaa CTF-pelimuodosta sillä, että on vain yksi lippu jota joukkueiden täytyy pitää. Se joukkue joka on pitänyt lippua itsellään eniten voittaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Peter Cohen: Aspyr to publish Call of Duty 2 for Mac 9. tammikuuta 2006. Macworld. Arkistoitu 20.6.2006. Viitattu 29. huhtikuuta 2006. (englanniksi)
  2. Colin Campbell: Duty 2 Tops Xbox 360 Launch Sales 14. joulukuuta 2005. Next Generation. Viitattu 29. huhtikuuta 2006. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.