Michael Giacchino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Giacchino Oscar-gaalan punaisella matolla sisarensa kanssa vuonna 2010.

Michael Giacchino (s. 10. lokakuuta 1967 Riverside, New Jersey) on yhdysvaltalainen säveltäjä, joka on säveltänyt musiikin useisiin elokuviin, televisiosarjoihin ja peleihin. Hän on opiskellut Juilliard Schoolissa ja New Yorkin visuaalisten taiteiden koulussa.

Giacchino aloitti säveltämällä videopelimusiikkia. Hänen ensimmäinen merkittävä työnsä oli DreamWorksin tuottamaan peliin The Lost World: Jurassic Park. Giacchino jatkoi tämän jälkeen yhteistyötä DreamWorksin kanssa on ja tehnyt orkesterimusiikkia muun muassa Medal of Honor -pelisarjaan.

Tuottaja J. J. Abrams löysi Giacchinon peleistä säveltämään musiikin Alias-televisiosarjaan. Giacchino jatkoi myös Abramsin seuraavassa sarjassa Lost. Ensimmäisen merkittävän elokuvasävellyksensä Giacchino teki vuoden 2004 animaatioon Ihmeperhe. Yhteistyö Abramsin kanssa jatkui myös elokuvassa Vaarallinen tehtävä III, jonka sävellyksestä Giacchino on vastuussa. Myöhemmin Giacchino oli vastuussa animaation Rottatouille musiikista.

Giacchino on voittanut Emmyn parhaasta sävellyksestä televisiosarjassa ja ollut ehdolla muun muassa Grammy-palkintoon parhaasta sävellyksestä elokuvaan, televisiosarjaan tai muuhun visuaaliseen mediaan elokuvasta Ihmeperhe. Vuonna 2010 Giacchino voitti parhaan musiikin Oscarin elokuvasta Up – kohti korkeuksia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.