Bombshell (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bombshell oikealta nimeltään Amy Sue Allen on supersankaritar, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran cameo-roolissa tarinassa Teen Titans Vol. 3, #38, ja hänet loivat Geoff Johns ja Tony Daniel. Hahmo on tullut tunnetuksi Teinititaanien jäsenenä ja lyhytaikaisena Kapteeni Atomin apulaisena.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy Allen oli ennen tavallinen ihminen, kunnes hänet värvättiin sotilaalliseen Black Ops yksikköön, kun hänet pidätettiin hyökkäyksestä ja pahoinpitelystä ja häntä uhkasi vankila. Tällä roistoryhmällä oli tapana ottaa vastaan ​​epäilyttäviä freelance-sopimuksia omien projektiensa lisäksi. Amy laitettiin samaan kokeeseen, minkä Nathaniel Adam kävi muuttuessaan Kapteeni Atomiksi ja Amyn iho päällystettiin samalla Dilustel-metalliseoksella kuin Kapteeni Atomin ja hänen vihollisensa Major Forcen ruumiit. Tämä "kvanttimetalli" antoi Amylle lähes haavoittumattomuuden, lisäsi tämän voimia ja antoi tälle lentokyvyn ja mahdollisuuden projisoida tärisyvän atomienergian purkauksia[1].

Pian "Infinite Crisis" -tapahtuman jälkeen Amy oli yksi monista sankareista, jotka saapuivat Teinititaanien rekrytointimatkalle San Franciscossa, Kaliforniassa. Hän kutsui itseään Bombshelliksi, ja hänen toimikautensa Titaaneissa oli äärimmäisen lyhyt, ja alle vuoden sisällä hän jätti tiimin jatkaakseen omaa asialistaansa. Seuraavana vuonna Teinititaanit aloittivat yhden kadonneen jäsenensä Ravenin etsimisen. He jäljittivät Amyn Etelä-Kiinan merelle, missä he löysivät hänet taistelemassa Red Panzerin kanssa. Autettuaan häntä voittamaan Panzerin, he pyysivät häneltä tietoja Ravenista. Bombshell kertoi heille, että Raven ja hän tutkivat huhuja Titaanien joukossa olevasta petturista, jolloin hän syytti avoimesti Ravageria joukkueen pettämisestä. Tämä aiheutti jännitteitä riveissä ja useat Titaanit, erityisesti Kid Devil, väittelivät Rosen puolustuksessa. Mieliala laantui nopeasti ja Bombshell suostui auttamaan heitä heidän etsiessään Ravenia. Palatessaan Yhdysvaltoihin toinen uusi Titaanien jäsen, Miss Martian sieppasi Bombshellin Quantum Jetin. Kun hän astui sisään, Bombshell sytytti useita sytytyslaitteita, mikä pakotti Miss Martianin palaamaan todelliseen valkoisen marsilaisen muotoonsa. Kaikille läsnäolijoille näytti ilmeiseltä, että Miss Martian oli petturi, ja siitä seurasi toinen tappelu[2].

Pian kuitenkin kävi ilmi, että Ravagerin tavoin Miss Martian oli syytön ja että Amy itse oli petturi Titaanien keskellä. Hän kääntyi Titaaneja vastaan, kun he lopulta löysivät Ravenin Bloodin kirkosta Phoenixissa, Arizonassa. Bombshell yritti estää Ravenia käyttämästä tietokonelevyä, joka sisälsi edesmenneen Titaanien jäsenen Jerichon -olemuksen, okkulttisessa rituaalissa, jonka tarkoituksena oli herättää hänet henkiin. Bombshell yritti kukistaa Ravenin, mutta Ravager saapui ja onnistui pilaamaan hänen mahdollisuutensa, mikä osoitti hänen sitoutumisensa Titaaneihin. Raven suoritti rituaalin ja Jerichon ruumis rakennettiin uudelleen, kun se nousi verilammikosta. Bombshell ampui häntä kohti kvanttienergiapurkauksen, ja Jericho yritti käyttää voimiaan hallitakseen hänet. Bombshellin onneksi hänen Dilustel-vartalopanssarinsa oli kestävä Jerichon psionisia kykyjä vastaan. Sen sijaan Jericho otti Ihmetytön hallintaansa ja iski Bombshellin sementiseinän läpi. Kid Devil käytti voimiaan Bombshellin metallisen ihon ylikuumentamiseen, minkä jälkeen Raven käytti sielu-itsensä voimaa viilentämään häntä välittömästi, jolloin hänen ihokuorensa rakkuloitui ja halkesi. Bombshell perääntyi kivusta, mikä antoi Ravagerille mahdollisuuden kukistaa hänet. Titaanit luovuttivat Bombshellin Diana Princen ja Sarge Steelin haltuun Metahuman-asioiden ministeriölle, ja hänet vangittiin myöhemmin Belle Reven vankilaan Louisianassa[3].

Jonkin aikaa myöhemmin Kyborgi ja Miss Martian vierailivat Belle Revessä kuulustelemassa Bombshelliä. Bombshellin kieltäydyttyä paljastamasta työnantajansa nimeä, Miss Martian ei halunnut käyttää kykyjään tällaiseen invasiiviseen prosessiin, mutta suostui siitä huolimatta. Kun Miss Martian ja Bombshell vaihtoivat vihjeitä, uusi ja pahempi ryhmä Titaaneja murtautuivat muurin läpi ja hyökkäsivät. Tämä ryhmä, jota Deathstroke the Terminator johti, kutsui itseään Titans Eastiksi. Katsomalla Bombshellin mieleen Miss Martian sai selville Bombshellin olleen ryhmän jäsen. Yksi Titans Eastin jäsenistä, Batgirl, hyökkäsi muiden selliosastolla olevien Titaanien kimppuun, mukaan lukien Bombshelliin. Hän viilsi Bombshellin kurkun auki veitsenterävällä batarangilla silminnähden tappaen hänet[4].

Myöhemmin paljastettiin Bombshellin selvinneen hengissä[5]. Saatuaan takaisin voimansa Amy etsi vanhempiaan saadakseen lisätietoja syistä, miksi hänet luotiin. Paljastuu myös, että hänen isänsä vakuutti hänet osallistumaan menettelyyn sen sijaan, että hän olisi suorittanut vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä. Kun Project: Quantum saa tietää hänen selviytymisestä, he yrittävät tappaa hänet. Kvanttiprojektin ylläpitäjät lähettivät joukon Quantum-sotilaita likvidoimaan hänet ymmärtämättä, että hän oli saanut voimansa takaisin. Bombshell taisteli heitä vastaan ​​ja huomasi pian olevansa taistelemassa vanhoja vihollisiaan Teinititaaneja vastaan. Bombshell saa tietää, että hänen isänsä on projektin johtaja, ja ryhtyy toimiin hänen tappamiseksi. Myöhemmin Amyn isä paljastaa, että hänen liittymisensä Titans Eastiin ja hänen nykyinen ahdinkonsa johtuu Project: Quantum -projektissa olevasta roistotekijästä[6]. Hänen kehotuksestaan ​​Bombshell suostuu olemaan Titaanien suojassa toistaiseksi. Myöhemmin paljastui, että Amyn henkirikosten takana oli hänen oma äitinsä, Project Quantumin uusi johtaja[7]. Bombshell liittyi jälleen Teinititaaneihin, koska hänen sanojensa mukaan hänellä ei ollut parempaa tekemistä.

Final Crisis tarinassa Bombshell oli yksi sankareista, joita koskee artikla X, pakollinen luonnos, jonka Franklin Delano Roosevelt ja Justice Society esittelivät yhdistääkseen yhden armeijan kaikki ei-vihamieliset meta-ihmis- tai mysteerimiehet[8].

Teen Titans #71:ssä Ravagerin paluu joukkueeseen aiheuttaa kitkaa hänen ja Bombshellin välillä, sillä Bombshell oli aiemmin yrittänyt lavastaa Ravagerin petturiksi. Heillä on riita, jossa Ravager pakottaa Bombshellin myöntämään uskollisuutensa joukkueelle. Tyytyväisenä Bombshellin lausuntoon, Ravager jättää tiimin[9].

Teen Titans #84:ssä demoninen merihirviö nielee Bombshellin ja hänen kilpailijansa Vesitytön heidän pelastaessaan Ravenin yliulotteiselta olennosta nimeltä Wyld[10]. Numerossa 88 selviää, että heidän pelastumisensa jälkeen Ihmetyttö pyysi sekä Bombshellia että Vesityttöä jättämään tiimin, joka oli alkanut uskoa, että oli vaarallista saada "kokemattomia" sankareita osaksi Teinititaaneja[11]. Erottamisensa jälkeen Bombshell esiintyi tarinassa Batgirl #23 yhtenä nuorista sankarittarista, joka auttoi Lepakkotyttöä (Stephanie Brown)ia hänen taistelussaan Reapereita vastaan[12]. Bombshell palasi myöhemmin Teen Titans #99 -sarjassa auttamaan Titaaneja heidän taistelussaan Superboy-Primea vastaan Vesitytön ja joukon muiden entisten Titaanien rinnalla[13].

Tarinassa Final Crisis: Requiem #1 Bombshell nähtiin läsnä J'onn J'onzzin eli Metsästäjän Marsista hautajaisissa.

Bombshellin iho on päällystetty Dilustel-nimisellä kvanttimetallilla, joka leikattiin Hopeakilpenä tunnetun muukalaisen elämänmuodon ruumiista sen jälkeen, kun Project Atom vangitsi sen. Tämä iho tekee hänestä lähes haavoittumattoman ja antaa hänelle jonkin verran yli-inhimillistä voimaa (riittävästi heittämään auton helposti ja vahingoittamaan Ihmetyttöä ja muita kohtalaisen voimakkaita superolentoja iskulla). Hän osaa lentää ja ampua energiaa. Bombshell voi tuottaa energia-aaltoja, jotka voivat sekoittaa muiden mielet, ja voi ohjata sähkömagneettisesti toimivaa tekniikkaa, kuten Kyborgin elektronisia osia.

Bombshellin alkuperä eroaa Kapteeni Atomin ja Major Forcen alkuperästä siinä mielessä, että hän ei ollut alttiina ydinräjähdukselle hankkiessaan Dilustel-pinnoitettaan; hänet oli vain peitetty muukalaisella materiaalilla. Näin ollen ei ole olemassa säteilyvaaran vaaraa, jos hänen kvanttimetallikuorensa rikkoutuu: itse asiassa metallipinnoitteen vaurioituminen tietyn pisteen yli saa hänet menettämään väliaikaisesti hänen voimansa.

Teen Titans #63 paljastaa, että metalli oli onnistunut kiinnittymään hänen vartaloonsa ja hän voi tuoda esiin uuden pinnoitteen milloin tahansa, kaikilla alkuperäisen voimilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teen Titans vol. 3, #38
  2. Teen Titans vol. 3, #39
  3. Teen Titans vol. 3, #40-41
  4. Teen Titans vol. 3 #43
  5. Teen Titans vol. 3 #63
  6. Teen Titans vol. 3 #64
  7. Teen Titans vol. 3 #65
  8. Final Crisis #3
  9. Teen Titans vol. 3 #71
  10. Teen Titans vol. 3 #84
  11. Teen Titans vol. 3 #88
  12. Batgirl #23
  13. Teen Titans vol. 3 #99