Ravager

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ravager on usean hahmon käyttämä nimi DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa New Teen Titans #1 marraskuussa 1980 ja hänet loivat George Pérez, Marv Wolfman ja Romeo Tanghal. hahmon nimeä ovat käyttäneet mm Grant Wilson, Bill Walsh, Wade LaFarge ja Rose Wilson. Kaikki hahmot ovat olleet tekemisissä Deathstroken kanssa. Ravager on ollut myös The Ravagers supersankaritiimin käyttämä nimi.

Ensimmäinen Ravager oli Deathstroken vanhin poika Grant Wilson. Asuessaan New Yorkissa Grantin asunto tuhoutui Tähtitulen ja häntä seuraavien Gordanilaisten äkillisen saapumisen seurauksena. Grant syytti Teinititaaneja tapahtuneesta ja ja teki sopimuksen H.I.V.E.n kanssa tappaakseen heidät kostoksi. H.I.V.E antoi Grantille seerumin, jonka avulla hän voi matkia isänsä kykyjä ja tehostettuja refleksejä, mutta pian virheellinen menettely tappoi Grantin, jonka seurauksena Deathstroke piti Titaaneja vastuussa hänen kuolemastaan. Brother Blood herätti myöhemmin Grantin henkiin väliaikaisesti vartioimaan Kid Eternityä[1]. Myöhemmin Grant Wilson elvytettiin Mustaksi Lyhdyksi Blackest Night tarinassa hyökkäämään isänsä ja sisarpuolensa Rosen kimppuun[2].

The New 52 jatkuvuudessa Grantin historia muuttui. Midnighter silminnähden pahoinpiteli ja tappoi hänet räjähdyksessä, mutta hän palasi takaisin muutaman vuoden kuluttua yrittäessään tappaa isänsä. Grant salaa manipuloi Deathstrokea liittoutumalla yhden tämän uhrin isän kanssa ja lähettämällä useita Legacy-nimellä tunnettuja roistoja heikentämään häntä ennen kuin Grant kohtasi isänsä. Jälkikäteen, vaikka Grantilla oli mahdollisuus tappaa Deathstroken, hän epäröi ja yksinkertaisesti vain käveli pois[3]. Myöhemmin Grant näytti olevan Jerichon mielenhallinnassa[4]. Deathstroke tappoi hänet myöhemmin hänen yrittäessä tappaa Jerichon.

Tarinassa Deathstroke: Rebirth Grantin taustatarinaa laajennettiin. Nuorena lapsena hänellä oli kireät suhteet isäänsä Slade Wilsoniin, joka oli ankara hänelle ja oli etäinen pikkuveljestään Joesta. Hänen kireä perhe-elämänsä sai hänet pakenemaan teini-iässä ja hän tietämättään kohtasi nuoria H.I.V.E.n jäseniä, jotka olivat vakoilleet hänen perhettään ja käyttivät tilaisuutta värvätä hänet heihin. Grant liittyi H.I.V.E.hen aikuisiällään ja loi suhteen yhteen nuorista naisista. "Lazarus Contract" tarinassa Deathstroke yritti elvyttää Grantin varastamalla Wally Westin ja Wally West II:n nopeudet aikamatkustamiseen ja muuttaakseen menneisyyttä, mutta hän epäonnistui[5][6][7][8].

Toinen Ravager, joka esiintyi tarinassa Batman #440 lokakuussa 1989 oli nimeämätön palkattu salamurhaaja, joka työskenteli pahamaineiselle Gotham Cityn rikolliselle Kaksinaamalle eliminoidakseen Batmanin. Ravager houkutteli Batmanin ansaan rakentamalla hänen maineensa vaarallisena salamurhaajana, mutta vastakkainasettelun aikana padon huipulla Batman kukisti Ravagerin ja hän putosi alla olevaan veteen, eikä häntä nähty enää sen jälkeen[9].

Kolmas Ravager, joka esiintyi tarinassa Tales of the Teen Titans #44 heinäkuussa 1984 oli Bill Walsh, Deathstroken entinen kilpailija, joka otti nimen Ravager tarinassa Deathstroke the Terminator #1 elokuussa 1991 houkutellakseen Deathstroken taisteluun. Vuosia ennen kuin Walsh otti Ravager nimen itselleen, hänet tunnettiin nimellä Jackal (Sakaali) ja hän oli osallisena Sladen nuoremman pojan Josephin (Jerichon) sieppaamiseen, mikä johti lopulta tämän kurkun viiltämiseen auki ja siihen, että hänestä tuli mykkä. Ravagerina Walsh yritti tappaa Sladen pommilla, mutta Slade onnistui tappamaan Walshin ja purki pommin[10].

Neljäs Ravager, joka esiintyi tarinassa Deathstroke, the Hunted #0 lokakuussa 1994 on Slade Wilsonin velipuoli Wade LaFarge, pienimuotoinen palkkamurhaaja, joka käytti Ravager-nimeä pilkatakseen Sladea. Lapsena LaFarge tunsi katkeruutta ja alemmuutta Sladea kohtaan, joka usein piti hänestä huolta. Aikuisena LaFarge tapasi naisen nimeltä Adeline Kane, ihastui häneen ja oli suhteessa hänen kanssaan jonkin aikaa. kuitenkin hänen vakivaltaiset taipumukset ajoivat Kanen pois ja hän liittyi erikoisjoukkoihin, joissa hän tapasi Slade Wilsonin ja he eivät tienneet tämän keskinäisestä suhteestaan LaFargen kautta ja he rakastuivat ja menivät naimisiin. Tämä ajoi LaFargen rajan yli ja hän sieppasi molemmat Sladen ja Adelinen lapset, taaperot Grantin ja Joen ja yritti aivopesun kautta saada heidät uskomaan, että heidän isänsä oli paha mies. Juuri ennen kuin hän ehti tehdä pysyvää vahinkoa perheelle, hänen oma äitinsä Frannie LaFarge ampui hänet alas kalliolta. Hänen oletettiin kuolleen, mutta kylmyys kauterisoi hänen haavansa ja hän selvisi hengissä. LaFarge sai itselleen pakkomielteen tuhota Sladen ja Adelinen suhteen saadakseen hänet takaisin itselleen ja palkkasi "Jackal" nimellä tunnetun palkkasoturin, jolla oli kaunaa Sladea kohtaan sieppaamaan tämän lapset ja pakottamaan hänet paljastamaan kaksoiselämänsä Deathstrokena Adelinelle[11].

Epäonnistuttuaan Sladen tappamisessa ja jahdatessaan Adelinea romanttisesti Wade ajettiin syvälle maan alle ja pidätettiin sen jälkeen, kun hulluksi muuttuneen Adelinen oletettiin kuolleen. Vuosia myöhemmin anonyymi lähde tarjosi Ravagerille 100 000 dollaria suorittaakseen iskun Rose Wilsonia, Deathstroken ja Sladen ex-vaimon Lili Worthin tytärtä vastaan. Hän julmasti murhasi hänen sijaisvanhempansa, mutta Teinititaanit keskeyttivät hänet ja väittivät saaneensa nimettömän vihjeen tämän aikeista. Seuranneessa taistelussa koko ryhmä tainnutettiin halotaanikaasulla ja Rose ja Ravager heräsivät molemmat Deathstroken luolassa. Deathstroke teko sovinnon tyttärensä kanssa ja tarjosi hänelle mahdollisuuden elvyttää heidän suhteensa ja myös muuttaa Ravagerin perinnön jälleen hyväksi. Hän otti Rosen oppipojakseen ja antoi hänen tappaa miehen, joka murhasi hänen äitinsä. Rose tappoi LaFargen Deathstroken miekalla ja hänestä tuli uusi Ravager. Tässä numerossa Waden nimi on listattu virhellisesti Wade DeFargeksi[12].

Blackest Night crossover-tarinassa Wade LaFarge elvytettiin Mustaksi Lyhdyksi hyökkäämään Rosea ja Sladea vastaan. Hän taisteli Rosea vastaan, joka yritti polttaa hänet, mutta myöhemmin hän sai selville Rosen olevan hänen veljensä Jerichon pauloissa[13].

Viides ja nykyinen ja ainoa sankarillinen Ravager on Rose Wilson, Slade Wilsonin avioton tytär, joka esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa Deathstroke #15 lokakuussa 1992. Yhdessä vaiheessa hänestä tuli Deathstroken manipuloimana ja aivopesemänä tämän oppilas. Hänen harjoiteltua yhdessä Nightwingin kanssa hänen yrittäessä saada Superrikollisten Salainen Yhteisö -seuran jättämään Blüdhavenin rauhaan, Rose tajuaa, että Deathstroke ei ole hänen etunsa ja jättää hänet. Vuosi Infinite Crisis tapahtuman jälkeen hän liittyi Teinititaaneihin, mikä näytettiin Teen Titans (vol. 3) #34 numerossa toukokuussa 2006.

Ravagers (Ravagerin sijaan) esiintyy myös joukkueen nimenä DC-sarjakuvissa. Syyskuussa 2011 The New 52 käynnisti uudelleen DC:n jatkuvuuden. Tällä uudella aikajanalla Ravagers esitellään ryhmänä yliluonnollisia voimia omaavia teini-ikäisiä, jotka ovat paenneet Harvest in the Cullingin suunnitelmia[14]. Ravagers-titteli ilmestyi ensimmäisen kerran osana The New 52's Second Wavea vuonna 2012. Tiimi muodostettiin sen jälkeen, kun Harvest sieppasi Teinititaanit ja nykypäivään juuttuneet Legioonalaiset, ja myöhemmin he pysäyttivät konnan ja pakenivat[15]. Tiimiin kuuluvat Petopoika, Terra, Thunder ja Lightning, Ridge ja Fairchild[16].

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Grant Wilsonin versio Ravagerista nähtiin Legends of Tomorrow -sarjan jaksossa "Star City 2046", jossa häntä esitti Jaime Andrew Cutler. Cutler esitti Grantia myös Arrow-sarjan jaksossa "Present Tence", jossa hän muodostaa Deathstroke Gangin ja johtaa sitä yrittääkseen tuhota Star Cityn, mutta Vihreä Nuoli ja hänen liittolaisensa pettävät hänet, viranomaiset pidättivät hänet ja hänet vangitaan Blackgaten vankilaan.
 • Rose Wilson esiintyi Ravagerina Titans -sarjan toisella kaudella, jossa häntä esitti Chelsea Zhang.
 • Rose Wilsonin Ravageriin pohjautuva hahmo nimeltä Isabel Rochev esiintyi Arrow-sarjan toisella kaudella, jossa häntä esitti Summer Glau.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Rose Wilsonin versio Ravagerista esiintyi pelattavana hahmona Lego DC Super-Villains -pelissä.
 • Rose Wilsonin versio Ravagerista esiintyi ei-pelattavana hahmona DC Legends -pelissä.
 • Rose Wilsonin Teen Titans Go! versio Ravagerista esiintyi ei-pelattavana hahmona Lego Dimensions -pelissä, jossa häntä ääninäytteli Pamela Adlon.
 • Rose Wilsonin versio Ravagerista esiintyi ei-pelattavana hahmona DC Universe Online -pelissä.
 1. Teen Titans (vol. 3) #31 (Helmikuu 2006). DC Comics
 2. Teen Titans (vol. 3) #77 (Marraskuu 2009). DC Comics
 3. Deathstroke (vol. 2) #7. DC Comics
 4. Deathstroke (vol. 2) #19. DC Comics
 5. Titans Rebirth #11. DC Comics
 6. Teen Titans Rebirth #8. DC Comics
 7. Deathstroke (vol. 4) #19. DC Comics
 8. Teen Titans Rebirth Annual #1. DC Comics
 9. Batman #440. DC Comics
 10. Deathstroke, the Terminator #4 (Marraskuu 1991). DC Comics
 11. Deathstroke the Hunted #0. DC Comics
 12. Teen Titans (vol. 3) #1/2. DC Comics
 13. Teen Titans (vol. 3) #77 (Marraskuu 2009). DC Comics
 14. Cowsill, Alan; Irvine, Alex; Korte, Steve; Manning, Matt; Wiacek, Win; Wilson, Sven (2016). The DC Comics Encyclopedia: The Definitive Guide to the Characters of the DC Universe. DK Publishing. p. 242
 15. The Ravagers #1. DC Comics
 16. Teen Titans (vol. 4) Annual #1. DC Comics